آموزش CI-CD

در پروژه‌های بزرگ برنامه‌نویسی که قراره تا تیم‌های مختلف کنار هم کار کنند، قطعاً لازمه تا ارتباطی بین بخش‌های مختلف وجود داشته باشه و مدیریت کارها رو دست بگیرد. ابزارهای CI/CD برای همین کار طراحی ‌شده‌اند و متخصصین این حوزه قادر هستند که تعامل میان تیم‌های توسعه و عملیات پروژه‌های برنامه‌نویسی رو مدیریت کنند. کافیه تا آموزش CI/CD رو کامل کنی و به متخصص کامل Devops تبدیل شوید و در بزرگترین پروژه‌های کد نویسی و توسعه سایت‌ها به ‌عنوان نیروی برجسته حاضر باشید.

دوره CI-CD در امتداد آموزش Devops قرار داره و برای هماهنگی در بخش‌های مختلف پروژه‌های برنامه‌نویسی استفاده میشه. CI/CD به مفهوم ادغام مداوم و استقرار پیوسته اشاره می‌کنه. آموزش ابزارهای CI/CD در سطوح بالای کد نویسی پروژه‌های بزرگ قرار داره و به نوعی برای یادگیری سطح مدیریتی هست. من علی رضایی دوره آموزش ابزارهای CI/CD رو متکی بر نقشه راه و در امتداد مهارت‌های پایه Devops طراحی کردم. کافیه تا درگاتاکد و همراه این برنامه آموزشی کنار من باشی تا در پایان دوره به متخصص ماهر و کاربلد CI/CD تبدیل شوید.

فیلتر دوره ها
جستجو دوره
...
مدرس دوره: علی رضایی
9,600,000
200,000 تومان
...
مدرس دوره: علی رضایی
9,600,000
200,000 تومان

CI-CD چیست؟

یه زمانی تغییر و توسعه وب‌سایت ها و یا نرم‌افزارها خیلی سخت و زمان‌بر بود. برای هر نوع تغییر کوچک لازم بود تا کل پروژه رو چندین‌ بار تست کنید تا مطمئن شوید که همه‌ چیز درست کار می‌کنه. همین جریان تست‌های مکرر وقت و انرژی زیادی از تیم‌های توسعه می‌گرفت. کافی بود یه خطا پیدا بشه تا مجبور باشی که همه‌ی پروژه رو از اول بررسی کنید و ساعت‌ها وقت بذارید. خلاصه پیدا کردن باگ‌ها خیلی سخت بود و اضافه کردن قابلیت‌های جدید به‌ سادگی انجام نمی‌شد.

اما حالا تکنولوژی CI/CD در بستر ابزارهای Devops طراحی‌ شده که بهت کمک می‌کنه تا بدون دغدغه هر مقدار تغییر در کد نویسی پروژه‌ها رو اجرا کنید و نگران باگ‌ها و مشکلات نباشید. CI/CD مخفف عبارت‌های Continuous Integration و Continuous Delivery هست. در آموزش CI/CD لازمه که به ‌درستی با این دو مفهوم آشنا شوید. اما حالا این مفاهیم چه هستند؟

مفهوم CI (Continuous Integration)

CI به ‌معنای ادغام مداوم هست. با این تکنولوژی قادر هستی که کدهای جدید رو هر چند بار که بخوای وارد مخزن اصلی پروژه کنید. با این تکنولوژی هر مقدار اضافه کردن کدهای جدید و تغییرات کوچک به ‌راحتی انجام می‌شه و هر کد جدید اضافه شده، کاملاً خودکار تست می‌شه و مطمئن هستید که در کل سیستم هیچ باگی وجود ندارد. حالا وقتی اعضای توسعه پروژه کد نویسی می‌کنند، این کد نویسی‌ها بدون اختلال و از طریق ساختار CI تست می‌شه و به‌ عنوان قابلیت‌های جدید و سازگار به مخزن اصلی پروژه اضافه می‌شود. این شکلی مسیر توسعه پروژه خیلی ساده و دقیق جلو میره.

مفهوم (Continuous Delivery)

CD به ‌معنای استقرار مداوم هست. یعنی زمانی ‌که کدهای جدید پروژه رو نوشتی و از طریق CI به شکل پیوسته تست کردی و حالا خیالت راحته که هیچ باگی وجود نداره و قراره تا از همین کدها در پروژه استفاده کنید. برای اینکار باید از CD به ‌معنای استقرار مداوم استفاده کنید. به این شکل که کدهای جدید پس‌ از اضافه شدن به مخزن کد پروژه به شکل خودکار و بدون دخالت انسانی روی سرور قرار بگیرند. این شکلی هر تغییر کوچیک در پروژه و پس ‌از تست شدن کاملاً خودکار در اختیار کاربر نهایی قرار دارد.

