بهترین زبان فرانت اند چیست؟ | مقایسه برترین زبان فرانت اند

فکر می‌کنی بهترین زبان فرانت اند چیه؟ چطور می‌خوای به این سوال پاسخ بدی وقتی ‌که بدونی فرانت اند ساختار لایه‌بندی داره و برای هر لایه از زبان‌های انحصاری استفاده می‌کند. فرانت کارها زنجیره‌ای از کارها رو در پیش رو دارند که مستقل از هم انجام می‌شوند. پس یه فرانت کار در هر مرحله به زبان برنامه‌نویسی تخصصی نیاز داره که کنار هم کل ساختار فرانت اند هر وب‌سایت رو تشکیل می‌دهند.

بهترین زبان فرانت اند چیست؟ | مقایسه برترین زبان فرانت اند

از تعریف ساختار سایت تا استایل بندی و در نهایت ارتباط با سرور مراحل مختلف کار فرانت اند هست و در هر مرحله باید از زبان مناسب استفاده کنید. نکته کلیدی که در آموزش ساخت سایت مورد توجه قرار می‌گیرد. از طرفی در هر مرحله و هنگام کار کردن با هر یک از این زبان‌ها باید هنر استفاده از فریم ورک‌ها و کتابخانه‌ها رو یاد بگیرید. خلاصه انتخاب بهترین زبان فرانت اند یه استراتژی هست که شامل مراحل مختلف کدنویسی میشه. در این مقاله از گاتاکد قصد داریم تا بهترین زبان فرانت اند در هر مرحله از طراحی سایت رو معرفی کنیم.

فرانت اند (Front end) چیست؟

به تمام بخش‌های ظاهری وب‌سایت در تعامل با کاربران اصطلاحاً فرانت اند گفته می‌شه. فرانت اند در تعامل با کاربران هست و قراره تا هر آنچه دیدنی هست رو طراحی کنیم. کاربران از طریق محیط فرانت اند با وب‌سایت ها تعامل برقرار می‌کنند. همه‌ی آنچه که در ظاهر وب‌سایت می‌بینید از رنگ‌ها، متن‌ها، تصاویر، جداول، گراف‌ها، دکمه‌ها و حتی نوار ابزارها همگی بخش‌های مختلف فرانت اند هستند. البته قراره تا اطلاعات از پس‌ زمینه برای کاربر نمایش داده بشه و اطلاعات کاربر به سمت پس‌ زمینه تا سرور ارسال شود. برای این رفت‌وآمد اطلاعات هم به انواع زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت اند نیاز دارید.

فرانت اند شامل سه مرحله ایجاد ساختار، استایل دهی و در نهایت تبادل داده به سرور می‌شود و هر فرانت کار لازمه که تمام این مراحل رو با جزئیات طراحی کند. برای همین هست که باید از بهترین زبان فرانت اند در هر بخش مطلع باشید.

بهترین زبان فرانت اند در هر مرحله

سه زبان HTML، CSS و Java Script بهترین زبان فرانت هستند. البته این سه زبان قرار نیست تا جای همدیگر رو بگیرند، بلکه هر کدوم برای یک مرحله از کد نویسی فرانت اند کارایی دارند. زبان HTML برای تعریف ساختار استفاده می‌شه و زبان CSS در مرحله استایل نویسی کارایی داره و در نهایت با زبان جاوا اسکریپت می‌تونیم همان روح وب‌سایت برای تبادل داده به سمت بک اند و سرور رو مدیریت کنیم. حالا بهتره که اندکی بیشتر با بهترین زبان فرانت اند در هر مرحله آشنا شوید.

زبان برنامه نویسی HTML برای طراحی ساختار وب‌سایت

HTML بهترین زبان فرانت اند در آغاز طراحی سایت و تعریف ساختار هست. در واقع HTML یه زبان کامل سطح بالا نیست، بلکه فقط یه زبان نشانه‌گذاری با عملکرد ساده اما کاربردی سمت فرانت اند هست. با HTML خیلی ساده اما سریع و حرفه‌ای می‌تونی ساختار و چارچوب پایه سایت رو از طریق تکنیک‌های نشانه گذاری کد نویسی کنید. البته زبان‌های نشانه‌گذاری دیگری هم وجود دارند، اما در کل HTML بهترین زبان برای فرانت اند در همین مرحله مقدماتی هست. اگه در آغاز راه یادگیری فرانت اند هستید، قطعاً خرید دوره HTML رو توصیه می‌کنیم. ولی چرا HTML این اندازه محبوب و کاربردی شده؟

1.     HTML زبان ساده‌ای هست که مبتدی‌ها به‌ راحتی آن را یاد گرفته و استفاده می‌کنند.

2.     یه پلتفرم مستقل و بدون نیاز به هیچ پلتفرم جداگانه‌ای هست.

