آموزش داکر Docker | دوره تخصصی برای تسلط بر مدیریت کانتینرها
تکمیل شده

آموزش داکر Docker | دوره تخصصی برای تسلط بر مدیریت کانتینرها

ساخت اپلیکیشن مبتنی بر Continer از بهترین تکنیک‌های توسعه نرم‌افزار هست که به شما اجازه می‌ده تا بخش‌های مختلف پروژه رو جدا از هم طراحی کنید و تأثیر بر روی ‌هم نداشته باشند. این ایزوله سازی بخش‌های مختلف پروژه در مرحله توسعه و نگهداری سودمند هست و داکر (Docker) ابزار قدرتمند برای ایجاد چنین پروژه‌هایی هست. اگر در تیم توسعه نرم‌افزار و اپلیکیشن‌ها مبتنی بر کانتینر فعالیت می‌کنید و قراره تا هر یک اعضای پروژه در بخشی از توسعه نرم‌افزار و یا اپلیکیشن فعالیت کنند، آموزش داکر (Docker) برای شما هست.

مدت دوره
تعداد جلسات 0
نوع دوره اقساطی / نقدی
شرکت‌کنندگان 0 دانشجو
معرفی دوره

مهارت کار با داکر از پایه‌های تکنیک‌های Devops هست. در دوره دواپس تا حدودی بر مفاهیم داکر اشاره می‌کنند، اما درک عمیق‌تر این ابزار نیاز به آموزش کامل‌تری دارد. دوره داکر گاتاکد برای همین منظور و متکی بر نقشه راه برای آموزش گام‌به‌گام تهیه شده تا کاملاً اصولی وارد این ابزار شوید و مفاهیم آن را عمیق و کاربردی یاد بگیرید. من محمود عراقی‌زاده دوره آموزش Docker رو از پایه تا پیشرفته متکی بر نقشه راه تهیه کردم. اما در این دوره قراره چه چیزهایی یاد بگیرید؟

Docker (داکر) چیست؟

داکر از ابزارهای قدرتمند مدیریت دواپس هست که برای کار با کانتینرها توسعه پیدا کرده و قراره تا در پروژه‌های بزرگ با کار گروهی بهت کمک کنه تا نظم کارهای پی‌درپی رو در دست بگیرید. داکر خیلی ساده نوعی پروژه متن باز هست که به شما اجازه می‌ده تا کانتینر و یا حداقل برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های مبتنی بر کانتینر رو بسازید. در پروژه‌های داکر از کامپوننت‌های مختلفی استفاده می‌کنند تا مدیریت بخش‌های مختلف یه پروژه نرم‌افزاری رو در دست بگیرند. با آموزش داکر (Docker) کاملاً دست باز قادر هستید که ساختارهای ایزوله شده اما پیوسته کانتینر رو ایجاد کنید و افراد مختلف در یک پروژه برای توسعه بخش‌های مختلف رو مدیریت کنید.

کانتینر (Continer) چیست؟

منطقی نیست که پروژه‌های بزرگ برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار رو در یه ساختار یکپارچه و پیوسته کد نویسی کنید. چون در چنین شرایطی نظم کار در کدهای بزرگ رو از دست می‌هدید. از طرفی وقتی اعضای مختلف یه تیم کنار هم کار می‌کنند، منطقیه که هر یک اعضا روی پروژه خودش متمرکز باشه و سپس با کد نویسی دیگر اعضا هماهنگ شود. این روش کار همون مفهوم کانتینر (Continer) در کد نویسی هست. اینکه قراره تا پروژه‌های بزرگ کد نویسی رو جدا از هم و کاملاً ایزوله در واحدهای کانتینر ایجاد کنی که جدا از هم کار کنند و تاثیری روی ‌هم نداشته باشند. البته اجرای این پروژه‌ها به ‌خاطر ایجاد بخش‌های مختلف و جدا از هم ساده نیست و در فاز پایانی باید بتوانید که بخش‌های جداگانه رو کنار هم مدیریت کنید. داکر ( Docker) برای همین کار هست و با آموزش داکر به ‌راحتی می‌توانید چنین پروژه‌های بزرگی رو در دست بگیرید.