برای درک این مفهوم کافیه محیطی مثل سایت فروشگاهی رو در نظر بگیرید. قطعاً یه سایت فروشگاهی پیوسته آپدیت می‌شه و قراره تا کلی قابلیت‌های جدید بهش اضافه بشه. ولی با مفاهیم CI/CD خیالت از هر نوع تغییر جدید راحت هست. چون قادر هستی که هر تغییر کوچیک رو پیوسته از طریق CI تست کنید و پیوسته از طریق CD بر روی سرور بار کنید و در اختیار کاربران نهایی قرار دهید. به ‌همین سادگی دیگه از تغییرات جدید در توسعه وب‌سایت ها نمی‌ترسی و می‌تونی هر مقدار که بخوای هر نوع پروژه رو آپدیت کنید.

چرا به آموزش CI-CD نیاز دارید؟

CI/CD از مفاهیم جدید اما خیلی کاربردی در دنیای برنامه‌نویسی کامپیوتر هست. با این ابزار قادر به ادغام و استقرار مداوم هستید. این ابزار به تیم‌های توسعه نرم‌افزار کمک می‌کنه که هر چه بهتر، راحت‌تر و البته با سرعت بیشتر کد نویسی کنند.

اگه در سطح بالای برنامه‌نویسی هستید و برای تیم‌های توسعه نرم‌افزار و یا وب‌سایت فعالیت می‌کنید، قطعاً به آموزش ابزارهای CI/CD نیاز دارید. وظیفه تیم توسعه ساختن از پایه نیست، بلکه قراره تا پروژه‌های موجود رو هر چه بهتر و با امکانات بهتر ارتقا بدهند. در واقع کد نویسی‌های جدید و اضافه کردن به مخزن کد پروژه کار همیشگی تیم توسعه هست. بدون ابزارهای CI/CD توسعه وب‌سایت ها خیلی سخت و نفس‌گیر می‌شه. برای همین هست که بهتره تا آموزش CI/CD رو جدی بگیرید. شما به دلایل مختلفی باید از CI/CD استفاده کنید. مثل:

افزایش سرعت و کارایی بهتر تیم توسعه

به ‌کارگیری تکنولوژی CI/CD فرآیند توسعه نرم‌افزار رو بهتر می‌کنه. بدون استفاده از CI/CD باید تمام تغییرات کوچیک رو کنار هم جمع کنید و سپس در یک آپدیت بزرگ پروژه رو ارتقا بدهید. این شکلی کلی باگ ایجاد می‌شه که رفع هر کدام به زمان زیاد و انرژی بالایی نیاز دارد. اما با CI/CD از تکنیک ادغام مداوم استفاده می‌کنید. چون هر تغییر کوچیک پیوسته وارد پروژه می‌شه و پس ‌از تست گیری کاملاً خودکار عملیاتی خواهد شد. با آموزش CI/CD به متخصص توسعه دست باز تبدیل شدی که قادر هست تا هر لحظه هر مقدار تغییر رو در پروژه اجرا کنید.

کیفیت بهتر توسعه پروژه

با CI/CD دیگه ترسی از تغییرات در پروژه نداری و هر مقدار تغییر کوچک به ‌سرعت تست می‌شه و در پروژه اصلی قرار می‌گیرد. این شکلی دیگه قرار نیست تا باگ‌ها و مشکلات زیادی روی ‌هم جمع بشوند. چون هر تغییر جداگانه تست می‌شه و باگ‌ها جداگانه بررسی می‌شوند. وقتی با CI/CD کار کنید، به شکل پیوسته تغییرات رو اجرا می‌کنید و هر بار روی یک تغییر و باگ‌های مربوط به آن متمرکز هستید. به ‌همین سادگی کیفیت کار در توسعه نرم‌افزار افزایش پیدا می‌کنه. شما به ابزارهای CI/CD نیاز دارید تا در باگ‌های پی‌درپی تغییرات گوناگون وب‌سایت ها سردرگم نشوید و با کیفیت هر نوع توسعه رو مدیریت کنید.