3.     برای اضافه کردن تصاویر، فیلم‌ها و یا فایل‌های صوتی در صفحات سایت کارایی داره.

4.     می‌تونی از درج فرامتنی (Hypertext) در HTML برای طراحی صفحات سایت استفاده کنید.

5.     برای طراحی صفحات مختلف سایت از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار هست.

6.     برای استفاده از لینک‌ها و دسترسی ساده در صفحات مختلف وب‌سایت کارایی داره.

7.     در هر نوع سیستم عاملی مثل ویندوز، لینوکس و یا مکینتاش اجرا می‌شه.

مزایای استفاده از زبان نشانه گذاری HTML

سادگی و کاربردی بودن باعث شده تا HTML تبدیل به بهترین زبان فرانت اند بشه. البته دامنه فعالیت و توسعه این زبان فقط در مرحله ساختارسازی هست و تا همین‌قدر که اسکلت وب‌سایت رو شکل بده، مورد استفاده قرار می‌گیرد. به ‌هر حال در جمع رقبا از HTML به عنوان بهترین زبان برای فرانت اند یاد می‌کنند. مزایای استفاده از HTML در فرانت اند خیلی زیاد و قابل ‌توجه هست. نکاتی مثل:

1.     HTML خیلی محبوب و کاربردی شده و برای توسعه و طراحی خیلی از وب‌سایت های بزرگ استفاده می‌شود.

2.     تمام مرورگرهای اینترنتی HTML رو پشتیبانی می‌کنند. سایت‌هایی که با HTML طراحی بشوند، بدون مشکل با هر مرورگر باز می‌شوند.

3.     آموزش HTML ساده و کوتاه هست و هر فرد مبتدی در مدت ‌زمان کوتاه آن رو یاد می‌گیره.

4.     برای اجرای HTML به تهیه هیچ نرم‌افزار دیگه‌ای و یا پلتفرمی غیر از ویندوز و یا لینوکس نیاز ندارید.

5.     HTML زبان کاملاً انعطاف‌ پذیری هست. تا جاییکه به شکل‌های مختلف و سبک‌های گوناگون می‌توانید از این زبان استفاده کنید.

6.     HTML زبان اپن سورس و رایگان هست و برای استفاده از تمام قابلیت‌های آن هیچ هزینه‌ای نمی‌کنید.

البته با وجود تمام این مزایا استفاده از HTML یه سری محدودیت‌ها هم داره. مانند خلق صفحات ساده و ثابت که برای ایجاد وب‌سایت های پویا چندان چشمگیر نیست. به‌ هر حال HTML یه زبان استاتیک (Static) هست و نباید انتظار عملکردی پویا از این زبان داشته باشید.

بهترین-زبان-برای-فرانت-اند

زبان استایل دهی CSS

CSS بهترین زبان فرانت اند در مرحله استایل دهی هست و ابزار خیلی‌ خوب برای هر چه زیباتر شدن و کاربردی‌تر شدن محیط وب‌سایت ها استفاده می‌شود. با CSS می‌تونی یه ظاهر مناسب و کاربر پسند رو برای نمای کلی صفحات وب‌سایت خودت بسازی و حسابی از قدرت مانور بالای CSS استفاده کنید.

استایل دهی مرحله پس ‌از ساختارسازی هست و به ‌این ‌ترتیب زبان CSS بعد از HTML کارایی داره. به ‌هر حال برای یادگیری این زبان در ترتیب برنامه ‌نویسی فرانت اند می‌توانید برای خرید دوره CSS اقدام کنید. اما یادگیری CSS پس ‌از مهارت کار با HTML رو توصیه می‌کنیم. از طرفی CSS تعداد زیادی فریم ورک و کتابخانه داره که هر کدوم برای ساده‌تر شدن و در عین ‌حال کاربردی‌تر شدن HTML استفاده می‌شوند. روی ‌هم ‌رفته CSS آنقدر قدرتمند و دست باز با تعداد زیادی فریم ورک هست که حالا تبدیل به بهترین زبان فرانت اند در مرحله رابط کاربری وب‌سایت ها شده و قطعاً لازمه که مهارت کار با این زبان رو بلد باشید.

