
آموزش افزونه نویسی وردپرس | دوره تخصصی پلاگین نویسی و طراحی ماژول های قدرتمند
وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) در دنیا هست و یکی از سادهترین روشهای ساخت سایت محسوب میشود. تعداد زیادی از سایتهای دنیا با استفاده از همین ساختار وردپرس شکل گرفتهاند. البته خود وردپرس به تنهایی ساختار سادهای داره و برای ارتقای سایتهای وردپرس باید افزونه نویسی کنید. آموزش افزونه نویسی وردپرس هم برای درک این موضوع و کسب مهارتهای کامل برای ایجاد قابلیتهای جدید به وب سایتها هست.
پلاگین نویسی وردپرس اهمیت زیادی داره و باید در مسیر آموزش طراحی سایت وردپرس حتماً آن رو یاد بگیرید. در غیر این صورت پروژههای وردپرس شما خیلی ساده و حتی غیر کاربردی هستند. یادت باشه که وردپرس فقط یه ساختار پایه در اختیارت قرار میدهد و این تو هستی که باید با افزونه نویسی وردپرس امکانات بیشتر و قابلیتهای جذابتر رو بسازید. من محمود عراقیزاده دوره طراحی افزونه وردپرس رو براساس نقشه راه تهیه کردم تا قدم به قدم در این مهارت پیشرفت کنید. اما در دوره پلاگین نویسی گاتاکد چی میگذره؟
افزونه نویسی یا پلاگین نویسی چیست؟
افزونهها در واقع کدهای آماده هستند که بدون دستکاری در هسته وردپرس قابلیت اضافه شدن بر بدنه وب سایت رو دارند و امکانات جدید به سایت اضافه میکنند. همه میدانیم که طراحی سایت با وردپرس خیلی ساده هست، ولی قرار نیست امکانات متنوع و کاملاً حرفهای در اختیار ما قرار بدهد. طراحان وردپرس مسیر خیلی سادهای در پیش گرفتهاند. آنها یه ساختار جامع طراحی کردهاند و نهایتاً میتوانید با برنامه نویسی وردپرس بخشهایی از این ساختار مثل بدنه و یا استایل سایت رو سفارشی کنید. اما امکانات جدیدی اضافه نمیشه. خیلی ساده وردپرس مثل یه ماشین بدون آپشن هست که فقط قابلیت راه رفتن داره و حالا این شما هستید که میتوانید با پلاگین نویسی وردپرس امکانات هرچه بهتر و جذابتری رو برای این ماشین فراهم کنید.
هر افزونه یک کد مستقل هست که بدون دخالت در هسته وردپرس به آن اضافه شده و قابلیتهای جدید فراهم میکند. در آموزش افزونه نویسی وردپرس هم قراره تا نحوه استفاده از این کدهای آماده رو یاد بگیرید.
آموزش از پلاگین سازی و استفاده از پلاگین
پلاگین نویسی در وردپرس شامل دو بخش هست. بخش اول که قسمت سخت ماجرا هست، برای کد نویسی خود پلاگین هست. اینکه چه شکلی یک پلاگین مناسب و مطابق با استاندارد وردپرس رو کدنویسی کنید. برای این کار به آموزش PHP نیاز دارید. اما بخش دوم یادگیری اضافه کردن پلاگین هست. به این ترتیب که باید مهارت الحاق کد افزونه به بدنه اصلی وردپرس رو داشته باشید. در دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس گاتاکد برای هر دو بخش برنامه داریم. یعنی قراره که یاد بگیری تا چطور با کد نویسی طبق استاندارد وردپرس یک افزونه بسازی و در ادامه یاد بگیری که چطور همین افزونه رو به یک سایت وردپرس اضافه کنید.
پیش نیازهای دوره طراحی افزونه وردپرس
افزونه نویسی وردپرس خیلی سخت نیست، اما در نهایت به کدنویسی نیاز دارد. در افزونه نویسی قرار نیست تا مثل یک سایت بزرگ کد نویسی رو از پایه شروع کنید و ساختار خیلی بزرگی رو بسازید. با این حال باید با اصول کدنویسی در برنامه نویسی PHP آشنا باشید. وردپرس با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP شکل گرفته و تمام افزونههای وردپرس هم باید با استفاده از همین زبان ساخته شوند. برای همین در آغاز آموزش افزونه نویسی وردپرس لازم هست که:
1. مهارت کافی کدنویسی با زبان برنامه نویسی PHP داشته باشید و از کار با فریم ورکهای این زبان مثل لاراول سر درآورید.
