چگونه با یادگیری پایتون شغل پیدا کنیم؟ مسیر شغلی، درآمد و نکات استخدام
پایتون مناسب چه کسانی هست؟ و یا اگه این زبان رو یاد بگیرید، چه فرصتهای شغلی را در اختیار دارید؟ آیا فکر میکنی که بازار کار پایتون اشباع شده؟ قطعا دغدغه این رو داری که چگونه با پایتون شغل پیدا کنیم؟

زبان برنامه نویسی پایتون آنقدر دست باز و کاربردی هست که متخصصین آن بدون شغل نمیمانند. کافیه مهارتهای پایه و فریم ورکهای قدرتمند این زبان رو بلد باشید تا پتانسیل کار در زمینههای گوناگون مثل توسعه وب، علوم داده و هوش مصنوعی، اسکریپت نویسی، تست نرمافزار و حتی مهندس سیستمهای Devops در بازار کار پایتون رو تجربه کنید. البته همیشه این فرصت رو داری که به عنوان یه برنامه نویس فریلنسینگ برای خودت دست به کار بشی و انواع پروژههای مستقل رو با زبان پایتون اجرا کنید. بدون تردید پایتون بهترین زبان برنامه نویسی برای پول درآوردن هست. در ادامه از گاتاکد قصد داریم تا فرصت شغلی پایتون رو بررسی کنیم. البته قراره تا از کاربردها و سطح مناسب یادگیری هر نوع شغل در حوزه زبان و برنامه نویسی با پایتون صحبت کنیم.
فرصت های شغلی با زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
پایتون کاربردیترین زبان برنامه نویسی در کل دنیا هست. یه زبان اپن سورس و شیگرا که کاملاً دست باز برای کدنویسی در هر نوع فعالیت نرمافزاری طراحی شده است. با یادگیری این زبان میتونی به عنوان کارشناس توسعه وب فعالیت کنی و یا در حوزههای خیلی مدرن و البته خیلی ترند شده مثل هوش مصنوعی وارد شوید. حالا بیایید تا با جزئیات بیشتر بررسی کنیم که چگونه با پایتون شغل پیدا کنیم؟
کارشناس توسعه وب (Back end)
توسعه دهنده بک اند (Back end) اصلیترین و شاید جذابترین زمینه شغلی بازار کار پایتون هست. پایتون بهترین زبان برای کد نویسی در لایههای زیرین وب سایتها هست. فرصت شغلی پایتون در زمینه توسعه بک اند خیلی زیاده و تقریباً همه وب سایتها برای حضور در دنیای بزرگ اینترنت به یک کارشناس زبان پایتون نیاز دارند. اگه برای فعالیت در این زمینه علاقمند هستید، در بازار کار پایتون دنبال عناوین شغلی مثل «توسعه دهنده بک اند پایتون» و یا «مهندس نرمافزار (Python/Django)» باشید. برای ورود به بازار کار پایتون در حوزه توسعه وب باید مهارتهای پایه تا پیشرفته این زبان رو کار کنید. مهارتهایی مانند:
1. یادگیری و تسلط بر مفاهیم پایه زبان پایتون
2. یادگیری کامل فریم ورکهای Django و Flask
3. آشنایی کامل با اصول مدیریت پایگاه داده SQL
4. مهارت در API نویسی با پایتون
5. علاوه بر این موارد بهتره که برای یادگیری مهارتهای تکمیلی مثل Git Hub و Docker هم اقدام کنید.
کارشناس علوم داده و هوش مصنوعی
اگه بخوای تا در توسعه مهارتهای زبان برنامهنویسی پایتون رشد کنی، قطعاً به بازار کار خیلی جذابتر و پویاتری مثل علوم داده دسترسی دارید. در دورانی که شرکتهای بزرگ با وب سایتهای حرفهای برای میلیونها کاربر فعالیت میکنند، حضور یه کارشناس علوم داده کاملا ضروری هست و همین نکته ساده کافیه تا متوجه اهمیت آموزش پایتون شوید.
با یادگیری سطح بالای زبان پایتون این فرصت رو دارید که به عنوان تحلیلگر داده (Data Analyst)، دانشمند داده (Data Scientist) و یا مهندس یادگیری ماشین (ML Engineer) فعالیت کنید. در بازار کار پایتون مشاغل مربوط به علوم داده و یا هوش مصنوعی را با عبارتها مانند «تحلیلگر داده با پایتون»، «کارشناس هوش مصنوعی با پایتون» و یا «دانشمند داده» معرفی میکنند. ولی برای ورود به این شغل باید:
1. مهارت کامل بر زبان برنامهنویسی پایتون و فریم ورکهای آن داشته باشید.
2. اصول تحلیل داده با پایتون رو از طریق ابزارها مثل Pandas و یا Numpy کار کنید.
3. با اصول یادگیری ماشین آشنا باشید.
