آموزش توسعه API

چطور ممکنه به‌ عنوان برنامه ‌نویس در دنیای بزرگ وب فعالیت کنی، اما از اصول توسعه API بی‌اطلاع باشی؟ این بی‌اطلاعی مثل این هست که خانه‌ای رو بدون دسترسی فضاها از هم طراحی کنی! چون API رابط برنامه‌نویسی کاربردی هست و بهت اجازه میده تا با کمک یه سری قوانین و پروتکل میان نرم‌افزارها و سیستم‌های مختلف ارتباط برقرار کنی و در جاهای مختلف از محیط وب تعامل داشته باشی. خلاصه اگه قصد داری تا برنامه‌نویس حرفه‌ای باشی، لازمه که آموزش API نویسی رو جدی بگیری.

فیلتر دوره ها
جستجو دوره
...
مدرس دوره: علی رضایی
9,600,000
200,000 تومان
...
مدرس دوره: علی رضایی
9,600,000
200,000 تومان
...
مدرس دوره: علی رضایی
9,600,000
200,000 تومان

آموزش توسعه API بهت این اجازه رو میده تا بتونی به ‌راحتی میان نرم‌افزارها و سیستم‌ها حرکت کنی و ارتباطی مؤثر رو کد نویسی کنی. جالبه که کل آموزش وب سرویس نویسی (API) خیلی کوتاه اما برای کارهای خیلی بزرگ به دردت می‌خوره. این دوره‌ها متنوع هستند و شامل دوره API نویسی با پایتون و یا PHP و حتی Node.js میشه. من علی رضایی در گروه گاتاکد همراهت هستم تا با هم دوره آموزش API نویسی رو آغاز کنیم و در این مسیر خیلی سریع و کاربردی مهارت کامل ارتباط میان فضاهای مختلف دنیای وب رو یاد بگیری.

API نویسی چیه؟ به چه کاری میاد؟

قطعاً تا حالا بارها با نرم‌افزارها و یا اپلیکیشن‌هایی کار کردید که داده‌های مشترکی دارند. مثلاً اپلیکیشن‌های مسیریاب موبایلی و یا وب‌سایت های مختلف هواشناسی که همگی داده‌های یکسانی رو در اختیار شما قرار می‌دهند. اما آیا توسعه ‌دهندگان این نرم‌افزارها جداگانه پایگاه داده ساختند و جداگانه کد نویسی شدند؟ و یا از یک پایگاه داده مشترک استفاده میکنند؟ بهتره بدونی که API ابزار قدرتمندی هست تا خیلی ساده داده‌ها رو میان چند سرویس مختلف جابجا کنید.

API مخفف عبارت Application Programming Interface است. خیلی ساده API یه سری پروتکل و ابزار هست که اجازه میده تا نرم‌افزارها، اپلیکیشن‌ها و در کل سرویس‌های مختلف حوزه وب با یکدیگر در ارتباط باشند و از پایگاه داده همدیگر استفاده کنند. خلاصه API پلی هست که دو برنامه مستقل رو به ‌هم وصل میکنه و وقتی آموزش API نویسی رو جدی بگیری، به معمار این پل تبدیل میشی. متخصصین وب سرویس نویسی API از مهارت ارتباط برقرار کردن میان سرویس‌های مستقل برخوردار هستند و به ‌راحتی این پل رو می‌سازند تا دیگه نیاز نباشه تا برای هر کار ساده، کلی کد نویسی کنند. API با ایجاد این ارتباط‌ها کار کد نویسی رو ساده‌تر میکنه، از حجم این وب‌سایت ها کم می‌کنه و سرعت اجرای برنامه‌ها رو افزایش می‌ده.

آموش توسعه api

در دوره آموزش API نویسی گاتاکد چی یاد می‌گیری؟

کافیه یه توسعه ‌دهنده آگاه به انواع API باشی تا خیلی سریع و با کارایی بالا پروژه‌های خودت رو اجرا کنی و از طرفی با سرویس‌های دیگه ارتباط برقرار کرده و هر چه محیط پویاتری رو بسازی. ساختار دوره آموزش API نویسی گاتاکد نیز بر پایه همین قابلیت‌ها طراحی شده. من با سال‌ها تجربه کد نویسی در فضاهای مختلف وب و کار کردن با انواع API یه نقشه راه تهیه کردم. نقشه راهی که بتونی با تمام مفاهیم اولیه API آشنا بشی، اصطلاحات رو یاد بگیری و توان ایجاد ارتباط میان سرویس‌های مختلف رو داشته باشی. در واقع با آموزش توسعه API یاد می‌گیری که چطور و چه موقع و برای چه نوع ارتباط‌هایی از این ابزارها استفاده کنی. چیزهایی مثل:

  1. با مفاهیم پایه API آشنا می‌شی.
  2. اصول ایجاد انواع API مثل RPC، Soap و یا Graph QL رو یاد میگیری.
  3. با مفاهیم و اصول کلی معماری Rest آشنا میشی.
  4. قراره تا مدیریت درخواست و پاسخ (Request و Response) رو یاد بگیری.
  5. یاد می‌گیری که خطاهای سیستم رو مدیریت کنی.
  6. اصول API key (امنیت API) رو یاد میگیری.
  7. وارد مفاهیم پیشرفته مثل Rate، Limiting، Versioning و حتی Caching میشی و این موضوعات رو یاد میگیری.
  8. یاد میگیری که چطور از ابزارهای مختلف برای توسعه API و حتی تست عملکرد اون در محیط واقعی استفاده کنی.

دوره های API نویسی برای چه کسانی مناسب است؟

تقریباً تمام افراد با فعالیت در حوزه‌های مختلف وب و کامپیوتر لازمه تا آموزش API نویسی رو جدی بگیرند. یادگیری API برای تمام توسعه‌ دهندگان نرم‌افزارهای مختلف کارایی داره و برای دانشجویان رشته‌های وابسته به علوم کامپیوتر سودمند هست. حتی افرادی که در زمینه‌های مختلف توسعه وب کار می‌کنند، بهتره که نحوه کار با انواع API رو یاد بگیرند. خلاصه دوره های API نویسی آچار فرانسه برای هر کسی هست که دستی بر آتش کامپیوتر و توسعه نرم‌افزار داره تا از این طریق هم برای کاهش حجم کد نویسی‌ها اقدام کنه و هم بتونه از پایگاه داده دیگر سرویس‌ها در پروژه‌های خودش بهره‌مند بشه. البته مهمه که آموزش API نویسی رو در چه فضایی دنبال کنی و بدونی که قراره تا از این ارتباطات در چه نوع محیط کد نویسی استفاده کنی. نکته کلیدی که در دوره های API نویسی مد نظر داریم و قراره تا به یه حرفه‌ای انواع این تعاملات میان سرویس‌های مختلف حوزه کامپیوتر و وب تبدیل بشی.

انواع دوره های API نویسی

API نویسی با پایتون

محیط پایتون بهترین فضا برای API نویسی خصوصاً در حوزه توسعه وب هست. کافیه تا با جزئیات کد نویسی در پایتون آشنا باشی تا به ‌راحتی بتونی API های کاملاً کاربردی و دست باز رو بسازی. از طرفی محیط پایتون بهت اجازه میده تا خیلی سریع‌تر کد نویسی کنی و خیلی تعاملی‌تر API مورد نظر خودت رو بسازی. البته API نویسی در پایتون با دو روش Fast API و Flask انجام م‌شه. در دوره API نویسی با پایتون هر دو روش رو یاد خواهی گرفت. روش اول یعنی Fast API یه راهکار خیلی سریع و کاربردی خلق API در پایتون هست که از سال 2018 توسعه پیدا کرده. اما روش اصلی API نویسی از طریق Flask هست. احتمالا بدونی که Flask از فریم ورک‌های کاربردی پایتون هست و حالا قراره تا در API نویسی به ما کمک کنه. البته جزئیات کار با این فریم ورک رو در دوره آموزش مربوط به خودش یاد میگیری.

API نویسی با PHP

واقعاً چند تا زبان به قدرتمندی و سادگی PHP در توسعه برنامه‌های وب سراغ داری؟ اگه در زمینه توسعه حوزه وب فعالیت میکنی، قطعاً تأیید میکنی که PHP دست بازترین زبان کد نویسی در دنیای توسعه وب هست. حالا بهتره بدونی که همین زبان کاربردی برای اجرای API هم کارایی داره و به توسعه دهندگان کمک می‌کنه تا هر چه محیط‌های تعاملی بهتری بین سرویس‌های مختلف وب ایجاد کنند.

دوره API نویسی با PHP یه دوره تکمیلی از مباحث آموزش توسعه API هست و کاملاً جامع در دنیای PHP قدم میذاره. به ‌هر حال اگه PHP بلدی و یا علاقه داری تا در این زبان فعالیت کنی، اصول API نویسی با PHP خیلی به‌ کارت میاد و در هر چه حرفه‌ای‌تر شدن پروژه‌ها بهت کمک می‌کنه.