2. با مفاهیم پایه طراحی سایت مانند زبان برنامه نویسی HTML و زبان استایل دهی CSS آشنا باشید.
3. با وردپرس کار کرده باشید و از اشراف کافی در زمینه برنامه نویسی وردپرس برخوردار باشید.
در کل باید از مفاهیم فرانت اند و اصول استایل دهی بدانید و نحوه کار با قالبها تا سفارشی کردن قالبها در وردپرس رو بشناسید. در کل توصیه میکنیم که قبل از آغاز دوره برای یادگیری HTML و CSS اقدام کنید. شما میتوانید از دوره HTML و یا دوره CSS در گاتاکد بهرهمند شوید.
نگاهی به ساختار افزونه وردپرس
در دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس قراره که قدم به قدم نحوه ایجاد یک پلاگین و اضافه کردن آن بر بدنه وردپرس رو یاد بگیرید. پلاگینها متفاوت از یکدیگر هستند و برخی طراحی خیلی ساده و برخی دیگر طراحی خیلی پیچیده دارند. اما در کل ساختار همگی پلاگینهای وردپرس یکسان هست و قراره تا با زبان برنامه نویسی PHP کدنویسی شوند. برای یادگیری عمیق پلاگین نویسی وردپرس لازم هست که ابتدا با ساختار آن آشنا شوید. در دوره افزونه نویسی گاتاکد نیز سعی در یاددهی همین ساختار داریم. ساختاری که از بخشهای زیر تشکیل شده است:
پوشه افزونه
اولین بخش از هر افزونه وردپرس، پوشه ذخیرهسازی آن است که مسیر استفاده از آن رو معین میکند. نام پوشه افزونه وردپرس باید کوتاه اما به زبان انگلیسی و بدون فاصله باشه. البته این اجازه رو دارید که از خط تیره برای تکمیل نام افزونه استفاده کنید.
فایل اصلی افزونه
کد PHP پلاگین داخل پوشه قرار میگیره که باید آن رو با توجه به نوع هدف و کاربردی که در نظر دارید، کد نویسی کنید. در این مرحله به دانش کافی از کد نویسی با PHP نیاز دارید. البته خیلی نگران نباشید، چون قراره تا در دوره طراحی افزونه وردپرس گاتاکد با جزئیات از اصول کدنویسی در این بخش صحبت کنیم. ولی به هر حال مهارت شما در کد نویسی با PHP برای همین بخش هست و حالا لازمه که از همین مهارت در تعریف وظایف جدید و یا قابلیتهای اضافی استفاده کنید.
فای های کمکی
برای کدنویسی همهی افزونهها به فایلهای کمکی نیاز ندارید. اما در بسیاری از موارد و برای طراحی یک افزونه کاملاً کاربردی لازم هست که از برخی فایلهای کمکی مانند توابع، کدهای مربوط به پنل مدیریت و یا کدهای سمت کاربر (فرانت اند) استفاده کنید. تعداد این نوع فایلهای کمکی زیاد هست که در دوره طراحی افزونه نویسی با جزئیات درباره کار با آنها مطلع خواهید شد.
کار با فولدرهای استاندارد
در افزونه نویسی خصوصا طراحی فایلهای بزرگ باید هنر استفاده از فولدرهای استاندارد رو بلد باشید. استفاده از این فولدرها الزامی نیست، اما در هر چه حرفهای تر شدن کد نویسی نهایی و کاربری شدن افزونه وردپرس نقش دارد. فولدرهایی مانند:
1- Assets: برای مدیریت عکسها، آیکونها و فونتها در افزونه کارایی داره.
2- Includes: برای استفاده و بهینه کردن توابع PHP در فایلهای داخلی افزونه کارایی داره.
3- Admin: فولدر تخصصی برای مدیریت صفحات داشبورد افزونه وردپرس هست.
4- Public: یک فولدر کاربردی برای اسکریپت نویسی و استایل دهی در بخش فرانت اند وردپرس هست.