در دوره آموزش Docker گاتاکد چه می‌گذرد؟

دوره آموزش داکر گاتاگد بر مبنای نقشه راه و با توجه به قواعد عملیاتی Devops برای کار در پروژه‌های بزرگ و تیمی تهیه‌ شده تا به ‌راحتی قادر باشید که از این مهارت در مدیریت پروژه‌های بزرگ استفاده کنید. در این دوره قراره تا مفاهیم اولیه Containerization رو یاد بگیرید که به شما کمک می‌کنه تا درک کاملی از مفهوم داکر در پروژه‌های کانتینری داشته باشید.

در این دوره قراره یاد بگیرید که چطور از Docker برای بهبود عملکرد سیستم‌های بزرگ و مدیریت نرم‌افزارها استفاده کنید. به‌ هر حال داکر در دسته‌بندی بهترین میکروسیستم‌ها برای مدیریت پروژه‌های بزرگ قرار داره و لازمه تا یاد بگیری که چطور از این ابزار برای اجرا و مدیریت نرم‌افزارها بدون وابستگی به سیستم عامل استفاده کنید. خیلی ساده و خلاصه قراره تا در دوره آموزش داکر یاد بگیری که:

1.     نرم‌افزارها رو براساس ساختارهای کانتینری بسازید.

2.     نرم‌افزارهای بزرگ در تیم‌های توسعه رو از طریق سیستم دواپس مدیریت کنید.

هدف دوره آموزش Docker چیست؟

داکر می‌تونه ابزار کاملاً هدف و دست باز برای کسانی باشه که در تیم‌های توسعه نرم‌افزار و توسعه وب سمت سرور فعالیت می‌کنند. از طرفی می‌تونه ابزاری قدرتمند برای مدیریت پروژه‌های گروهی باشه و در کل برای هر کسی که قراره دواپس کار کند، سودمند هست. هدف از دوره داکر متنوع هست. مثل:

1.     در این دوره با مفاهیم پایه میکروسرویس‌های Containerization آشنا می‌شوید.

2.     اصول انتقال و تبدیل نرم‌افزارها به سمت میکروسرویس‌ها رو یاد می‌گیرید.

3.     مهارت ایجاد High Anailability برای سرویس‌های مختلف رو کار می‌کنید.

4.     اصول ایجاد سیستم‌های نرم‌افزاری Light Weight مناسب بهینه‌سازی منابع سیستمی رو یاد می‌گیرید.

5.     با مفاهیم پایه و اصول کار با Kubernetes آشنا می‌شوید.

ابزار Docker -داکر

دوره آموزش Docker مناسب چه کسانی هست؟

داکر در کل پلتفرم مدیریتی در پروژه‌های بزرگ مبتنی بر Devops هست و برای توسعه نرم‌افزارها و وب‌سایت ها کارایی دارد. اگه برنامه‌نویس سطح بالایی هستی و قراره تا در تیم‌های توسعه نرم‌افزار کار کنید، آموزش داکر مناسب شما هست. این ابزار بهت اجازه می‌ده که جدا از پلتفرم برای توسعه نرم‌افزارها در بخش‌های مختلف استفاده کنید.

داکر برای کسانی هست که پروژه‌های خود رو مبتنی بر ساختارهای جدا از هم و به شکل کانتینر کد نویسی می‌کنند. به ‌عنوان مثال اگه قراره که یک سرویس را توسعه بدهید، قاعدتاً به کد نویسی در زبانی مثل PHP و یا پایتون نیاز دارید. از طرفی احتمالا به استفاده از یک وب سرویس با کمک API روی پروژه خود نیاز داشته باشید. در ادامه حتماً لازم هست تا پایگاه داده پروژه‌ی خود رو از طریق SQL بسازید و احتمالا برای توسعه در بخش‌های مختلف لازمه تا از چند ماژول اضافی هم استفاده کنید. قطعاً نمی‌تونی که همه‌ی این بخش‌های جدا از هم رو در یک ساختار یکپارچه قرار بدهید. بلکه لازمه تا هر بخش جداگانه توسعه پیدا کند. این شکلی هر یک از اعضای پروژه مستقل از بقیه برای ساختارهای مربوط به خودش کار می‌کنه. آموزش داکر در پروژه‌های بزرگ مفیده و خیلی‌ها به این مهارت نیاز دارند. مثل:

