دوره API نویسی با Node.js | آموزش جامع ساخت و پیاده سازی REST API
تکمیل شده

دوره API نویسی با Node.js | آموزش جامع ساخت و پیاده سازی REST API

چطور ممکنه برنامه ‌نویس حرفه‌ای در دنیای جدید باشید و از API نویسی سررشته نداشته باشید؟ وقتی پای صحبت از توسعه مدرن در میان هست و قراره تا ایده‌های کلاسیک رو کنار بذاری، چاره‌ای جز یادگیری تکنیک‌های API نویسی نداری و باید قادر باشی که در میان پلتفرم‌ها و یا وب‌سایتها تبادل داده کنید. البته روش‌های مختلفی برای توسعه API هست و کار با Node.js محبوبیت زیادی دارد. دوره API نویسی با Node.js برای این هست که قادر باشی تا از زبان قدرتمند جاوا اسکریپت سمت سرور استفاده کنید.

آموزش کار با API در Node.js هیجان‌انگیز، کار راه‌انداز و در عین ‌حال حرفه‌ای هست. چه زبانی رو قدرتمندتر و دست بازتر از جاوا اسکریپت سمت کلاینت سراغ دارید؟ خبر خوب این هست که قادر هستی تا با استفاده از پلتفرم Node.js از جاوا اسکریپت در سمت سرور هم استفاده کنید. من محمود عراقی‌زاده دوره API نویسی با Node.js رو با رویکرد نقشه راه و آموزش بر پایه تکنیک‌های عملیاتی آماده کردم و قراره تا پس ‌از پایان این دوره آموزش توسعه API، فردی ماهر و مسلط باشید.

مدت دوره
تعداد جلسات 0
نوع دوره اقساطی / نقدی
شرکت‌کنندگان 0 دانشجو
معرفی دوره

API نویسی چیست؟

تا حالا فکر کردی که وب‌سایت ها و یا اپلیکیشن‌های موبایلی این ‌همه اطلاعات رو از کجا دارند؟ و یا چرا اطلاعات برخی از وب‌سایت ها شبیه به یکدیگر هستند و انگار از یه فضای مرجع، داده‌های خام رو تهیه می‌کنند؟ API نویسی هنر ارتباط سازی در محیط بک اند برای تبادل ساده میان پلتفرم‌ها و یا وب‌سایت های مختلف هست.

در توسعه وب و یا اپلیکیشن‌های مدرن دیگر قرار نیست تا از فرانت اند مستقیم به سمت بک اند ارتباط داشته باشید، بلکه باید درخواست‌های خود رو از طریق ارتباطات HTTP در سمت Front-end تهیه کنید. اطلاعات به شکل Json به سمت Back-end ارسال می‌شوند و پاسخ نیز به ‌همین فرمت Json هست. این تبادل داده در بستر بک اند میان پلتفرم‌های مختلف اصطلاحاً API هست. حالا در دوره آموزش توسعه API، اصول ایجاد این ارتباطات رو یاد می‌گیرید و Node.js یکی از روش‌های مطرح API نویسی هست.

API چه کاربردی داره؟

خیلی ساده API نویسی برای ارتباط ساختن از محیط بک اند تا فرانت اند هست. اما با همین API قادر هستی تا محیط فرانت اند رو کاملاً از محیط بک اند در پروژه‌ جدا کنید. به ‌این ‌ترتیب توسعه Front end و Back end مستقل از هم انجام می‌شه، اما با حضور API می‌شه در این دو فضا تبادل داده کرد. نکته کلیدی، قابلیت اشتراک‌گذاری API در اینترنت هست تا هر کسی که به اطلاعات شما نیاز داره، از طریق همین API دسترسی داشته باشد. چون اطلاعات در بستر فرانت اند شکل می‌گیره و به سمت بک اند ارسال می‌شه، اما قادر هستید تا همین اطلاعات رو از طریق API به اشتراک بزارید تا توسط محیط بک اند دیگر سایت‌ها دریافت شود. این شکلی، همه قادر هستند تا از بانک اطلاعاتی شما استفاده کنند.

