آموزش کامل Tailwind CSS | طراحی سریع و حرفه ای وبسایت
اینکه چرا به آموزش Tailwind نیاز داری، خیلی ساده است. احتمالا متخصص CSS هستی و در کارهای تکراری و کد نویسیهای طولانی در این فضا خسته شدی و دنبال یه راهحل کاربردی برای سبکتر شدن پروژههای CSS میگردی. شاید هم تو مسیر یادگیری مهارتهای طراحی سایت هستی و قدم به قدم از اصول فرانت اند شروع کردی و پس از CSS و HTML و چند ابزار دیگه حالا فکر میکنی که لازمه تا فریم ورکهای CSS رو یاد بگیری. خلاصه مهارت در Tailwind برای هر کسی که تو زمینه طراحی سایت و کد نویسی وب کار میکنه ضروری هست.
من علی رضایی یه پکیج کامل آموزش جامع Tailwind رو برات تهیه کردم تا بتونی خیلی ساده این فریم ورک رو یاد بگیری و ازش برای طراحی رابط کاربری (UI) و حتی استایل بندی زیباتر صفحات سایت و اصول واکنشگرا کردن وبسایت ها استفاده کنی.
Tailwind چیه؟ چرا بهش نیاز داریم؟
Tailwind یکی از فریم ورکهای کاملاً کاربردی و خیلی معروف و محبوب CSS هست. تقریباً همه کسانی که در کار با CSS مهارت پیدا میکنن، برای حرفهای تر شدن استایل بندیها تو وبسایت های خودشون باید آموزش Tailwind رو جدی بگیرن.
تیلویند (Tailwind) یه جورایی معادل بوت استرپ (Bootstrap) اما تو فضای دست بازتری هست. داخل تیلویند به یه سری کمپوننتهای از پیش کد نویسی شده دسترسی داری و میتونی از همین ابزارها برای سادهتر شدن کد نویسی CSS استفاده کنی. در ضمن داخل این فضا برای کار کردن روی استایلهای پیش فرض دست خیلی بازی داری. یعنی حسابی میتونی برای شخصیسازی فضای وبسایت خودت با کار روی استایلهای پیش فرض اقدام کنی. این شکلی بدون دردسر و با استفاده از یه سری استایل پیش فرض و تغییرات باب دل خودت میتونی صفحات خیلی زیباتر، پویاتر، هیجانیتر و البته کاربر پسند طراحی کنی. شما به آموزش تیلویند نیاز داری، چون:
دیگه نیازی نیست تا برای نامگذاری کلاسهای CSS وقت تلف کنی
اگه تا حالا کد نویسی CSS رو تجربه کردی، قطعاً میدونی که انتخاب نام برای کلاسهای مختلف تو بدنه CSS سخت و وقتگیر هست. به هر حال وقت استایل دهی به همین ردیف نامگذاریها نیاز داری و باید این مسیر رو طی کنی. اما خیلی سادهتر میتونی از کلاسهای کاربردی تیلویند استفاده کنی. چرا؟ چون تیلویند یه سری کلاسهای پیش فرض و کاربردی و آماده شده در CSS هست. کافیه کار با تیلویند رو بلد باشی تا خیلی راحت و سریع این کلاسها رو روی ساختار HTML اجرا کنی و همه چیز منظم و هدفمند جلو بره.
حجم کد نویسی کم میشه و کل برنامه سبک اجرا میشه
بدون استفاده از فریم ورکهایی مثل تیلویند و یا بوت استرپ ماجرا مثل این هست که بخوای چرخ رو از اول اختراع کنی! واقعاً فکر میکنی لازمه که خط به خط پروژه رو خودت کد نویسی کنی؟
اگه بخوای تمام پروژههای CSS رو خودت کد نویسی کنی، حجم کار خیلی زیاد میشه. تازه ممکنه وسط کار گیج بشی و رشته کار رو از دست بدی. از طرفی حجم برنامه آنقدر زیاد میشه که سرعت اجرای وبسایت رو کم میکنه. در نهایت وقت طلاست و حیفه زمان باارزش خودت رو برای کد نویسیهای تکراری تلف کنی. اما میتونی با Tailwind CSS مرحله کد نویسی رو خیلی سادهتر کنی. چون تو تیلویند به یه سری کمپوننتهای استاندارد از پیش برنامهنویسی شده دسترسی داری. این شکلی، حجم کد نویسی کم میشه و زمان رو از دست نمیدی. درضمن تو آخر پروژه که قراره بیلد بگیری، فقط از همون کلاسهای داخل پروژه بیلد گرفته میشد. این شکلی سرعت اجرای استایلهای CSS تو وبسایت افزایش پیدا میکنه.