مزایای استفاده از CSS در فرانت اند

تعداد زبان‌های استایل دهی کم نیست و اتفاقا مدل‌های قدرتمند و کاربردی اما اندکی قدیمی شده هم وجود داره که همگی از رقبای CSS هستند. اما هیچ‌کدوم به اندازه CSS محبوب و کاربردی نشدند. CSS با قابلیت تعریف استایل شیت‌های آبشاری حسابی در دنیای توسعه فرانت اند گرد و خاک کرده و از محبوب‌ترین زبان‌های دنیا شده است. ولی در کل CSS یه زبان سطح بالا نیست و نهایتاً برای استایل دهی استفاده می‌شود. شما به CSS نیاز دارید، چون:

1.     یادگیری CSS خیلی ساده است و مبتدی‌ها در مدت زمان کوتاه کار با این زبان استایل دهی رو یاد می‌گیرند.

2.     سرعت اجرای کد نویسی در CSS برای صرفه‌جویی در زمان اجرای پروژه‌های فرانت اند نقش داره. شما می‌توانید فایل CSS مناسب بخش‌های تکراری ساختار HTML رو خلق کنید و در صفحات مختلف وب‌سایت استفاده کنید. به ‌این ‌ترتیب سرعت اجرای فرانت اند خیلی افزایش پیدا می‌کند.

3.     نگهداری از کدهای CSS ساده هست و برنامه نویسان می‌تونند هر مقدار تغییر در ساختار CSS رو بدون دغدغه‌ی از دست رفتن اطلاعات ویرایش کنند. از طرفی صفحات شکل ‌گرفته با CSS قابلیت بروزرسانی خودکار دارند.

4.     زبان CSS با تمام مرورگرهای اینترنتی سازگار هست و به ‌راحتی و با تمام امکانات در محیط مرورگرهای وب پایش می‌شه.

5.     CSS مقدار زیادی فریم ورک و کتابخانه در اختیار داره که روش کار و در کل کد نویسی با آن را ساده‌تر می‌کند.

اگر چه CSS بهترین زبان فرانت اند در سطح استایل دهی هست؛ اما یه سری محدودیت‌ها هم داره که باعث شده تا در برخی از پروژه‌ها با مشکل مواجه بشه. به ‌عنوان مثال CSS معماری چند سطحی داره که باعث می‌شه تا در کار با این زبان اندکی سردرگم شوید. همچنین بدون یادگیری فریم ورک‌ها کار با CSS خیلی سخت و خسته‌ کننده هست. به هر حال توصیه می‌کنیم که پس ‌از یادگیری CSS برای کار و مهارت در فریم ورک‌های این زبان اقدام کنید.

فریم ورک های وابسته به CSS

فریم ورک‌ها مسیر کد نویسی شما رو ساده‌تر می‌کنند و باعث افزایش سرعت اجرای پروژه خواهند شد. از طرفی وقتی مهارت کار با فریم ورک‌ها رو بلد باشید، برنامه‌نویس حرفه‌ای‌تر و دست بازتری هستید. در هر صورت برای کاهش حجم کد نویسی و سرعت اجرای بالاتر پروژه‌ها و در کل کد نویسی تمیز و قابل فهم بهتره که مهارت کار با فریم ورک‌ها خصوصاً ابزارهای وابسته به زبان CSS رو یاد بگیرید. فریم ورک‌های کاربردی در دسته‌بندی بهترین زبان فرانت اند وابسته به CSS به قرار زیر هستند:

فریم ورک بوت استرپ (Boot Strap)

بهترین زبان فرانت اند برای ساده‌تر شدن کد نویسی CSS مهارت کار با فریم ورک بوت استرپ هست. از این فریم ورک قدرتمند در CSS برای خلق صفحات واکنش گرا استفاده می‌کنند. به هر صورت اگر در مسیر یادگیری فرانت اند هستید و یا در کل قراره تا برای طراحی و توسعه وب‌سایت از CSS استفاده کنید، لازمه تا حتماً صفحات واکنش گرا در اختیار داشته باشید و آموزش بوت استرپ پیشنهاد منطقی برای توسعه در این زمینه و مهارت تولید صفحات واکنش گرا هست.