5- Templates: فولدر برای طراحی ساختار و ظاهر کلی افزونه وردپرس هست.
فای های بارگذاری
آخرین بخش از تعریف ساختار افزونه وردپرس شامل اضافه کردن فایلهای بارگذاری هست. در واقع باید یک کد اتصال افزونه بر بدنه وردپرس رو طراحی کنید. این کار با کد نویسی فایلهای Include و یا Require انجام میشود. در دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس گاتاکد علاوه بر یادگیری ساختار هر پلاگین برای کار در این بخش و کسب مهارت بارگذاری افزونهها نیز اقدام میکنیم.
سرفصل های دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس گاتاکد
اگه علاقه داری تا هنر افزونه نویسی رو هر چه حرفهایتر یاد بگیری و در این مسیر پیشرفت کنید، قطعاً به دوره آموزش جامعی نیاز دارید. بهت تضمین میدم که دوره طراحی افزونه وردپرس گاتاکد یکی از جامعترین دورههای آموزش و توسعه وردپرس هست. سرفصلها در دوره پلاگین نویسی گاتاکد به قرار زیر هست:
فصل اول: آشنایی با وردپرس و افزونه نویسی
در اولین قدم برای آموزش افزونه نویسی وردپرس باید با این فضا آشنا شوید. اگرچه مهارت کار با وردپرس از پیش نیازهای دوره پلاگین نویسی هست، ولی در همین فصل مقدماتی قراره تا به طور کامل با ساختار وردپرس و اکوسیستم افزونهها آشنا شوید. از طرفی در همین مرحله مقدماتی از برخی پیش نیازها مثل مهارتهای فنی در کد نویسی با CSS، HTML، PHP و حتی جاوا اسکریپت صحبت میکنیم.
فصل دوم: آغاز افزونه نویسی
با فرض اینکه کارآموزهای دوره افزونه وردپرس آشنایی کافی با زبان PHP رو دارند، در این فصل پروسه آموزش پلاگین نویسی رو آغاز میکنیم. در این مرحله قراره که تمام مراحل برای ایجاد ساختار افزونه رو از قبیل ایجاد پوشه و فایل اصلی، تعریف اطلاعات هدر و کد نویسی در فایل یاد بگیرید. همچنین در طول فصل، یک ساختار افزونه ساده رو طراحی میکنید و در پایان قراره که اصول فعالسازی و تست افزونه رو کار کنید.
فصل سوم: یادگیری مفاهیم کلیدی وردپرس در افزونه نویسی
افزونهای که مینویسید باید با معیارها و استانداردهای وردپرس همخوانی داشته باشد. پس در این فصل به سراغ خود وردپرس میرویم و از استانداردهای آن برای افزونه نویسی صحبت میکنیم. همچنین در همین مرحله قراره که درک دقیق از هوکها داشته باشید و مهارت کار با آنها رو یاد بگیرید. قراره که بتوانید از هوکها در گسترش امکانات افزونه استفاده کنید. در پایان همین بخش نیز با اصول کار در توابع مهم وردپرس آشنا میشوید.
فصل چهارم: یادگیری معماری افزونه های حرفه ای
تا پایان فصل سوم در مرحله مقدماتی آموزش افزونه نویسی وردپرس هستید. ولی قطعاً به سطوح حرفهایتر فکر میکنید. از طرفی با این اطلاعات پایه در بازار کار افزونه نویسی جایگاهی ندارید. پس در ادامه دوره پلاگین نویسی گاتاکد قراره که با اصول و نکات حرفهای آشنا شوید. مثلاً مهارتها از قبیل جدا کردن کدها در فایلهای مجزا رو یاد میگیرید و یا با اصول صحیح بارگذاری فایلهای CSS و جاوا اسکریپت (JS) آشنا میشوید. حتی قراره تا در سطح استفاده از کلاسها و شیگرایی در افزونه نویسی پیشرفت کنید.
فصل پنجم: یادگیری طراحی تنظیمات برای افزونه
در ادامه آموزش افزونه نویسی وردپرس باید بخشهای تعاملی و تنظیمات افزونه رو ایجاد کنید. در همین مرحله با اصول API در افزونه وردپرس آشنا میشوید و میتوانید صفحات تنظیمات در پیشخوان وردپرس بسازید. البته یاد میگیرید که چطور تنظیمات کاربر رو ذخیره و یا بازیابی کنید.