API نویسی با Node.js

Node.js پلتفرم اجرایی سمت سرور و متن باز و خیلی قدرتمند برای زبان کد نویسی جاوا اسکریپت هست. قطعاً میدونی که جاوا اسکریپت چه زبان قدرتمندی در توسعه فرانت اند هست و خیلی‌ها از همین زبان برای توسعه سمت کاربر وب سایت‌ها استفاده می‌کنند. اما API تعاملی در پس‌ زمینه محیط سایت‌ها و برای حوزه بک اند کارایی داره. خلاصه حیفه که از زبان قدرتمند جاوا اسکریپت برای API نویسی سمت سرور استفاده نکنی و برای این کار باید بستر لازم رو بسازی. Node.js همون پلتفرم هست که بهت اجازه میده تا جاوا اسکریپت رو سمت سرور اجرا کنی و از همین زبان قدرتمند برای API نویسی بهره‌مند بشی.

اگر توسعه‌دهنده بک اند باشی، قطعاً میدونی که حضور جاوا اسکریپت در این فضا چه نعمت بزرگی هست و حالا این فرصت رو داره تا با دوره API نویسی با Node.js از جاوا اسکریپت برای تعاملات بک اند هم استفاده کنی.

سرفصل‌های آموزش API نویسی، در دوره‌های گاتاکد چه می‌گذرد؟

API ها ابزارهای تعاملی برای شما هستند تا از قابلیت ارتباط میان سرویس‌های مختلف وب و یا نرم‌افزارها استفاده کنی. API ها بهت اجازه میدن تا به ‌راحتی اطلاعات پایگاه داده به سرویس رو داخل پروژه خودت داشته باشی و دیگه نیازی نیست تا کد نویسی‌های طولانی و تکراری انجام بدی. من در دوره آموزش API نویسی گاتاکد سرفصل‌های جامع این ابزارها رو قرار دادم تا دست باز و کاملاً کاربردی و البته هدفمند بدونی که قراره تا از هر API کجا و چه شکلی استفاده کنی. سرفصل‌های این دوره به قرار زیر هست:

  1. ابتدا از API صحبت می‌کنیم و اینکه چرا و چه موقع باید ازش استفاده کنید. در ضمن از نحوه کار API ها مطلع میشی و در مورد مزایا و معایب کار با API صحبت خواهیم کرد.
  2. با انواع API ها و کاربرد هر کدوم از آنها آشنا میشی. قراره در مورد Json، اصول کار در XML و همچنین HTTP صحبت کنیم و کاربرد REST در API رو بررسی کنیم. البته در همین مرحله اصول اجرای انواع API ها مثل RPC، SOAP و یا Graph QL و خیلی موارد دیگه رو بررسی می‌کنیم.
  3. با بخش‌های مختلف و ساختار کلی هر API آشنا می‌شی. از مفهوم End Point و درخواست و پاسخ (Request و Response) در API صحبت خواهیم کرد و در نهایت روش کار با Token، API Key در بحث امنیتی و OAuth در بخش تعاملی رو بررسی می‌کنیم.
  4. در پایان به سراغ مفاهیم پیشرفته API خواهیم رفت. در این مرحله به مفهوم Rate Limiting، Serialize، Deserialize، Pagination و حتی ابزارهای تست API و روش‌های ارسال پارامتر به End Point و خیلی چیزهای دیگه می‌پردازیم و هر کدوم رو کاملاً عملیاتی بررسی می‌کنیم.

پیش ‌نیاز آموزش API نویسی چیه؟

از چند روش می‌تونی API ایجاد کنی و ارتباط میان محیط‌های مختلف وب و یا نرم‌افزارها و حتی آپ‌ها رو بسازی. روی این حساب بسته به اینکه قراره تا از چه سمتی برای آموزش توسعه API وارد بشی، قطعاً به پیش ‌نیازهای متفاوتی نیاز دارید. API را میشه از طریق پایتون، PHP و حتی Node.js خلق کرد و خلاصه هر کدوم از این فضاها میتونن پیش نیاز آموزش API نویسی باشند. در کل توصیه میکنم که برای آغاز دوره های API نویسی حتماً دانش کافی از فضای بک اند و فرانت اند رو داشته باشی و از اصول کد نویسی در پایتون و یا PHP و خصوصاً جاوا اسکریپت مطلع باشید.

چرا دوره های API نویسی گاتاکد

API نویسی خیلی سخت نیست. کافیه داخل اینترنت سرچ کنی و حتی جزوات این مهارت رو تهیه کنی تا اطلاعات کامل از تکنیک API نویسی رو داشته باشی، اما آیا این شکلی هنر کار با API رو یاد گرفتی؟ بارها با خیلی از کارآموزها روبه‌رو شدم که حتی در دوره‌های آموزش API نویسی حاضر شدند، اما در عمل نمی‌تونن که پروژه‌های کار با API رو مدیریت کنند. چون نگاه عملیاتی ندارند.