دیگه به فایلهای جداگانه در CSS نیاز نداری
چرخیدن تو صفحات CSS هنگام استایل بندی و ارتباط این استایلها با ساختار HTML دردسر بزرگ کار با CSS هست. تو شرایط عادی اگه از ابزار قدرتمندی مثل Tailwind CSS استفاده نکنی، هنگام کار مدام مجبور هستی که صفحه HTML رو ترک کنی و پشت سر هم بین صفحات CSS در رفتوآمد باشی. اما کافیه مهارت کار با تیلویند رو بدونی تا بدون نیاز به ترک صفحه HTML برای استایل دهی کاملاً ساختار یافته اقدام کنی. این شکلی سرعت اجرای پروژه خیلی زیاد میشه و عملاً جلو میافتی.
برای ریسپانسیو کردن صفحات دست بازتری داری
اگر قراره تا وبسایت با صفحات واکنشگرا طراحی کنی، حتماً لازمه که آموزش تیلویند رو جدی بگیری. در Tailwind CSS به یه سری ابزارهای قدرتمند و حساب شده دسترسی داری که میتونی از آنها برای ریسپانسیو کردن اصولی و سریع صفحات سایت اقدام کنی. این شکلی هم سایتهای واکنشگرا داری که صفحاتش با دقت و ظرافت داخل هر نوع نمایشگر دسکتاپ تا تبلت و موبایل باز میشه و هم حسابی تو کارت جلو افتادی و یه پروژه کاملاً حرفهای رو تحویل کارفرما میدی.
خلاصه با Tailwind CSS خیلی کارها میکنی. مثلاً از کلاسهای کاربردی و آماده تیلویند (Utility) میتونی برای توسعه سریعتر سایت استفاده کنی و یا میتونی از سیستم گرید انعطاف پذیر تیلویند برای تنظیم مختصات المانها داخل نمایشگرهای مختلف استفاده کنی. از طرفی برای فشرده سازی کد نویسیهای طولانی CSS دست بازتری داری و این شکلی حجم بارگذاری صفحات وبسایت خیلی کمتر میشه. در آخر هم بهتر و حرفهایتر قادر هستی تا صفحات وبسایت خودت رو با انواع مرورگر داخلی اینترنت سازگار کنی. تمام اینها رو گفتم تا بدونی آموزش تیلویند حتی از نون شب هم واجبتره. چون وقتی این ابزار رو بلد هستی، کلاس کارت داخل طراحی سایت چند پله بالاتر میاد اگه همین اول ماجرا درست و حسابی برای آموزش Tailwind دست به کار بشی. من در دوره آموزش تیلویند گاتاکد یه نقشه راه برات تهیه کردم تا خیلی ساده و دقیق بدونی هر پروژه رو از کجا شروع کنی و چطور قدم به قدم پروژههات رو به سرانجام برسونی.
در دوره آموزش Tailwind چه چیزهایی رو یاد میگیری؟
بهتره بدونی که Tailwind CSS فقط یه ابزاره. اما یه ابزار همه کاره که داخلش برای خیلی از کارها و کد نویسی CSS برنامهریزی شده. Tailwind برای این هست که مسیر کد نویسی شما رو داخل CSS سادهتر کنه. البته برای اینکه حسابی از این فضا سر در بیاری و بدونی که رسالت تیلویند چیه، یه نقشه راه برات تهیه کردم. داخل دوره آموزش تیلویند من یاد میگیری که:
- با تمام فریم ورکهای تیلویند آشنا میشی و روش کار با آنها رو یاد میگیری. حتی میتونی این فریم ورکها رو به شکل دلخواه خودت شخصیسازی کنی.
- تو دل چند پروژه عملی تیلویند میری و با ساختار اونها داخل فضاهای واقعی بازار کار آشنا میشی و یاد میگیری که چطور یه ساختار صحیح و اصولی و کاملاً عملیاتی رو اجرا کنی.
- یاد میگیری که چطور قالبهای فیگما رو از طریق تیلویند داخل پروژه بیاری.