فصل ششم: ارتباط با پایگاه داده وردپرس
افزونه شما باید از داده وب سایتهای وردپرسی استفاده کند. برای همین لازم هست که ارتباط با پایگاه داده وردپرس رو پیکربندی کنید. در ادامه آموزش پلاگین نویسی وردپرس نحوه تعامل با پایگاه داده رو یاد میگیرید. به این ترتیب مهارت شما در اضافه کردن فایل بر بدنه وب سایتهای وردپرس کاملتر شده است.
فصل هفتم: یادگیری کار با Ajax در افزونه نویسی
امکان نداره بدون یادگیری Ajax به طراح سایت حرفهای و افزونه نویسی کاربلدی تبدیل شوید. البته در مسیر آموزش افزونه نویسی وردپرس گاتاکد قراره که با جزئیات کامل اصول کار با Ajax رو یاد بگیرید. در این مرحله قراره که روش ارسال و دریافت دادهها بدون نیاز به روشن کردن صفحه رو کار کنید و فرمهای داینامیک رو با استفاده از Ajax در وردپرس اجرا کنید.
فصل هشتم: یادگیری نحوه انتشار افزونه
در مرحله پایانی باید اصول انتشار افزونه در مخزن رسمی وردپرس رو یاد بگیرید. تا زمانی که افزونه خودتان را به مخزن رسمی وردپرس معرفی نکنید، قاعدتاً کسی متوجه طراحی شما نمیشود و افزونه شما کارایی ندارد. البته وردپرس برای پذیرش در مخزن رسمی خودش یک دستورالعمل تهیه کرده که باید با تمام جزئیات رعایت کنید. در این مرحله اصول ساخت فایل رو یاد میگیرید و با قوانین پذیرش افزونه در مخزن رسمی وردپرس آشنا میشوید. حالا این مهارت رو دارید که افزونههای خودتان را به جمع دیگر افزونههای رسمی وردپرس آپلود کنید.
دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس برای چه کسانی سودمنده؟
یادگیری افزونه نویسی وردپرس از جمله مهارتهای کلیدی در دوره آموزش پیشرفته طراحی سایت وردپرس هست. اگه قراره تا به عنوان برنامه نویس وردپرس فعالیت کنید، قطعاً به توسعه وب سایتهای وردپرس در آینده نیاز دارید. برای همین لازم هست که یادگیری پلاگین نویسی وردپرس رو جدی بگیرید. در کل آموزش افزونه نویسی وردپرس برای این افراد سودمند هست:
1. افرادی که در زمینه توسعه وب خصوصاً فرانت اند فعالیت میکنند و مهارت کافی برای طراحی سایت و کار با زبانهای برنامه نویسی فرانت اند مثل HTML، CSS و یا جاوا اسکریپت دارند.
2. افرادی که در زمینه طراحی وب سایتهای وردپرسی فعالیت میکنند و برای توسعه قابلیتها باید افزونه نویسی رو بلد باشند.
3. برنامه نویسهای PHP این فرصت رو دارند که با یادگیری افزونه نویسی وردپرس در فضاهای کاری بیشتری حاضر شوند.
4. متخصصین حوزه سئو (بهینهسازی وب سایت) میتوانند با یادگیری این مهارت در ارتقای قابلیتهای کاربردی وب سایتها دست به کار شوند.
قدم بعدی پس از آموزش افزونه نویسی وردپرس چیست؟
دوره پلاگین نویسی تازه اول راهی بزرگ برای شما است تا با دنیای بیپایان از افزونهها روبرو شوید. در پایان این دوره مهارت کافی برای افزونه نویسی رو دارید و میتوانید از همین مهارت برای کسب درآمد استفاده کنید. همچنین مهارت کار با افزونههای موجود در مخزن وردپرس رو دارید و میتوانید از آنها برای ارتقای قابلیتهای کاربردی وب سایت استفاده کنید.