1.     تمام افرادی که در زمینه توسعه نرم‌افزارها فعالیت می‌کنند.

2.     مهندسین IT و یا کسانی که در زمینه ادمین سرورها فعالیت دارند.

3.     برنامه‌نویس‌ها در زمینه توسعه اپلیکیشن‌های موبایلی

4.     تمام کسانی که در زمینه تولید، اجرا و در نهایت مدیریت نرم‌افزارها و توسعه بک اند وب‌سایت ها فعالیت می‌کنند.

در پایان دوره آموزش داکر گاتاکد چه مهارت هایی دارید؟

در پایان دوره Docker متخصص دواپس مقدماتی هستید و این توانایی رو دارید که مدیریت پروژه‌ها در ساختارهای Continery رو دست بگیرید. البته داکر فقط یکی از ابزارهای Devops هست. ولی همین ابزار، قدرت عملیاتی بالایی داره و برای مدیریت در تیم‌های بزرگ و یا پروژه‌های انفرادی یا ساختارهای بزرگ مناسب هست. در پایان دوره Docker در سطحی هستی که می‌توانید:

1.     به طور کامل با مفاهیم داکر آشنا هستی و از این ابزار در Devops استفاده می‌کنید.

2.     می‌توانید با انواع میکروسرویس‌ها در مباحث کلی Containerization کار کنید.

3.     قادر هستید که از داکر برای کانتینر سازی نرم‌افزارها و اجرای چنین پروژه‌هایی در بخش‌های مختلف استفاده کنید.

4.     مهارت استفاده از Docker File در محیط UAT برای خلق نرم‌افزارها رو دارید.

5.     می‌توانید سناریوهای مختلف مانند Docker Swom رو اجرا کنید.

6.     این توانایی رو دارید که نرم‌افزارهای مستقل از سیستم عامل‌ها رو در محیط‌های Production اجرا کنید.

سرفصل های دوره آموزش داکر

داکر ابزار چندان سختی نیست، اما جزئیات زیادی داره و اگه بخوای پراکنده مهارت‌های کار با داکر رو یاد بگیرید، احتمالاً در مرحله اجرایی پروژه‌های بزرگ سردرگم بشوید. دوره داکر گاتاکد متوجه این نکته هست و قراره تا مهارت کار با این ابزار رو قدم به قدم و متکی بر نقشه راه یاد بگیرید. سرفصل‌ها در دوره داکر بر مبنای همین آموزش قدم به قدم تهیه ‌شده که به ‌قرار زیر هست:

1.     با مفاهیم کلی داکر و ویژگی‌های اصلی این ابزار آشنا می‌شوید.

2.     اصول ایجاد پروژه‌های Docker در ویندوز و یا لینوکس رو یاد می‌گیرید.

3.     اصول ایجاد و کار با Continer ها در داکر رو یاد می‌گیرید.

4.     به معرفی و بررسی Image ها در داکر و اصول ساخت آنها می‌پردازیم.

5.     به بررسی مباحث Networking در داکر می‌پردازیم و با مفاهیم شبکه سازی در سیستم‌های کانتینری آشنا می‌شوید.

6.     با مفاهیم ذخیره سازی و مدیریت داده‌ها در داکر آشنا می‌شوید.

7.     از مهارت‌های پیشرفته Docker Compose برای ایجاد چندین کانتینر صحبت می‌کنیم.

8.     با مهارت‌های Docker Swom در دنیای ابری (Cloud) آشنا می‌شوید.