فریم ورک فلکس باکس (Flexbox)

برنامه‌نویس‌های حرفه‌ای می‌دونند که باید از ماژول‌های مناسب برای کد نویسی‌های تکراری و طولانی استفاده کنند. به ‌هر حال قطعاً علاقه نداری که از صفر تا صد کدهای طولانی و سخت و گیج‌کننده CSS رو به ‌تنهایی بنویسید! این کار خیلی سخت و طولانی هست. اما می‌توانید از ماژول‌های تعریف ‌شده در فریم ورک Flexbox برای کوتاه‌تر شدن کد نویسی و طراحی پروژه‌های حرفه‌ای استفاده کنید. آموزش Flexbox برای هر فرانت اند کار الزامیه. البته خیلی نگران قیمت دوره Flexbox نباش، چون در گاتاکد می‌توانید این دوره رو با هزینه کم اما کاملاً حرفه‌ای تهیه کنید. خلاصه Flexbox می‌تونه نکته قابل‌ اتکا در استراتژی فرانت اند باشد. به نوعی ابزار قدرتمندی برای به‌کارگیری از بهترین زبان فرانت اند هست.

فریم ورک Tailwind (تیلویند)

برای خلاقیت در طراحی وب‌سایت ها و به ‌کارگیری صفحات منحصر به ‌فرد باید از فریم ورک Tailwind (تیلویند) استفاده کنید. تیلویند در موازات بوت استرپ و از فریم ورک‌های خیلی محبوب CSS هست که مسیر خلاقیت شما رو باز می‌کنه. با تیلویند قادر هستی که صفحات سایت رو شخصی‌سازی و کاملاً منحصربه‌فرد طراحی کنید و از قید ساختارهای تکراری در بیاید. برای همین هست که در مسیر آموزش بهترین زبان برای فرانت اند لازمه تا آموزش تیلویند رو هم جدی بگیرید.

زبان برنامه نویسی Java Script ( جاوا اسکریپت )

هنر جدی کد نویسی در فرانت اند تازه از جاوا اسکریپت آغاز می‌شه. جاوا اسکریپت (Java Script) تنها زبان سطح بالایی هست که در محیط فرانت اند کارایی داره و حتی قادر هستید که با نصب پلتفرم‌هایی مثل Node.js از همین زبان دست باز در سمت بک اند هم استفاده کنید. خلاصه جاوا اسکریپت برجسته‌ترین و بهترین زبان فرانت اند در آخرین مرحله و برای تعامل با سرور هست. جاوا اسکریپت همان روح سایت هست که همه چیز رو زنده می‌کنه و پل ارتباط لایه‌های رویه و زیرین خواهد شد.

جاوا اسکریپت زبان سطح بالا و تفسیری هست که بهت اجازه میده تا خیلی قابلیت‌های پیچیده مثل طراحی صفحات پویا رو در محیط فرانت اند اجرا کنید. با جاوا اسکریپت حتی قادر به زنده کردن گرافیک‌های دوبعدی و سه‌بعدی هستید. البته یادگیری جاوا اسکریپت یه مقدار سخت و گیج‌کننده هست و باید ترکیب درست از مهارت‌ها رو کار کنید. پکیج آموزش جاوا اسکریپت گاتاکد برای همین منظور تهیه شده تا در کار با این زبان قدرتمند سمت کلاینت بهترین باشید.

مزایای استفاده از جاوا اسکریپت

برای کد نویسی در مراحل پایانی فرانت اند و تبادلات داده به سرور زبان‌های متعددی کارایی داره و حتی می‌توانید از پایتون و یا C++ نیز در این سطح استفاده کنید. اما هیچ‌کدوم نمی‌توانند بهترین زبان فرانت اند باشند. چون در این سطح جاوا اسکریپت توسعه پیدا کرده و خیلی قدرتمند از پس هر نوع کار در این بخش از محیط فرانت اند بر میاد. مزایای استفاده از جاوا اسکریپت به ‌عنوان بهترین زبان فرانت اند قابل ‌توجه هست. مثل:

1.     از دخالت سرور در محیط فرانت اند کم می‌کنه و در خیلی از موارد حتی دیگه نیازی نیست که اطلاعات رو مستقیم از طریق سرور تهیه کنید.