پس از پایان دوره پلاگین نویسی بهت توصیه میکنم که ساخت چند افزونه واقعی رو تمرین کنید. از طرفی بهتره که دانش خودت در زمینه استانداردهای وردپرس رو ارتقا دهید. اما بهترین کار یادگیری مهارتهای پیشرفته وردپرس نویسی مثل Rest API در وردپرس و یا یادگیری سطوح پیشرفته Ajax هست. یکی از بهترین کارها یادگیری فریم ورکهای پیشرفته وردپرس مثل ووکامرس (Woocommerec) و یا ACF هست. به هر حال بهتره که در دنیای افزونهها سرک بکشید و هر چه بیشتر با افزونهها و فریم ورکهای مدرن در برنامه نویسی وردپرس آشنا شوید.
چرا دوره طراحی افزونه نویسی گاتاکد
ما دوره آموزش افزونه نویسی گاتاکد رو بر پایه نقشه راه و با رویکرد کاملاً جامع اما پروژه محور تهیه کردیم. به یقین تضمین میکنم که کمتر دورهای برای آموزش افزونه نویسی وردپرس جامعتر و در عین حال کاربردیتر از دوره گاتاکد پیدا کنید. نکته کلیدی، یادگیری نگاه کاربردی و پروژه محور هست. در دوره گاتاکد قرار نیست که صرفاً محتواهای آموزشی رو مرور کنید. یادگیری بر پایه نگاه عملیاتی دغدغه تیم گاتاکد هست تا هر کارآموز در پایان دوره توانایی کافی افزونه نویسی وردپرس رو داشته باشه. اینکه دوره گاتاکد رو انتخاب میکنی یا نه، قطعاً به نظر شخصی خودت بستگی داره، اما بهت توصیه میکنم تا دورهای رو انتخاب کنی که آموزش رو متکی بر پروژههای عملی انجام داده و از پشتیبانی قوی و حتی رفع اشکال برخوردار باشد. از طرفی بهتره زیر نظر مربی آموزش ببینید که خودش سالها تجربه عملی طراحی و توسعه وردپرس رو داشته باشد. در دوره افزونه نویسی گاتاکد از تمام این مزایا برخوردار هستید.
درآمد و بازار کار افزونه نویسی وردپرس
وقتی ۴۳ درصد از کل سایتهای دنیا با استفاده از وردپرس ساخته شدهاند، قطعاً باید انتظار بازار کار عالی برای برنامه نویسان و توسعه دهندگان وردپرس داشته باشید. افزونه نویسی وردپرس از جمله مهارتها برای توسعه وردپرس هست و هر سایت وردپرسی در هر جای دنیا به مهارتهای چنین فردی نیاز دارد. بازار کار افزونه نویسی وردپرس خیلی متنوع هست. اگه این مهارت رو کامل یاد بگیرید، میتوانید در شرایط مختلفی کار کنید. مانند:
1. به عنوان توسعه دهنده وردپرس برای شرکتهای طراحی سایت با آژانسهای دیجیتالی کار کنید.
2. میتوانید در توسعه سئو و بهینه شدن سایتهای وردپرس شرکتهای مختلف فعالیت کنید.
3. شانس کار فرایلنسری دارید و میتوانید پروژههای مختلف توسعه سایت را جذب کنید.
4. میتوانید افزونه نویسی کنید و در مخزن رسمی وردپرس آپلود کرده و آن را در سراسر جهان بفروشید. حتی این فرصت رو دارید که افزونههای خودتون رو از طریق پلتفرمها مثل ژاکت و یا راست چین نیز به فروش رسانید.
درآمد افزونه نویسی وردپرس قابل توجه هست و به راحتی قادر هستید که یک درآمد پایدار قابل توجه با این مهارت داشته باشید. نکته کلیدی توسعه روز افزون وردپرس هست که باعث شده تا بازار کار آن هر روز پویاتر و درآمدزایی در آن هر چه پررنگتر باشه. خلاصه آموزش افزونه نویسی وردپرس یه فرصت هست تا وارد بازار کاری پویا و پولساز شوید.
هزینه دوره آموزش پلاگین نویسی وردپرس گاتاکد
هزینه دورههای آموزشی گاهاً به دغدغه اصلی کارآموزان تازه کار تبدیل میشود. البته بهت توصیه میکنم هزینه دوره افزونه نویسی رو با توجه به کیفیت محتوای آموزش و ابعاد دوره در نظر بگیرید. مثلاً هزینه یک دوره کوتاه و مقدماتی خیلی کم هست، اما بار علمی جامعی ندارد. دوره طراحی افزونه نویسی گاتاکد با تکیه بر نقشه راه و کاملاً جامع تهیه شده تا هر کارآموز از صفر تا صد و حتی مهارتهای پیشرفته رو به سرعت یاد بگیرد.