API نویسی اگرچه برای این هست که اطلاعات در اختیار دیگران قرار بدهید، اما اصل ماجرا استفاده از اطلاعات جامع و کلان از وب‌سایت های بزرگ هست. مثل گوگل که تعداد زیادی API تولید کرده و کافیه آموزش ساخت API با Node.js رو کامل کنید تا از اطلاعات خیلی زیاد گوگل مثل گوگل مپ و یا اطلاعات آب‌وهوایی و خیلی چیزهای دیگه استفاده کنید. با API دیگه نیازی نیست تا پایگاه داده بسازید و قادر هستی تا از پایگاه داده‌های بزرگ و معتبر اینترنت بهره‌مند شوید.

آموزش ساخت api با Node.js

چرا آموزش کار با API در Node.js؟

به روش‌های مختلف قادر هستی تا از API در توسعه بک اند استفاده کنید که شامل ۳ روش کلی زیر هست:

  1. API نویسی با پایتون
  2. API نویسی با PHP
  3. API نویسی با Node.js

از این میان، روش کار با پایتون محبوبیت زیادی داره، چون خیلی‌ها از اصول کار با زبان برنامه‌نویسی پایتون مطلع هستند و می‌توانند با تکیه بر همین دانش برای آموزش ساخت API با پایتون اقدام کنند. از طرف دیگه زبان بسیار محبوب و کاربردی PHP برای توسعه سمت سرور وجود داره که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌ده تا برای ساخت انواع API از قدرت PHP استفاده کنند. ولی هم پایتون و هم PHP زبان‌های برنامه‌نویسی سمت سرور هستند.

اما در دوره API نویسی با Node.js قراره تا از زبان قدرتمند جاوا اسکریپت استفاده کنید. جاوا اسکریپت در اصل زبان سمت کلاینت (فرانت اند) هست، اما آنقدر خوب هست که پلتفرم Node.js رو برای توسعه بک اند از طریق جاوا اسکریپت طراحی کردند. آموزش کار با API در Node.js رو بهت توصیه می‌کنم، چون می‌تونی از یه زبان مشترک، هم برای توسعه فرانت اند و هم برای توسعه بک اند و تعریف ارتباطات استفاده کنید. این زبان قدرتمند همان جاوا اسکریپت هست که باعث شده تا API نویسی با Node.js خیلی محبوب و کاربردی باشد.

دوره API نویسی با Node.js مناسب چه کسانی هست؟

همه کسانی که در سمت بک اند فعالیت می‌کنند، باید مهارت API نویسی رو یاد بگیرند. اما بهتره تا از زبان‌هایی که در آن ماهر هستند، جهت یادگیری API استفاده کنند. خیلی ساده اگه در سمت سرور از زبان پایتون استفاده می‌کنید، بهتره که آموزش ساخت  API با پایتون رو یاد بگیری و به ‌همین ترتیب در PHP به سمت API نویسی حرکت کنید. دوره آموزش ساخت API با Node.js مناسب افرادی هست که مهارت کار با جاوا اسکریپت رو دارند و حالا علاقه دارند تا از همین زبان قدرتمند در توسعه بک اند استفاده کنند. در کل همه‌ی افرادی که فرانت کار هستند، ولی لازمه تا از بک اند سررشته داشته باشند، قطعاً آموزش نود جی اس مفیده و توصیه می‌کنیم تا در مراحل پیشرفته آموزش خود حتماً اصول کار API نویسی در Node.js رو هم یاد بگیرند.

پیش‌ نیاز دوره API نویسی با Node.js چیست؟

برای شرکت در دوره آموزش ساخت API با Node.js به چندین نوع مهارت نیاز دارید. اولین مهارت، توانایی کدنویسی با زبان جاوا اسکریپت هست. تا جاییکه لازمه حتما در محیط جاوا اسکریپت خیلی قدرتمند و حرفه‌ای باشید. از طرفی باید آشنایی مختصر با بک اند داشته باشید و اصول API نویسی هم مطلع باشید. اما اصل ماجرا آموزش نود جی اس هست. بدون مهارت در Node.js این دوره به‌ کارت نمیاد. پس بهت توصیه می‌کنم که قبل‌ از هر چیز اصول کار با Node.js رو یاد بگیری و بعد برای API نویسی در این فضا اقدام کنید.