مهمترین مزیت دوره های API نویسی گاتاکد هنر آموزش ساختار یافته هست که سعی کردم تا با یه نقشه راه در اختیار شما قرار بدم. اینکه بدونی قراره تا کجاها از API استفاده کنی و چطور هر پروژه رو تحلیل کنی تا در نهایت ساختار درست کد نویسی API رو اجرا کنید. من بهت توصیه می‌کنم که دوره های API نویسی گاتاکد رو جدی بگیری، چون قراره تا در این دوره‌ها تمام نکات عملیاتی کار با API رو ساختاریافته و البته مبتنی بر نقشه را یاد بگیری.

بازار کار وب سرویس نویسی API

کار با API مهارت پایه برای ارتباط برقرار کردن بین سرویس‌های مختلف وب و یا اپلیکیشن هست؛ اما تازه مقدمه وارد شدن در پروژه‌های واقعیه. در واقع وب سرویس نویسی API به ‌تنهایی قرار نیست تا یه بازار کار بزرگ برات بسازه. هر چند در شرکت‌ها مهارت کار با API مهمه و معمولاً به این نوع متخصص‌ها اعتماد می‌کنند، اما لازمه بدونی که API مقدمه مهارت‌های دیگری هست تا بازار کار پویاتری رو تجربه کنی. ولی به ‌هر حال هنر ارتباط‌سازی میان سرویس‌های مختلف وب و آپ‌ها آن‌قدر کاربردی هست که بازار کار عالی و پویا برای متخصصین وب سرویس نویسی API فراهم باشه.

قدم بعدی پس‌ از آموزش API نویسی چیه؟

مهارت کار با انواع API تازه مقدمه راه تو برای رسیدن به مهارت‌های دست بالا و خیلی پیشرفته هست. API نویسی در واقع یک نقطه عطفه که تو رو از خیلی برنامه‌ نویس‌های معمولی متمایز می‌کنه، اما از طرف دیگه وارد یه دنیای جدید میشی که تازه باید برای یادگیری اقدام کنید. اگه قراره API نویسی رو در بستر Node.js یاد بگیری، بهتره که برای تکمیل مهارت‌ها به سمت کار در فضای بک اند برید. روی این حساب خرید دوره بک اند سودمنده. از طرفی بهتره تا پس ‌از دوره های API نویسی برای یادگیری Graph QL اقدام کنی که در دنیای وب برای ساختن فضاهای پویا و گسترده کارایی خیلی زیادی داره. از طرف دیگر میتونی همین API رو در شرایط مختلف مثل API نویسی در پایتون، PHP و یا از طریق جاوا اسکریپت تجربه کنی و هر کدوم رو جداگانه یاد بگیرید.

هزینه دوره های API نویسی گاتاکد

آموزش API نویسی مقدمه ورود به دنیای بزرگتری از برنامه‌نویسی در فضاهای مختلف هست و به تو اجازه می‌ده تا هنر ارتباطات میان وب سرویس‌های مختلف رو یاد بگیری و برای انجام پروژه‌های خیلی بزرگ‌تر حاضر باشی. قطعاً هزینه دوره های API نویسی با توجه به مهارتی که یاد می‌گیری و پروژه‌هایی که اجرا می‌کنی، قابل ‌مقایسه نیست. با این‌ حال خیلی خوب حالا کارآموزهای این دوره‌ها رو درک می‌کنم. در هر صورت خود من هم یه زمانی برای شرکت در دوره‌های مختلف توسعه وب شرکت کردم و می‌دونم که تأمین بودجه برای یه کارآموز جوان ساده نیست. ولی در گاتاکد خیالت از بابت هزینه دوره آموزش API نویسی راحت باشه و مطمئن باش که این دوره رو با نقشه راه و قدم به قدم یاد می‌گیری و هر چه بهتر و ماهرتر تموم میکنید. البته در این مسیر هوای شما رو داریم تا مستلزم هزینه زیادی نباشید.

توصیه برای شما که قصد یادگیری API داری

آموزش API نویسی دوره کوتاهیه و قراره تا در این دوره با مفاهیم پایه انواع API آشنا بشی. اما بهت توصیه می‌کنم که پس ‌از این دوره و البته با تمرین کافی به سمت یادگیری عمیق‌تر و کاربردی‌تر انواع API مثل API نویسی در پایتون، PHP و یا Node.js حرکت کنی. البته بهتره که API نویسی با پایتون رو جدی بگیری و از همین قدم مسیر بزرگ این مهارت رو آغاز کنی. به ‌هر حال پایتون یه زبان خیلی ساده و خیلی کاربردیه و جامعه جهانی پویایی داره. روی این حساب آغاز مهارت در API نویسی با پایتون قدم خوب و هدفمندیه تا هر چه بهتر کار در این فضارو یاد بگیری و قدم‌های بعدی رو هر چه مسلط‌تر و البته حرفه‌ای‌تر برداری.