- اصول استخراج فاصلهها، رعایت اندازهها، کار با فونتها و تصاویر رو یاد میگیری و میتونی تمام این جزئیات رو از داخل قالبهای فیگما برای طراحی و استایل بندی صفحات سایت ایجاد کنی.
اگر در نقشه راه آموزش تیلویند همراه من باشی و قدم به قدم پروژههای عملی رو تمرین کنی، بهت قول میدم که در پایان دوره یه متخصص CSS کاربلد هستی و حتی میتونی به شکل فرایلنسری پروژههای واقعی بازار کار رو بپذیری. اگه هم فکر میکنی تو آغاز درره مشکل داری و هنوز در آمادگی کامل به سر نمیبری، بهت پیشنهاد میکنم تا از پکیج آموزش HTML در گروه گاتاکد استفاده کنی.
پیش نیاز برای دوره آموزش تیلویند چیه؟
Tailwind یکی از فریم ورکهای CSS هست و در کل برای سادهسازی مراحل کد نویسی CSS طراحی شده. به این ترتیب در کل برای ساده شدن و حرفهای شدن کار متخصصین CSS کارایی داره. بنابراین بهت توصیه میکنم که قبل از خرید دوره Tailwind حتماً روی مباحث فرانت اند طراحی سایت خصوصاً موضوعات کلیدی و پایه از کد نویسی CSS و HTML مسلط باشی.
بهتره که مستقیم پس از آموزش مهارتهای پایه فرانت اند مثلاً CSS و HTML وارد دوره آموزش تیلویند نشی. چون برای درک مفاهیم تیلویند به تسلط کامل روی CSS و HTML نیاز داری. پس بهتره که یه مدتی داخل اون فضاها کار کرده باشی و چند تا پروژه عملی رو به سرانجام رسونده باشی تا با دید فنیتر و نگاه بازتری برای خرید دوره Tailwind اقدام کنی. این شکلی خیلی سریعتر و دست بازتر مسیر آموزش رو طی میکنی و روی مفاهیم تیلویند مسلطتر میشی.
دوره Tailwind برای چه کسانی مناسب است؟
آموزش تیلویند برای خیلیها سودمند است. این فضا نوعی دستیار برای ساده کردن محیط کد نویسی CSS هست. به هر حال هر متخصص CSS لازمه که مهارت کار با Tailwind رو بلد باشه. این دوره میتونه برای شما مفید باشه اگه:
- از مهارت کافی در CSS و یا HTML برخوردار هستی و حالا برای کسب مهارتهای بیشتر در فریم ورکهای CSS دست به کار شدی.
- کاملاً تخصصی روی طراحی UI (رابط کاربری) صفحات وب تو فضای موبایل کار میکنی.
- خودت صاحب سایت هستی و علاقه داری تا کار طراحی سایت خودت رو دست بگیری و یا لااقل از جریان کارها سر دربیاری.
- قبلاً تیلویند خوندی و حتی دوره رفتی، اما نتیجه نگرفتی و حالا دنبال آموزش حرفهایتر و پروژه محور هستی.
اگر تو هر کدوم از این شرایط هستی، قطعاً خرید دوره Tailwind مناسب شماست. اگر سختکوش باشی و همزمان با مسیر آموزش Tailwind که تهیه کردم، قدم به قدم نقشهی راه رو جلو بیای و تمرین کافی داشته باشی، بهت قول میدم که همین دوره میتونه سکوی پرتاب تو باشه تا خیلی ساده وارد بازار کار بشی.
بازار کار پس از آموزش تیلویند چطور هست؟ کجاها میشه کار کرد؟
آموزش تیلویند بازار کار جدیدی برات نمیسازه، بلکه بهت این فرصت رو میده تا در همون فضای کار خودت حرفهای باشی و پروژههای بهتری رو اجرا کنی و یا سرعت کارت رو بالا میبره تا اگه فرایلنسر هستی پروژههات رو سریعتر و دقیقتر تمام کنی. این شکلی میتونی تعداد پروژههای بیشتری رو قبول کنی و درآمد بالاتری از فضای کار طراحی سایت داشته باشی. در کل تیلویند یه ابزار کمکی دست باز و قدرتمند برای متخصص CSS هست. به این ترتیب وقتی این ابزار رو بلد باشی، قطعاً در کار با CSS ماهرتر هستی و میتونی در بازار کار طراحی سایت وارد فرصتها و موقعیتهای شغلی بهتری بشی.