9.     چندین پروژه و مثال کاربردی رو کار می‌کنید تا با نگاه عملیاتی این دوره رو تمام کنید.

قدم بعدی پس ‌از پایان دوره Docker چی هست؟

داکر در کل از ابزارهای Devops محسوب می‌شه و به توسعه‌دهندگان این اجازه رو می‌دهد تا پروژه‌های بزرگ رو در بخش‌های مختلف تفکیک کرده و مدیریت کنند. به‌ این ‌ترتیب آموزش داکر در امتداد دوره‌های جامع آموزش دواپس قرار داره و محور توسعه برای تیم‌های مختلف در گروه‌های بک اند پروژه‌های مختلف هست.

قدم بعدی پس ‌از آموزش داکر، رفتن به سمت ابزارهای دواپس هست. البته در این مسیر چندین نوع ابزار وجود داره که هر کدام به‌ جای خود کارایی کامل دارند. ولی بهترین برنامه‌ریزی یادگیری CI/CD هست. دوره CI/CD از مباحث تکمیلی دواپس هست که در امتداد داکر قرار گرفته. CI/CD به ‌معنای ادغام و استقرار مداوم هست. اینکه قادر باشید تا هر نوع تغییر کوچک رو در بخش‌های پروژه به شکل پیوسته ایجاد کنید و کاملاً خودکار اجرا کنید. به ‌این ‌ترتیب وقتی با داکر در حال مدیریت بخش‌های مختلف کانتینری پروژه‌های گوناگون هستید، هم‌زمان می‌توانید با کمک CI/CD هر نوع تغییر رو اجرا کنید و دیگه نیازی نباشه تا کل تغییرات رو با هم کامپایل کنید. آغاز آموزش Git هم از بهترین قدم‌ها در پایان دوره داکر هست.

چرا آموزش داکر (Docker) در گاتاکد؟

داکر می‌تونه نقطه عطف شما در پروژه‌های بزرگ و توسعه نرم‌افزار در ساختارهای جدا از هم باشه. یه تیم توسعه نرم‌افزار رو تصور کنید که هر کسی قراره بخشی از پروژه رو دست بگیره و حالا این شما هستید که باید با کمک داکر مدیریت کارها رو اجرا کنید. قطعاً با آموزش ناقص و عدم دیدگاه عملیاتی نمی‌توانید در چنین پروژه‌هایی وارد شوید و کاملاً عملیاتی کار کنید. شما به آموزش جامع داکر بر پایه نقشه راه و البته گام‌به‌گام نیاز دارید. نکته‌ای که در دوره آموزش Docker گاتاکد پیش‌ بینی‌ شده است.

دوره Docker گاتاکد بر پایه نقشه راه تهیه شده که آموزش این ابزار رو مبتنی بر اصول پایه تا پیشرفته و البته قدم به قدم جلو می‌بره. در آموزش داکر زیر نظر گاتاکد دیدگاه عملیاتی دارید و در پایان دوره قادر هستید که پروژه‌های بزرگ کانتینری رو در دست بگیرید. همین نگاه عملیاتی و نقشه راه کافیه تا آموزش Docker در گاتاکد برای هر توسعه دهنده نرم‌افزار کافی باشد.

درآمد و بازار کار متخصص داکر

در پایان ممکنه این ابهام برای شما وجود داشته باشه که آیا لازمه تا دوره Docker رو آغاز کنید؟ ابزار Docker تا چه اندازه مفید و کاربردی هست؟ و در کل چه اندازه می‌توانید از این ابزار در پروژه‌های توسعه نرم‌افزار استفاده کنید؟ خلاصه بازار کار متخصص ابزار Docker چطور هست؟

یادگیری داکر، شما رو به متخصص کاربلد دواپس تبدیل می‌کنه و بهت این فرصت رو میده تا به عنوان فرد هماهنگ ‌کننده در پروژه‌های بزرگ وارد شوید و کار کنید. داکر ابزار هماهنگ‌ کننده پروژه‌های گروهی هست. قطعاً خیلی از پلتفرم‌ها و ساختارهای نرم‌افزاری و توسعه سمت سرور وب سایت‌ها به یک متخصص داکر برای مدیریت سیستم‌های کانتینری نیاز دارند. داکر نقطه عطف کار به ‌عنوان متخصص دواپس هست که به ‌عنوان یک متخصص نوپا بازار کار خوب و درآمد قابل‌ توجهی دارد.