2.     جاوا اسکریپت یه رابط کاربری غنی و خیلی قدرتمند هست که کاملاً انحصاری برای فرانت اند طراحی ‌شده.

3.     جاوا اسکریپت در صورت تهیه پلتفرم Node.js قابلیت پیاده‌سازی در سمت بک اند رو داره و می‌توانید یه ساختار یکپارچه از فرانت اند تا بک اند رو ایجاد کنید.

4.     جاوا اسکریپت بهترین زبان برای بسط و توسعه صفحات وب هست. شما می‌توانید از جاوا اسکریپت و تعریف چندین افزونه برای توسعه به شکل Add-one (شخص ثالث) استفاده کنید.

با همه‌ی این مزایا استفاده از جاوا اسکریپت به عنوان بهترین زبان فرانت بدون محدودیت نیست. خصوصاً که به ‌علت اجرا روی کامپیوتر کاربر تا حدودی امنیت کمی داره و ممکنه هک بشه. البته سیستم‌های نظارتی و حفاظتی خیلی خوبی برای جاوا اسکریپت توسعه پیدا کرده که در افزایش ضریب امنیتی نقش داره و این زبان رو به بهترین زبان برای فرانت اند تبدیل می‌کند.

بهترین-زبان-فرانت

فریم ورک های جاوا اسکریپت

کد نویسی با جاوا اسکریپت بدون استفاده از فریم ورک‌ها دور از ذهن و حتی غیرمنطقی هست. شاید بتوانید حجم کدهای کم پروژه‌های کوچک رو با جاوا اسکریپت و بدون فریم ورک تکمیل کنید، اما در پروژه‌های بزرگ ماجرا خیلی پیچیده هست و لازمه تا مهارت کار با فریم ورک‌های قدرتمند جاوا اسکریپت رو بلد باشید. جاوا اسکریپت در کنار همین کتابخانه‌ها و یا فریم ورک‌ها هست که تبدیل به بهترین زبان فرانت اند شده. فریم ورک‌هایی مثل:

کتابخانه جی کوئری (JQuery)

به عنوان فرانت کار حرفه‌ای قطعاً علاقه داری تا از حجم کد نویسی کم کنید و در عوض سرعت اجرای بالاتری در محیط فرانت اند داشته باشید. به هر حال کد نویسی‌های طولانی با جاوا اسکریپت تمامی ندارند و ممکنه در پروژه‌های بزرگ خسته، سردرگم و حتی دستپاچه بشی و در نهایت کد نویسی شلخته و غیرکاربردی تولید کنید. اما می‌توانید کاملاً هوشمندانه از کتابخانه جی کوئری برای کاهش حجم کد نویسی جاوا اسکریپت استفاده کنید. آموزش جی کوئری برای هر فرانت کار توصیه شده تا در جای‌گزاری ماژول‌های آماده و از قبل کد نویسی شده برای کارهای روتین و تکراری سرعت اجرای پروژه رو افزایش دهید. با جی کوئری قطعاً جاوا اسکریپت بهترین زبان برای فرانت اند هست. چون می‌توانید ماژول به ماژول از حجم کد نویسی کم کنید و دقت پروژه فرانت اند رو افزایش بدهید.

فریم ورک ری اکت (React)

ری اکت هم مثل جی کوئری یه محیط کتابخانه‌ای خیلی قدرتمند و کاربردی برای جاوا اسکریپت هست. ری اکت حتی از جی کوئری هم محبوب‌تر، دست بازتر و قدرتمندتر طراحی ‌شده. ری اکت فریم ورک اپن سورس برای جاوا اسکریپت هست و خیلی از برنامه‌نویس‌ها در سراسر دنیا برای توسعه روزافزون این فریم ورک فعالیت می‌کنند. خلاصه اگه علاقه داری تا با کد نویسی کمتر به برنامه‌نویسی منظم‌تر و قوی‌تر محیط فرانت اند برسید، یادگیری ری اکت ضروریه تا جاوا اسکریپت رو به بهترین زبان فرانت اند تبدیل کنید.