ریسک کمتر در توسعه

برنامه نویس‌های کلاسیک که از ابزارهای CI/CD استفاده نمی‌کنند، در تغییرات دل و جرأت کمتری دارند. برای آنها هر تغییر کوچک به ‌معنای کارهای بزرگ هست که باید در مدت زمان طولانی از اجرا تا تست و عملیاتی شدن انجام دهند. برای همین برنامه نویس‌های کلاسیک علاقه کمتری به تغییرات دارند. ولی با ابزارهای CI/CD ریسک تغییرات رو کمتر خواهی کرد. هر تغییر مستقل از دیگر تغییرات در برنامه توسعه وب‌سایت وارد شده و کاملاً مستقل تست و عملیاتی می‌شه. این شکلی با ریسک کمتری در توسعه روبرو هستی و دل و جرأت بیشتری برای تغییرات پیوسته و توسعه وب‌سایت دارید.

آموزش ابزارهای CI/CD

در دوره آموزش CI-CD چه چیزهایی یاد می‌گیرید؟

CI/CD از تکنیک‌های توسعه بر پایه Devops هست و برای تیم توسعه وب‌سایت طراحی ‌شده و قرار است تا کارهای مختلف از تغییرات کوچک اما پیوسته هر وب‌سایت و یا نرم‌افزار رو در دست بگیره. در دوره آموزش CI/CD قراره تا قدم به قدم از اصول توسعه در ساختار Devops آشنا شوید و در استفاده از ابزارهای CI/CD به ‌اندازه‌ی کافی ماهر شوید. در دوره CI/CD گاتاکد یاد می‌گیرید که:

1.     با مفاهیم پایه و جزئیات کاربردی CI/CD از ابتدا و البته همراه با مثال‌های عملیاتی آشنا می‌شوید.

2.     با مفاهیم کلی از Devops آشنا می‌شوید و از اصول به کارگیری CI/CD در محیط Devops صحبت خواهیم کرد.

3.     با مفاهیم اصلی مثل Gitlab، Jobs Stages، Runners و  تمام متغیرها و محیط‌های CI/CD آشنا می‌شوید.

4.     از مفاهیم پیشرفته در CI/CD صحبت خواهیم کرد.

5.     مهارت ایجاد پایپ لاین‌های کامل رو در CI/CD و برای اجرای پروژه‌های Devops یاد می‌گیرید.

6.     اصول استقرار پایپ لاین‌ها در CI/CD رو فرا خواهید گرفت.

7.     با ابزارهای CI/CD آشنا می‌شوید و مهارت کار کردن با آنها را مفصل یاد خواهید گرفت.

8.     پروژه عملیاتی استقرار وب‌سایت و استفاده از تکنیک‌های CI/CD رو تمرین خواهید کرد.

کار با ابزارهای CI-CD در دوره گاتاکد

آشنایی و کار با ابزارهای CI/CD بخش مهمی از دوره آموزش گاتاکد هست. هر متخصص Devops که قراره تا با تکنیک‌های CI/CD برای استقرار مداوم تغییرات استفاده کند، لازمه که اصول کار با این ابزارها رو بلد باشد. در دوره CI/CD گاتاکد با مفاهیم کلی این ابزارها آشنا می‌شوید. البته برای هر چه قوی‌تر شدن و اجرای کامل‌تر پروژه‌ها لازمه که این ابزارها رو دست بازتر و البته حرفه‌ای‌تر یاد بگیرید. در برنامه جامع آموزش CI/CD گاتاکد برای یادگیری چندین ابزار محبوب و کاربردی حوزه Devops اقدام می‌کنیم. ابزارهایی مثل:

Jenkins

Jenkins محبوب‌ترین و البته کاربردی‌ترین ابزارهای CI/CD هست و برای انواع پروژه‌ها و کار با زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی استفاده می‌شود. با Jenkins قادر هستید که فرآیندهای خودکارسازی رو به ‌راحتی مدیریت کنید. از طرفی برای این ابزار پلاگین‌های زیادی طراحی ‌شده که قابلیت‌های کار با Jenkins رو هر چه بهتر می‌کنه. به ‌هر حال اگه علاقه داری تا در CI/CD به مهارت بالایی برسی و پروژه‌ها رو بهتر مدیریت کنید، لازمه تا آموزش Jenkins رو جدی بگیرید.

 Circle CI

Circle CI از ابزارهای قدرتمند CI-CD هست که روش کار ساده اما سرعت عمل خیلی بالایی داره. Circle CI ابزار دست بازی هست که با خیلی از زبان‌های برنامه‌نویسی و یا پلتفرم‌ها سازگار هست و قادر هستی که به ‌راحتی از این ابزار در پروژه‌های گوناگون استفاده کنید. این ابزار برای راه‌اندازی سریع و ساده محیط‌های تست و استقرار در خودکارسازی CI/CD استفاده می‌شود.