هزینه دوره Docker در گاتاکد

هزینه، دغدغه نهایی اما کاملاً مهم در آموزش‌های جدید هست. به ‌هر حال برای تبدیل شدن به یه متخصص تمام ‌عیار لازمه که چندین دوره شرکت کنید و مهارت‌های زیادی رو یاد بگیرید و داکر یکی از همین ابزارها هست. آنچه مسلم هست، ابزار Docker هنر برنامه‌نویسی شما رو کامل می‌کنه و بهتره که برای یادگیری این ابزار جدی باشید. البته تا زمانی ‌که با گاتاکد همراه هستید، دیگر نباید نگران هزینه دوره Docker باشید. در گاتاکد متوجه چالش‌های شما هستیم و برنامه آموزش این ابزار رو با هزینه کاملاً اقتصادی و به‌ صرفه تهیه کردیم. به ‌هر حال یادت باشه که ابزار Docker نقطه عطف مهارت‌های شما برای تبدیل شدن از برنامه‌نویس معمولی به یک برنامه‌نویس شش‌ دانگ برای مدیریت پروژه‌های بزرگ هست.

سؤالات متداول آموزش Docker

سوال:

منظور از Continer در داکر چیست؟

پاسخ:

Continer ایجاد ساختارهای جدا از هم اما ایزوله شده ‌هست که در کنار هم ولی مستقل کد نویسی می‌شوند. داکر ابزار مدیریت کانتینرها کنار هم کارایی داره.


سوال:

داکر بر روی چه نوع سیستم های عاملی اجرا می‌شه؟

پاسخ:

Docker در ابتدا برای کار در سیستم عامل لینوکس ساخته شد، اما در ادامه برای اجرا در ویندوز و یا مکینتاش هم توسعه پیدا کرد. حالا از داکر می‌توانید در هر نوع سیستم ‌عاملی استفاده کنید.


سوال:

Docker File چی هست؟ و چه کاربردی داره؟

پاسخ:

Docker file نوعی فایل متنی هست که در آن از سینتکس ساده و قابل فهم برای اجرای دستور العمل‌های Docker Image قرار داره. با داکر فایل قادر هستید که پس‌ زمینه پروژه‌های داکر برای کار با سیستم ‌عامل‌های گوناگون رو تعیین کنید.


سوال:

آیا داکر همان ماشین مجازی هست؟

پاسخ:

خیر، اما اصول کار داکر خیلی شبیه به ماشین‌های مجازی سازی هست که محیط پروژه رو به بخش‌های مختلف تفکیک می‌کنه. داکر بدون نیاز به شبیه ‌سازی و کاملاً مستقیم بخش‌های مختلف پروژه رو به ‌هم وصل می‌کنه.


سوال:

آیا برای کار با دواپس به آموزش داکر نیاز داریم؟

پاسخ:

بله، بدون تردید برای تکمیل مهارت‌ها در دواپس (Devops) باید مهارت کامل ابزارهای آن رو یاد بگیرید که داکر یکی از همین ابزارها هست.


سوال:

آموزش داکر چه مقدار زمان می‌بره؟

پاسخ:

داکر ساختار پیچیده‌ای نداره و کل برنامه آموزش آن در کمتر از یک ماه تمام می‌شود. البته این تازه آغاز راه شما هست و باید با تمرین و تکرار در این ابزار هر چه ماهرتر شوید.

دیدگاه و پرسش
ارسال دیدگاه یا پرسش
نام نویسی در دوره
هزینه ثبت نام:
9,600,000
200,000 تومان
مدرس دوره
علی رضایی

علی رضایی