نقشه راه آموزش کار با API در Node.js

حالا که از اهمیت API نویسی مطلع هستی و با زبان جاوا اسکریپت هم غریبه نیستی، قطعاً علاقه داری تا بدونی که در دوره API نویسی با Node.js چه خبره؟ من یه دوره جامع اما مبتنی بر نقشه راه رو برات تهیه کردم تا قدم به قدم وارد این فضا شوید و پیوسته و بدون اینکه گیج بشی، همه‌ی مفاهیم پایه کار با Node.js و تولید API رو یاد بگیرید. نقشه راه آموزش کدنویسی Rest API با Node.js به ‌قرار زیر هست:

  1. در قدم اول با دوره و مفاهیم API نویسی آشنا خواهی شد و اصول کار رو یاد می‌گیرید.
  2. در مرحله بعدی قراره تا با ابزارها مثل Rest و Restful آشنا بشی و اینکه چه کاربردی در API نویسی دارند.
  3. از اصول و نکات راه‌اندازی Express JS و Mongo DB صحبت می‌کنیم تا قادر باشید که خودت ابزارهای مورد نیاز رو اجرا کنید.
  4. با انواع مدل‌های پروژه API نویسی و چگونگی پیاده‌سازی همه‌ی پروژه آشنا میشوید و ساختار رو یاد می‌گیرید.
  5. با نکات ورژن بندی API آشنا خواهی شد و روش پیاده‌سازی CURD در API رو یاد می‌گیرید.
  6. در قدم بعدی چندین نوع تکنیک API نویسی از طریق Node.js مثل Status Code، Refactor کردن کدها، اعتبارسنجی در API، اصول فیلترسازی اطلاعات، کار با Controller ها و پیاده‌سازی روابط و… رو یاد می‌گیرید.
  7. در ادامه قراره تا یه سری مهارت‌های اعتبارسنجی مثل اجرای بخش عضویت، اجرای بخش ورود، احراز هویت JWT و چگونگی آپلود فایل و تصویر از طریق API رو یاد بگیرید.
  8. در پایان هم قراره تا درباره بحث خیلی مهم دسترسی‌ها صحبت کنیم و ماجرای کدنویسی Rest API با Node.js در همین بخش تمام میکنیم. حالا این شما هستید که مهارت پایه کار با API از طریق Node.js رو یاد گرفتید و باید وارد پروژه‌های دنیای واقعی و تجربیات پول‌ساز بشوید.

قدم بعدی پس ‌از یادگیری API نویسی با Node.js چی هست؟

یادگیری کد نویسی Rest API با Node.js رو برای فرانت کارها و افرادی که با جاوا اسکریپت آشنایی دارند، توصیه می‌کنیم. اما مسیرهای پیشرفت تا تبدیل شدن به برنامه‌نویس سمت سرور خصوصاً API نویسی تازه باز شده و قادر هستی تا در خیلی فضاهای دیگه وارد شوید.

بهت توصیه می‌کنم که دیگر روش‌های API نویسی مانند کار در پایتون و یا PHP رو یاد بگیرید. آموزش API نویسی با PHP در این مرحله سودمند هست. البته قادر هستی تا به سمت API نویسی با پایتون هم حرکت کنید. ولی به هر حال لازمه تا قبل‌ از آغاز این مسیرهای جدید، زبان‌های برنامه‌نویسی پایتون و یا PHP رو یاد گرفته باشید.

آیا آموزش کار با API در Node.js سخته؟

آموزش API نویسی در کل سخت نیست و از قبل مراحل سخت یعنی یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی رو سپری کردید. ولی در این مرحله بهتره تا کدنویسی Rest API با Node.js رو در کنار دیگر روش‌ها مثل API نویسی با پایتون و یا PHP مقایسه کنیم.