4. در کار با پایگاه داده SQL ماهر باشید.
5. با اصول مصورسازی و آماردهی دادهها آشنا باشید.
کارشناس اتوماسیون و اسکریپت نویسی
دیگه در دورانی هستیم که سازمانها در حال بزرگ شدن هستند و مدیریت لجستیک به بخش برجسته در روتین کاری آنها تبدیل شده است. حالا یه سازمان ممکنه دارای چندین هزار شعبه در سراسر ایران و حتی سراسر دنیا باشه و در همگی این فضاهای بزرگ کاری به اجرای سیستم اتوماسیون شده و توسعه اسکریپت نویسی نیاز دارند. فرصت شغلی پایتون در زمینه مهندسی اتوماسیون اداری واقعاً زیاده و کارشناسهای این حوزه فرصتهای خیلی ایدهآل شغلی در اختیار دارند. با یادگیری کامل زبان پایتون میتونی در خودکارسازی گزارشهای مالی و یا وب اسکریپینگ و حتی مدیریت سیستمهای پشتیبانگیری در سازمانهای بزرگ جذب شوید. البته اگه برات سواله که چگونه با پایتون شغل پیدا کنیم، لازمه که:
1. پایتون رو در سطح پایه بلد باشید.
2. توانایی کار با کتابخانهها مثل Pandas و یا Selenium رو داشته باشید.
3. با اصول اسکریپت سازی در فضاهای سازمانی آشنا باشید.
4. مهارتها مثل پردازش فایلهای PDF و یا ارسال ایمیل و موارد مشابه رو کار کنید.
کارشناس مهندسی سیستم Devops
Devops تخصصی نوظهور در دنیای بزرگ وب هست که برای ادغام کردن توسعه نرمافزار (Development) و عملیات فناوری اطلاعات (Operations) کارایی داره و حالا تبدیل به بخش جداییناپذیر در پروژههای بزرگ و کارهای گروهی شده. پایتون به علت اسکریپت نویسی ساده و یکپارچه سازی با سیستم عامل و شبکه از بهترین زبانهای برنامه نویسی برای توسعه Devops هست. برای ورود به این فضا از بازار کار پایتون بهتره که علاوه بر مهارتهای پایه از توانایی کامل در مدیریت کد، کانترنویسی، مدیریت پیکربندی، CI/CD و کار با ابزارهای مانیتورینگ برخوردار باشید.
در بازار کار پایتون با Devops میتوانید:
1. چرخه توسعه نرمافزارها رو بهینهتر کنید.
2. تغییر و اصلاح مداوم نرمافزار رو اجرا کنید.
3. در افزایش همکاری میان اعضای تیمها نقش داشته باشید.
4. فرایند خودکارسازی پروژههای نرمافزاری رو اجرا کنید.
کار به شکل فرایلیسینگ و اجرای پروژه های مستقل
به عنوان یک برنامه نویس پایتون این فرصت رو داری که کاملاً فرایلنسری و برای خودت کار کنی و اجرای انواع پروژهها رو دست بگیرید. اگه بخواهیم بگوییم که چگونه با پایتون شغل پیدا کنیم؟ قاعدتاً باید از همین فرایلنسرها یاد کنیم. خیلی از پایتون نویسها فارغ از کار در هر نوع شرکت و یا سازمانی کاملاً آزادانه کار میکنند و اتفاقاً پروژههای خیلی بزرگ و پولساز در اختیار دارند.
به عنوان برنامه نویس از فرصت های شغلی با پایتون در حوزههای مختلف مثل ساخت ربات در تلگرام، توسعه API های سفارشی، تحلیل دادهها برای استارتاپها، توسعه وب، اتوماسیون سازی و حتی توسعه نرمافزار و خیلی پروژههای دیگه برخوردار هستید. فقط یادت باشه که برای آغاز کار فرایلنسری با پایتون باید مهارتهای پایه تا فریم ورکها و حتی ابزارهای کمکی مثل Git و یا SQL رو در حد خوبی یاد بگیرید. البته این مهارتها در امتداد بازار کار متخصص CSS تاثیر دارند.
فرصت های شغلی خاص در بازار کار پایتون
پایتون آنقدر زبان گسترده و دست بازی هست که ردپای آن در خیلی از صنایع و خیلی از فعالیتها باز شده و تقریباً برنامه نویسهای پایتون این فرصت رو دارند که برای فعالیت در بسیاری از صنایع جذب شوند. شرکتهای مالی و خدمات بانکی، طراحی الگوریتمهای هوش مصنوعی برای انواع استارتاپها و حتی کار در پروژههای ماهوارهای از جمله بهترین مسیر شغلی با Python هستند. یادت باشه که پایتون از بهترین زبانها برای مهاجرت هست و حتی فرصت شغلی پایتون در کشورهای توسعه یافته خیلی بیشتر از ایران هست. با یادگیری زبان برنامهنویسی پایتون یک متخصص همه کاره برای بازار کاری پویا در سراسر جهان هستید.