فریم ورک آنگولار (Angular)

آنگولار به ‌اندازه ری اکت و یا جی کوئری معروف و کاربردی نیست، اما گزینه خیلی خوب برای توسعه جاوا اسکریپت در برخی پروژه‌ها مثل کد نویسی‌های تک صفحه‌ای هست. فریم ورک آنگولار برای کار حرفه‌ای با جاوا اسکریپت به عنوان بهترین زبان فرانت اند طراحی ‌شده و مدیریت گروهی کارهای کد نویسی رو ساده‌تر می‌کند. خلاصه اگه در شرایط تیمی برای توسعه فرانت اند کار می‌کنید، استفاده از فریم ورک آنگولار در توسعه کد نویسی جاوا اسکریپت رو فراموش نکنید.

آیا لازمه که همه این زبان‌ها رو یاد بگیرید؟

برای تبدیل شدن به فرانت کار حرفه‌ای به همه‌ی این زبان‌ها کنار هم نیاز داری و باید آنها رو مثل حلقه‌های یه زنجیر پی‌درپی کار کنید. به ‌هر حال فرانت اند از ساختارسازی شروع می‌شه و با استایل بندی ادامه پیدا می‌کنه و قراره تا در فاز پایانی ارتباطات رو شکل بدهید. شما نباید این زنجیره رو پاره کنید و لازمه که آگاهانه مسیر یادگیری فرانت اند از HTML تا جاوا اسکریپت رو یاد بگیرید. اما در یادگیری فریم ورک‌های CSS و جاوا اسکریپت دست باز هستید. بدون فریم ورک می‌شه کد نویسی کرد، اما مسیر کد نویسی خیلی سخت و پیچیده هست. بنابراین یادگیری زبان‌های اصلی الزامی هست و کار با فریم ورک‌ها رو توصیه می‌کنیم.

دیگر زبان ها در توسعه فرانت اند

تا اینجای مقاله با بهترین زبان فرانت اند در بخش‌های مختلف آشنا شدی و حالا به ‌خوبی می‌دانید که در این مسیر قراره تا روی چه زبان‌هایی سرمایه‌گذاری کنید. از HTML تا CSS و حتی جاوا اسکریپت به ‌جای خود قراره که بخش‌های مختلف از هر نوع پروژه فرانت اند رو مدیریت کنید. اما این وسط یه سری زبان دیگه هم وجود دارند که برای کد نویسی در بخش‌هایی از پروژه‌های فرانت اند استفاده می‌شوند. این زبان‌ها به ‌جای خود خیلی قدرتمند هستند و حتی در برخی فضاها می‌توانند بهترین زبان فرانت اند باشند. اما در کل به‌ عنوان زبان اصلی محیط فرانت اند کارایی ندارند. روی‌ هم‌ رفته دیگر زبان‌های کاربردی فرانت اند به ‌قرار زیر هستند:

تایپ اسکریپت (Type Script)

تایپ اسکریپت شباهت خیلی زیادی به‌ جاوا اسکریپت داره و حتی برخی بر این باور هستند که تایپ اسکریپت از توسعه جاوا اسکریپت ابداع شده. اما در واقع این ‌طور نیست و تایپ اسکریپت زبان مستقل مناسب محیط فرانت اند هست که توسط مایکروسافت توسعه پیدا کرده و پشتیبانی می‌شه.

ساختار کد نویسی در تایپ اسکریپت خیلی شبیه جاوا اسکریپت هست ولی برای کار در ابعاد خیلی بزرگتر طراحی ‌شده. حتی می‌توانید از تایپ اسکریپت برای توسعه پروژه‌های جاوا اسکریپت استفاده کنید و کار با فریم ورک‌های جاوا اسکریپت نیز در محیط آن امکان پذیر هست. در کل اگه قراره تا یه پروژه بزرگ فرانت اند رو طراحی کنید و یا توسعه بدهید، بهتره که از زبان قدرتمند و دست باز تایپ اسکریپت استفاده کنید.