اگه API نویسی با پایتون و یا PHP رو انتخاب کنید، عملاً باید چند تا زبان در محیط فرانت اند و بک اند رو یاد بگیرید و همین نکته مسیر شما رو طولانی‌تر می‌کند. در مقابل برای کدنویسی Rest API با Node.js فقط به برنامه‌نویسی زبان جاوا اسکریپت نیاز دارید، ولی درعوض لازمه تا خود محیط Node.js رو یاد بگیرید. بر این اساس در کل API نویسی برای کسانی که از قبل با این زبان‌های برنامه‌نویسی آشنا هستند، خیلی سخت نیست. مگر آنکه بخوان در محیط زبانی که از قبل با آن آشنا نیستند، برای API نویسی اقدام کنند. پس بهت توصیه می‌کنم که بر پایه زبانی که از سمت کلاینت و یا سرور بلد هستی، برای کد نویسی و آموزش API اقدام کنید.

مزایای آموزش کار با API در Node.js

کدنویسی Rest API با Node.js مزایای قابل‌ توجهی داره که باعث شده تا خیلی افراد از سراسر دنیا برای یادگیری و کار با Node.js اقدام کنند. زیرا:

  1. محیط اجرایی Node.js خیلی سریع هست و ارتباطات در سمت سرور رو با سرعت بالایی کامل می‌کند.
  2. محیط Node.js ماژولیته هست و به برنامه‌نویس ها اجازه می‌دهد تا بدون دغدغه کدنویسی های طولانی، تنها از یه سری ماژول برای تکمیل پروژه API استفاده کنند.
  3. برای هماهنگ کردن پلتفرم‌ها که به زبان‌های مختلف نوشته شدند، کارایی خوبی دارد.
  4. Node.js محیط انعطاف‌پذیر و کاملاً توسعه پذیری داره و بهت اجازه می‌دهد تا به شکل مقیاس پذیر برنامه‌های خودت رو توسعه بدهید.
  5. پیکربندی API ها از طریق Node.js خیلی سریع و آسان هست.

چرا دوره API نویسی با Node.js در گاتاکد؟

API نویسی هنر پیشرفته برنامه‌نویس‌های کاربلد و میدان دیده هست. در واقع اگه این مهارت رو کاملا عملیاتی بلد نباشی، قطعاً قادر نیستی تا در زمینه توسعه مدرن وب‌سایت ها فعالیت کنید. مهمترین نکته، آموزش قدم به قدم و البته کاملاً عملیاتی هست. به تجربه خیلی از کارآموزها رو دیدم که حتی اطلاعات کلی از اصول API نویسی دارند، ولی برای اجرای عملیات پروژه‌ها در سطح بازار کار ناتوان هستند، چون نگاه آموزشی نزدیک به دنیای واقعی نداشتند.

دوره API نویسی با Node.js گاتاکد بر پایه نقشه راه هست و قراره تا قدم به قدم در این مسیر پیش برویم. کل آموزش کار با API در Node.js کوتاهه و شاید خیلی سریع مفاهیم تئوری این فضا رو یاد بگیرید. اما اصل ماجرا در داشتن نگاه عملیاتی هست. دوره گاتاکد بهت کمک می‌کنه تا با نگاه عملیاتی و مرحله به مرحله این مسیر آموزشی رو سپری کنید.

بازار کار API نویسی با Node.js چطوره؟

یادت باشه که API نویسی مهارت سطح بالا در برنامه‌نویسی هست و کسانی که به این مرحله رسیدند، قطعاً در زبان‌های پایه مثل پایتون، جاوا اسکریپت و یا PHP حسابی باتجربه هستند. بازار کار متخصصین API نویسی واقعاً خوبه و حالا همه‌ی سایت‌های بزرگ برای مدیریت پایگاه داده به هنر این افراد نیاز دارند. اما اصل ماجرا در دست باز بودن API نویسی با Node.js هست. چون قادر هستی تا از طریق جاوا اسکریپت در هر دو فضای بک اند و فرانت اند وارد شوید و از این زبان قدرتمند استفاده کنید. همین نکته باعث شده تا محیط کار API نویسی با Node.js خیلی پویا و بزرگ باشه. بازار کار خوبی که دنبال توسعه بک اند از طریق Node.js هست. مطمئن باش که اگه کد نویسی Rest API رو از طریق Node.js یاد بگیرید، در خیلی از پروژه‌ها بهترین و البته برجسته‌ترین فرد تیم توسعه هستید.