قدم بعدی پس از آموزش Tailwind چیه؟
وقتی برای خرید دوره Tailwind اقدام کردی و این مسیر آموزشی رو سپری میکنی، قطعاً از قبل مهارت و تجربه کافی داخل CSS و HTML داری. به این ترتیب در پایان دوره یه متخصص فرانت اند تمام عیار هستی. اما تازه این اول راه شماست و حالا یه دنیا موضوعات جدید رو پیش رو داری.
در قدم بعدی بهتره برای آموزش Flexbox اقدام کنی. اکثر کارآموزان من پس از این دوره برای خرید دوره Flexbox اقدام میکنند. حتی میتونی برای آموزش React اقدام کنی. یادت باشه که کسب مهارت در فرانت اند کنار جاوا اسکریپت و فریم ورک React از تو یه برنامهنویس کامل وب میسازه که حالا میتونه صفر تا صد هر پروژه طراحی سایت رو قبول کنه. البته بهتره که پس از پایان دوره آموزش تیلویند حتماً یه بازه زمانی برای دست گرفتن چند پروژه صرف کنی تا کل مفاهیم تو قالب یه مسیر عملی دستت بیاد.
چرا بهتره دوره آموزش تیلویند در گاتاکد رو انتخاب کنی؟
آموزش Tailwind صرفاً فهرست کردن مفاهیم نیست و انتظار نداریم که کارآموز تمامی ابزارها و قالبها و کامپوننت ها رو حفظ کنه. بلکه این آموزش باید عملیاتی باشه. اما حتی بارها دیدهام که برخی کارآموزها پس از سپری شدن دورههای عملی هم در پروژههای واقعی دست و پا گم کرده هستند و گیج میشن. چرا؟
پروژه محور بودن دوره آموزش تیلویند خوبه، اما کامل نیست. این شکلی مثل این هست که از کسی بخوای تا بدون نقشه دستگاهی رو طراحی کنه و یا تعمیر کنه. کارآموز دوره تیلویند برای حرفهای شدن یه نقشه راه نیاز داره. نقشهای که بهش بگه داخل هر پروژه از کجا شروع کنه و در طول پروژه چه کارهایی کنه، چطور مسیر استایل بندی و ارتباط با کد نویسی CSS رو طی کنه و در نهایت کجا پروژه رو تکمیل کنه. این شکلی هر کارآموز میدونه که داخل هر پروژه قراره چکار کنه. من در دوره آموزش تیلویند زیر نظر گاتاکد یه نقشه راه برات تهیه کردم تا اگه بخوای متخصص این نرمافزار بشی، بدونی که قراره تو دل هر پروژه چه کارهایی رو انجام بدی.
آیا لازمه که در دوره آموزش Tailwind شرکت کنی؟
تیلویند فقط یه ابزاره و لزوماً بدون این ابزار هم میتونی کارهای فرانت اند در کد نویسی CSS رو انجام بدی. فقط باید بدونی که در این صورت تو هر پروژه انگار داری یک بار دیگه چرخ رو اختراع میکنی! چون بدون تیلویند در هر پروژه باید صفر تا صد کد نویسی CSS رو باحوصله خودت انجام بدی. فکر میکنی حوصله، وقت و انرژی کافی این اندازه کد نویسی رو داری؟
خرید دوره Tailwind خیلی ساده شما رو چند پله جلو میندازه و هم در کار فرایلنسری و هم به عنوان کارمند طراح سایت شرکتها به آدم حرفهایتری تبدیل میشی. از نظر من اگه کاملاً جدی تو حوزه طراحی سایت فعالیت میکنی، لازمه که کار با تیلویند رو یاد بگیری. چون:
- مهارت ایجاد UI اختصاصی برای هر سایت رو پیدا میکنی
- وارد یه فضای آموزشی عملی میشی و قراره تا با نقشه راه قدم به قدم تمام مراحل اجرای یک پروژه رو سپری کنی
- با پروژههای واقعی در حد و اندازه بازار کار آشنا میشی و میتونی هر کارفرما رو شگفتزده کنی
- کاملاً اصولی با ساختار پایه پروژههای تیلویند آشنا میشی
- اگه طراح سایت هستی، سرعت انجام کارهات خصوصاً کد نویسی CSS رو بالا میبری
با وجود تمام این مزایا آیا هنوز هم فکر میکنی به آموزش Tailwind نیاز نداری؟ و یا خیلی جدی و مصمم تصمیم گرفتی تا در این مهارت پولساز سنگ تمام بذاری؟
تیلویند (Tailwind) چه فرقی با بوت استرپ (BootStrap) داره؟
خیلی از کارآموزها برای انتخاب آموزش تیلویند و یا بوت استرپ تردید دارند. تا جاییکه بارها از من پرسیدند که کدوم رو یاد بگیرن بهتر؟ ولی من توصیه میکنم که هر دو رو یاد بگیری. چون هر دو به جای خود مفید و کاربردی هستند.