Gitlab CI

Gitlab CI یکی دیگه از ابزارهای CI-CD هست که خیلی خوب با سیستم مدیریت Gitlab سازگار شده و برای مدیریت پروژه‌های مختلف استفاده میشه. با این ابزار قادر هستی که پلتفرم‌های یکپارچه رو مدیریت کنید و از ادغام کدها تا استقرار نهایی آنها استفاده کنید.

Travis CI

Travis CI هم یکی دیگه از ابزارهای CI/CD برای سازگاری با پروژه‌های گیت هاب و یکپارچه ‌سازی خودکار پروژه از تست تا استقرار کدهای جدید هست. با این ابزار قادر هستید که فرایندهای توسعه رو کاملاً اتوماتیک و با کمترین دردسر انجام بدهید و مدیریت مداوم تست و استقرار کدهای جدید از تغییرات پیوسته پروژه رو مدیریت کنید.

آموزش CI-CD برای چه کسانی مناسب هست؟

تکنیک‌های CI/CD در فاز پیشرفته از Devops قرار داره و برای مدیریت پروژه‌های توسعه وب‌سایت طراحی ‌شده و از جمله مهارت‌های سطح بالای کد نویسی هست. یادگیری CI/CD برای تمام برنامه نویس‌هایی که در سطح توسعه فعالیت می‌کنند، سودمند هست. اگه برنامه نویس بک اند قدرتمندی هستید و با زبان‌های کاربردی این فضا آشنا هستید و در تیم‌های توسعه وب‌سایت و یا نرم‌افزارها کار می‌کنید، آموزش ابزارهای CI/CD برای شما مفید و البته ضروری هست.

پیش ‌نیازهای دوره آموزش CI-CD چیست؟

برای شروع دوره CI/CD با شرایط پیچیده‌ای روبرو نیستی و قرار نیست تا یه زبان جدید و یا یه پلتفرم جدید رو کار کنید، بلکه لازمه که کد نویسی در تکنیک‌های مدیریت پروژه توسعه رو یاد بگیرید. آموزش CI/CD در امتداد مهارت‌های Devopes قرار داره. پس برای حضور در این دوره قبل ‌از هر چیز لازمه تا با مفاهیم کلی Devopes آشنا باشید. در کل این دوره برای متخصصین توسعه وب‌سایت ها سمت سرور طراحی ‌شده و اگه قراره تا آموزش CI/CD رو آغاز کنید، لازمه تا به مفاهیم بک اند مسلط باشید و کاملاً دست باز حداقل یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور مثل پایتون و یا PHP رو بدونید. به ‌این ‌ترتیب شرایط آغاز دوره CI/CD رو دارید.

قدم بعدی پس ‌از آموزش CI-CD چی هست؟

وقتی آموزش CI/CD رو کامل کنید، دیدگاه خیلی ‌خوب از پروژه‌های بزرگ و اصول توسعه وب‌سایت ها دارید. اما این تازه مقدمه‌ای از مهارت‌های بزرگ Devops هست. در قدم بعدی پس ‌از پایان دوره CI/CD آمادگی کافی برای یادگیری دیگر ابزارهای Devops رو دارید. در این مرحله بهتره که آموزش Github رو آغاز کنید. Github نوعی بستر توسعه برای پروژه‌های مختلف هست که با استفاده از کنترل نسخه توزیع ‌شده Git استفاده می‌کنه. خود Git از جمله ابزارهای کاربردی Devops هست و با یادگیری Github قادر به توسعه بهتر و مدیریت دست بازتر پروژه‌های Devops هستید.

همچنین توصیه می‌کنیم که برای آموزش Docker اقدام کنید. داکر نوعی پلتفرم آزاد برای طراحی، توسعه و اجرای اپلیکیشن‌ها و وب سایت‌های مختلف هست که برای مدیریت زیرساخت‌های پروژه روی سرور طراحی‌ شده. از داکر می‌تونید برای توسعه، تست و اجرای نرم‌افزارهای مختلف با سرعت بالا استفاده کنید. فراتر از Github و یا Docker چندین ابزار قدرتمند محیط Devops نیز وجود داره که آموزش آنها پس ‌از پایان دوره CI/CD سودمند هست.

بازار کار و درآمد متخصص CI-CD

بازار کار متخصص CI/CD در امتداد مهارت‌های پایه Devops قرار می‌گیره و متخصصین CI/CD قراره تا به عنوان هماهنگ کننده‌های حرفه‌ای در پروژه‌های مختلف عضو تیم‌های توسعه بشوند. تکنیک‌های CI/CD هم مثل محیط Devops تقریباً جدید هست و پتانسیل بالایی برای بازار کاری پویا داره.