هزینه دوره آموزش پلاگین نویسی وردپرس گاتاکد کاملاً اقتصادی و به صرفه هست. یادت باشه که این هزینه به فاکتورهایی مثل تجربه مدرس و کیفیت و عمق محتوای آموزشی بستگی داره و از این نظر گاتاکد بهترینها رو برای آموزش جامع شما در نظر گرفته است. هزینه دوره پلاگین نویسی گاتاکد کاملاً اقتصادی و به صرفه تهیه شده تا برای ورود به این مهارت اساسی، دغدغه خاصی نداشته باشید. این در حالی است که قراره تا قدم به قدم مهارتهای کامل پلاگین نویسی رو یاد بگیرید.
سوالات متداول
پیش نیازها برای آموزش افزونه نویسی وردپرس چیست؟
برای آغاز آموزش پلاگین نویسی در وردپرس باید مهارت کافی در زبانهای برنامه نویسی CSS، HTML، PHP و البته تا حدودی جاوا اسکریپت داشته باشید. هرچند یادگیری آموزش برنامه نویسی وردپرس هم لازمه.
ساختار اولیه افزونهها در وردپرس چه شکلی هست؟
تمام افزونههای وردپرس حداقل یک فایل PHP اصلی دارند که در این فایل اطلاعات افزونه مثل نام و نسخه و حتی نویسنده قید شده و بدنه اصلی کد PHP رو شامل میشه.
آیا کار با هوکها در برنامه آموزش افزونه نویسی وردپرس پیش بینی شده است؟
بله، کار با هوکها اساس افزونه نویسی وردپرس هست. هوکها بهت اجازه میدهند که کد خود را به مکان خاصی از سایت وردپرس قلاب کنید و بدون تغییر در برنامه اصلی از قابلیت افزونه بهرهمند شوید.
آیا میتوانیم افزونههای چند زبانه بسازیم؟
بله، برای این کار برخی توابع ترجمه در افزونه نویسی کارایی دارند.
آیا در دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس با مفاهیم اجرای افزونههای پیشرفته هم آشنا میشویم؟
بله، در این دوره قرار هست تا مهارت کار با افزونههای معمولی برای یک یا چند عملکرد را به طور کامل یاد بگیرید و سپس خودتان را برای کدنویسی افزونههای پیشرفته آماده کنید.
آیا هر افزونه قابلیت اضافه شدن در مخزن وردپرس رو داره؟ آیا اضافه کردن پلاگین به مخزن وردپرس رو آموزش میدهید؟
قاعدتاً نمیتوانید هر نوع افزونه را در مخزن وردپرس وارد کنید. شما باید افزونه خود را با توجه به استاندارد و طبق راهنمای توسعه دهندگان وردپرس بسازید. در دوره پلاگین نویسی گاتاکد کاملا جامع راجع به این موضوع صحبت شده است.
دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس چه مقدار است؟
مدت زمان دوره با توجه به سطح علاقهمندی شما در یادگیری است. هر چه در این مسیر کوشاتر باشید، مدت زمان یادگیری خود را کوتاهتر و هدفمندتر کردهاید.
پرتقاضاترین افزونهها در حال حاضر چه هستند؟
بازار کار افزونه نویسی وردپرس کاملاً وابسته به تقاضای بازار هست و هم اکنون افزونههای سئو، افزونههای فروشگاهی و یا افزونههای نوبت دهی و عضویت ویژه از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.
آیا در پایان دوره آموزش افزونه نویسی وردپرس گاتاکد شرایط کار فریلنسری داریم؟
بله، در پایان این دوره آنقدر بر محیط افزونه نویسی مسلط هستید که بدون دغدغه میتوانید حرفهایترین پروژههای توسعه وردپرس را انجام دهید.
بعد از یادگیری افزونه نویسی وردپرس چه کار کنیم؟
در پایان این دوره بهتر است مهارت خود برای افزونه نویسی را هر چه کاملتر کنید و یادگیری فریم ورکهای وردپرس و آشنایی با افزونههای پرکاربرد توصیه میشود.