تیلویند و بوت استرپ هر دو فریم ورکهای کاربردی CSS هستند که در کاهش کد نویسی CSS تأثیر خوبی دارند و برای ریسپانسیو کردن صفحات سایت مناسب گوشی موبایل و تبلت به کار میان. اما هر کدوم قابلیتهای ویژهای دارن و بهتره که هر دوتا رو یاد بگیرید. بذارید یه مقدار این دو فریم ورک CSS رو با هم مقایسه کنیم.
فرق بوت استرپ (Bootstrap) با تیلویند
بوت استرپ مشهورترین فریم ورک CSS هست و کاربرد زیادی داره. اما در کل طراحان سایت کمحوصله و یه مقدار تنبل ازش استفاده میکنن. چون در بوت استرپ به یه سری کامپوننتهای آماده برای طراحی و توسعه سایت دسترسی داری. به این ترتیب کافیه از کامپوننتهای بوت استرپ استفاده کنی تا بدون دغدغه کد نویسی CSS پروژه استایل بندی و ریسپانسیو کردن سایت رو کامل کنی. ولی شخصیسازی کامپوننتهای بوت استریپ محدوده و در کل باید تابع ساختار از پیش تعریف شده باشی.
تیلویند در همان فضای بوت استرپ برای سبکتر شدن کد نویسی CSS طراحی شده و کلاسهای آماده و کاربردی (Utility) در اختیار شما قرار میده که برای سادهسازی کد نویسی CSS خیلی مفید و کار راهانداز هستند. تفاوت تیلویند با بوت استرپ در شخصی سازی Utility ها هست. هر چقدر داخل بوت استرپ دست و پا بسته هستی و باید تابع ساختار تعریف شده باشی، اینجا در تیلویند دست باز میتونی برای هر نوع شخصی سازی قالبهای تعریف شده کار کنی. این شکلی فقط کافیه قالب مناسب رو در تیلویند به کار بگیری تا با فراغ باز هر نوع طراحی و المان شخصی شده خودت رو لحاظ کنی. به این شکل، بهتر میتونی سایتهایی واکنشگرا، زیبا با گرافیک خاص و هیجانی بیافرینی که مورد پسند هر کارفرمایی قرار میگیره.
اگر بوت استرپ بلدم، لازمه که تیلویند یاد بگیرم؟
لزوماً نه، ولی شاید نتونی انتظار کارفرماهای سختگیر رو برآورده کنی. اگه قراره یه طراح سایت معمولی باشی که میتونی پروژههای خودش رو کاملاً استاندارد و سریع اما تو ساختارهای تکراری بسازه، یاد گرفتن بوت استرپ کافیه. ولی اگه میخوای یک قدم بالاتر برداری و یه طراح سایت خلاق و نوآور باشی که هر کارفرمایی رو شگفتزده میکنه، بهتره برای آموزش Tailwind وقت بزاری. چون تیلویند کلاس کار تو رو از حد آماتور تا لول حرفهای بالا میبره.
خرید دوره Tailwind در گاتاکد
ممنون که در این مطلب همراه من بودی و مطمئن هستیم که برای خودت ارزش قائلی و میخوای تا تیلویند رو کاملاً حرفهای و عملیاتی یاد بگیری. من در دوره آموزش گاتاکد سیر تا پیاز تیلویند رو برات تهیه کردم. قراره تا با هم یه نقشه راه رو طی کنیم. من تجربیات سالها طراحی سایت و آموزش خودم رو در این دوره آوردم و سعی کردم تا به تمام گوشه و کنارهای تیلویند با جزئیات سر بزنیم. در دوره آموزش Tailwind قراره با تجربیات من همراه بشی و از همین حالا نکات کلیدی رو خیلی ساده و کاربردی یاد بگیری. کافیه به من اعتماد کنی و با خرید دوره Tailwind گاتاکد همراه من باشی تا در مدت زمان کوتاه به مهارت کامل و کافی کار با این ابزار برسی.
علی رضایی