هزینه دوره API نویسی با Node.js

دوره آموزشی کار با API در Node.js خیلی طولانی نیست، اما در بالاترین سطح از آموزش برنامه‌نویسی قرار داره و باید خیلی چیزها بلد باشید تا پا در این دوره بذارید. اصولاً هزینه‌ی خود دوره API نویسی با Node.js خیلی زیاد نیست، اما از قبلش باید چند هزینه برای یادگیری چند نوع مهارت کرده باشید. اما گاتاکد متوجه همه این چالش‌ها هست و در تدریس دوره آموزش ساخت API با Node.js هوای شما رو داره و هزینه دوره‌ها اقتصادی تنظیم شده تا اگه بخوای به مراحل بالا و کاملاً حرفه‌ای برنامه‌نویسی وارد بشی، نگران هزینه‌ها نباشید. از طرفی خیالت راحته که قراره تا در جامع‌ترین دوره آموزش کار با API در Node.js همراه شوید.

سوالات متداول API نویسی با Node.js

برای آغاز دوره API نویسی با Node.js به چه مهارت هایی نیاز داریم؟

اگه قصد دارید تا API نویسی رو از طریق Node.js دنبال کنید، لازمه تا با زبان جاوا اسکریپت، پلتفرم Node.js و اصول API نویسی آشنا باشید.

با Node.js چه نوع API هایی رو می‌توان نوشت؟

محیط Node.js برای خلق انواع API مناسب هست؛ اما کاملا حرفه‌ای برای طراحی Rest API کارایی داره و می‌توان به ‌راحتی دیتاهای متنی رو از این طریق مدیریت کرد.

اگه کدنویسی Rest API با Node.js رو یاد بگیریم، می‌تونیم در محیط پایتون هم حاضر باشیم؟

خیر، در API نویسی با زبان پایتون لازمه تا از مهارت‌های کامل بک اند و خود زبان پایتون مطلع باشید.

دوره API نویسی با Node.js بهتره یا با پایتون؟

هر دو دوره خوب هستند و هر دو فضا برای API نویسی کارایی دارند. اما بهت توصیه می‌کنم که API نویسی رو براساس زبانی که بلد هستی، آغاز کنی.

اگه آموزش ساخت API با Node.js رو کامل کنم، قادر به خلق هر نوع API هستم؟

خیر، در وب‌سایت ها و یا اپلیکیشن‌هایی که محیط بک اند آن بر پایه پایتون و یا PHP هست، باید دیگر روش‌های API نویسی رو یاد بگیرید.

بازار کار API نویسی با Node.js چطوره؟

API نویسی با Node.js در بالاترین سطح برنامه‌نویسی بر پایه جاوا اسکریپت قرار داره و قطعاً بازار کار خوب و پول‌سازی منتظر افراد کارکرده در این مهارت هست.

دوره API نویسی با Node.js چقدر طول می‌کشه؟

دوره آموزش API نویسی با Node.js در کل کوتاه هست و پیشرفت در این مهارت به تلاش و توجه شما بستگی داره. اگه از قبل با محیط جاوا اسکریپت و Node.js آشنا باشی، ظرف یکی دو ماه در این محیط به تسلط کامل می‌رسید.

آیا پس ‌از پایان دوره API نویسی با Node.js توان انجام پروژه‌های واقعی رو داریم؟

بله، این دوره کاملاً جامع طراحی ‌شده؛ اما تسلط شما به ‌دقت و تمرین و البته علاقه شما در یادگیری و تجربه‌اندوزی مهارت کار با Node.js بستگی داره.

دیدگاه و پرسش
ارسال دیدگاه یا پرسش
نام نویسی در دوره
هزینه ثبت نام:
9,600,000
200,000 تومان
مدرس دوره
علی رضایی

علی رضایی