مهارت‌های Devops حالا به بخش کلیدی در توسعه وب‌سایت ها تبدیل شده و CI/CD اصلی‌ترین مهارت در این سطح هست. متخصص CI/CD می‌تونه به ‌عنوان فرد کلیدی در تیم‌های توسعه وب سایت‌ها و یا اپلیکیشن‌ها وارد شود. بازار کار پویا و درآمد خوب در آینده منتظر متخصصین CI/CD هست.

چرا دوره آموزش CI-CD گاتاکد؟

از اینکه اینجا هستی و قراره تا آموزش CI/CD رو آغاز کنید، نشون می‌ده که در سطح حرفه‌ای از توسعه وب هستید و حداقل به یک زبان محیط بک اند مسلط شدید و حتی با مفاهیم پایه Devops آشنا هستید. در این ‌صورت خیلی خوبه که تصمیم گرفتی تا برای آموزش ابزارهای CI/CD هم دست ‌به ‌کار باشید. اما آیا هر دوره کارآیی لازم و کیفیت خوب داره؟ آیا می‌تونی به هر دوره آموزش ابزارهای CI/CD اعتماد کنید؟

برای یادگیری CI/CD باید استراتژی داشته باشید و بدون دسته‌بندی داده‌ها و برنامه‌ریزی یادگیری ابزارها در این محیط سردرگم هستی و حتی خود CI/CD تبدیل به یه چالش برای تو خواهد شد. مهمه که این مهارت رو بر پایه نقشه راه و کاملاً هدفمند یاد بگیرید. دوره آموزش CI/CD گاتاکد بر پایه نقشه راه تهیه شده و قراره تا در این مسیر قدم به قدم مهارت‌های پایه تا پیشرفته ادغام و استقرار مداوم رو یاد بگیرید.

هزینه دوره CI-CD گاتاکد

دوره آموزش CI/CD در کل چندان بزرگ و طولانی نیست و به ‌سرعت قادر هستید که این مهارت رو یاد بگیرید. این دوره در گاتاکد بر پایه نقشه راه و کاملاً جامع و ساختار یافته طراحی ‌شده و در کل یه دوره کوتاه و کاربردی هست. هزینه این دوره اقتصادی تعریف ‌شده تا هر کارآموز بدون دغدغه تأمین بودجه وارد فاز آموزش بشه و مهارت‌های CI/CD رو قدم به قدم کامل کند. در گاتاکد هوای شما رو داریم و قراره تا با هزینه کاملاً اقتصادی از یه دوره جامع متکی بر نقشه راه برای یادگیری کامل CI/CD استفاده کنید.

سوالات متداول آموزش CI-CD

سوال:

رابطه CI-CD با Devops در چی هست؟

پاسخ:

CI/CD بخش ضروری Devops هست که برای توسعه نرم‌افزارهای مدرن متکی بر عملکرد خودکار کارایی داره. CI/CD بخشی از برنامه جامع Devops محسوب می‌شه.


سوال:

CI-CD تأثیری در اتوماسیون شدن کد نویسی و توسعه نرم‌افزار داره؟

پاسخ:

بله، CI/CD ذاتاً با هدف اتوماسیون سازی فرایندها و تکرارپذیری کارهای متوالی طراحی ‌شده و از احتمال بروز خطا به ‌علت دخالت انسانی جلوگیری می‌کند.


سوال:

تفاوت CI و CD در چی هست؟

پاسخ:

CI برای تغییرات کد جدید در یک برنامه کارایی داره و پیوسته هر کد جدید رو تست و در مخزن مشترک پروژه ادغام می‌کنه. اما CD به فرایند تحویل مداوم و یا استقرار مداوم اشاره داره.


سوال:

آیا می‌تونیم از CI-CD برای تست خودکار کد نویسی‌ها استفاده کنیم؟

پاسخ:

بله، CI/CD با قابلیت تست خودکار طراحی ‌شده و بهت اجازه می‌ده تا با کمترین دردسر هر نوع تغییر و کد نویسی‌های جدید رو برای پروژه‌های بزرگ مدیریت کنی.


سوال:

بهترین ابزار برای آموزش CI-CD چی هست؟

پاسخ:

CI/CD چندین نوع ابزار داره که هر کدوم کارایی خاص خودشون رو دارند. از این میان Jenkins با پشتیبانی از تعداد زیادی پلاگین بهترین ابزار دست باز و کاربردی برای کار با تکنیک‌های CI/CD هست.