پایتون (Python)

پایتون غول برنامه‌نویسی سمت سرور هست. بزرگترین، بهترین و محبوب‌ترین زبانی که سمت سرور توسعه پیدا کرده و در سراسر دنیا طرفدارهای خیلی زیادی داره. خوشبختانه می‌توانید از پایتون البته در شرایطی خاص برای کد نویسی سمت کلاینت هم استفاده کنید. جالبه که پایتون و جاوا اسکریپت هر دو به یک اندازه محبوب و جهانی هستند. به همان مقدار که جاوا اسکریپت سمت کلاینت محبوبیت و کارایی داره، از پایتون سمت سرور استفاده می‌کنند و به همان اندازه که میشه به شکل محدود از جاوا اسکریپت سمت سرور استفاده کرد، کار با پایتون در سمت کلاینت هم امکان‌پذیر هست.

سوالات متداول بهترین زبان فرانت اند چیست؟

سوال:

آیا می‌تونیم از وردپرس (Word press) نیز به ‌عنوان بهترین زبان فرانت اند یاد کنیم؟

پاسخ:

خیر، وردپرس یه نوع ساختار آماده برای طراحی وب‌سایت های ساده هست که آسیب‌پذیری بالایی هم داره و در کل برای ساخت پروژه‌های بزرگ و حرفه‌ای فرانت اند توصیه نمی‌شه.


سوال:

در چه هنگام از پایتون برای کد نویسی فرانت اند استفاده می‌کنند؟

پاسخ:

پایتون یه زبان خیلی قدرتمند اما تفسیری هست و برای اجرا در پروژه‌های بزرگ با تعداد کاربران زیاد و مدیریت داده‌های پی‌درپی و تودرتو کارایی داره. در کل اگه در سمت سرور از پایتون استفاده ‌شده، بهره‌مندی در سمت کلاینت می‌تونه سودمند باشه.


سوال:

آیا از جاوا اسکریپت می‌تونیم در سمت سرور هم استفاده کنیم؟

پاسخ:

بله، جاوا اسکریپت یه زبان قدرتمند و کاملاً کاربردی هست و با استفاده از پلتفرم میانی Node.js توانایی استفاده در سمت سرور رو داره. البته در این ‌صورت هم برای کلاینت و هم برای سرور از جاوا اسکریپت استفاده کردی که مزیت بزرگی محسوب می‌شه.


سوال:

فهم کد نویسی با جاوا اسکریپت ساده تر هست یا با تایپ اسکریپت؟

پاسخ:

تایپ اسکریپت تازه در آغاز راه توسعه به ‌عنوان بهترین زبان فرانت اند قرار داره و خیلی مونده تا جای جاوا اسکریپت رو بگیره. ولی در کل فهم کدهای نوشته ‌شده با تایپ اسکریپت ساده‌تر هست.


سوال:

بهترین فریم ورک CSS برای خلق محیط های خاص و منحصربه فرد در ظاهر وب سایت چیه؟

پاسخ:

اگر علاقه داری تا از قید محیط‌های تکراری در بیای و فضای منحصربه‌فردی برای فرانت اند رو طراحی کنی، یادگیری فریم ورک تیلویند (Tailwind) در CSS رو توصیه می‌کنیم.


سوال:

بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت چی هست؟

پاسخ:

بهترین فریم ورک جاوا اسکریپت، به نوع پروژه شما بستگی داره و در شرایط مختلف هم تغییر می‌کنه. در کل ری اکت (React) و جی کوئری (JQuery) هر دو از فریم ورک‌های خیلی قدرتمند و کاربردی در کار با جاوا اسکریپت هستند.


سوال:

برای پروژه‌هایی که به شکل گروهی اجرا می‌شن، استفاده از کدوم فریم ورک جاوا اسکریپت رو توصیه می‌کنید؟

پاسخ:

در پروژه‌های بزرگ با کارکرد هم‌زمان چندین برنامه‌نویسی، استفاده از فریم ورک آنگولار در کد نویسی با جاوا اسکریپت سودمند هست.


سوال:

آیا لازمه که همه زبان های برنامه نویسی فرانت اند رو یاد بگیریم؟

پاسخ:

لزوماً خیر، قاعدتاً باید یک زبان ساختاردهی مانند HTML و یک زبان استایل سازی مثل CSS و یک زبان ارتباط سازی مثل جاوا اسکریپت و یا پایتون رو بلد باشید. در به‌کارگیری از فریم ورک‌ها نیز دست باز هستید و می‌تونید همه آنها و یا ۱ الی ۲ فریم ورک خوب رو یاد بگیرید.

دیدگاه و پرسش
ارسال دیدگاه یا پرسش