نقشه راه پیدا کردن شغل با زبان برنامه نویسی پایتون
از توسعه وب تا هوش مصنوعی و طراحی سیستمهای اتوماسیون اداری این فرصت رو داری که از بازار کار پایتون استفاده کنید و صاحب شغلهای خوب و پولساز شوید. حتی میتوانید به عنوان یک برنامه نویس فرایلنسر در این محیط کار کنید. اگه میخوای بدونی که چگونه با پایتون شغل پیدا کنیم؟ در ادامه این مطلب همراه من باش تا با جزئیات کارهایی که باید انجام بدی رو تشریح کنم:
قدم اول: یادگیری موثر زبان برنامه نویسی پایتون در حوزههای تخصصی
برای ورود به بازار کار پایتون باید خود این زبان رو در حد کاملاً حرفهای یاد بگیرید. پس بهتره که دست به کار شوید و مفاهیم پایه مثل ساختار داده، اصول کدنویسی، توابع، ایجاد حلقهها، شی گرایی و مدیریت خطا رو در پایتون یاد بگیرید. در این مرحله باید کاملا هدفمند آموزش پایتون رو آغاز کنید. توصیه میکنیم که با مقایسه دوره های پایتون در ایران بهترین آنها رو انتخاب کنید. البته اگه وقت کافی برای حضور در کلاسهای فیزیکی رو ندارید، گاتاکد فرصت یادگیری آنلاین Phython رو برای شما فراهم کرده تا خیلی ساده و سریع در این زبان مسلط شوید.
قدم دوم: انتخاب حوزه تخصصی در پایتون
برای ورود به حوزههای تخصصی یادگیری پایتون برای کار به کسب مهارت استفاده از فریم ورکها و یا کتابخانههای متنوع این زبان نیاز دارید. پایتون تعداد قابل توجه فریم ورک و کتابخانه داره که قطعاً نمیتونی در همه آنها کاملاً حرفهای و مسلط فعالیت کنید. بلکه باید با توجه به زمینه تخصصی دنبال یادگیری فریم ورک و یا کتابخانه خاصی باشید. مانند:
1- برای ورود به بازار کار توسعه وب به یادگیری فریم ورکها مانند Django، Flask و یا مهارت کار با HTML و CSS نیاز دارید. تا جاییکه حتی مهارت در پایتون برای موفقیت در بازار کار HTML تاثیر گذار است.
2- برای فعالیت در زمینه علوم داده و هوش مصنوعی باید کار با کتابخانهها مثل Pandas و یا Numpy رو یاد بگیرید.
3- در اتوماسیون و اسکریپت نویسی هم بهتره تا دوره API نویسی با Pythone رو تجربه کنید
4- برای فعالیت در زمینه Devops باید کار با ابزارها مثل داکر و یا کوبرنیتز رو یاد بگیرید.
قدم سوم: ایجاد پورتفولیو (نمونه کار عملی)
تازه پس از اتمام یادگیری مهارتهای پایه و پیشرفته در آغاز کار حرفهای با پایتون قرار دارید. البته کارآموزهای زرنگ و باهوش از همان ابتدا و در طول دوره های یادگیری پایتون برای کار انجام پروژههای عملی و تکمیل پورتفولیو رو جدی میگیرند. شما هم بهتره که در طول یادگیری برای انجام کارهای عملی اقدام کنید. چون برای ورود به بازار کار فراتر از مهارتهای تئوری باید رزومه و نمونه کار قدرتمند هم داشته باشید.
انجام کار عملی بهترین مسیر شغلی با Pythone هست. پس دست به کار شوید و یک یا چند پروژه واقعی، خلاقانه و البته کاربردی با زبان پایتون در حوزههای تخصصی اجرا کنید. حالا یه پورتفولیو قدرتمند دارید. یادت باشه که در بازار کار پایتون از پروژههای متن باز استقبال میشه. به هر حال باید چیزی برای عرضه به عنوان یه متخصص کاربلد در آستین داشته باشید.
قدم چهارم: ساخت رزومه و ارائه به بازار کار
در قدم بعدی باید یک رزومه خوب و کاملاً حرفهای برای خودتان تهیه کنید. در این رزومه باید از پروژههای مرتبط حوزه پایتون صحبت کنید و درباره مهارتهای خودتان در کار با پایتون و یا ابزارهای وابسته به پایتون بگویید. در تدوین بخشهای مختلف رزومه قطعاً لازم هست که به نمونه کارهای انجام شده اشاره کنید. بهتره که نمونه کارها آنلاین باشند و لینک آنها رو در رزومه وارد کنید. اگه هم سایت و یا بلاگی در زمینه آموزش و یا کار با پایتون دارید، حتماً در متن رزومه بیاورید. اما مهمترین نکته، دستهبندی مهارتهایی هست که در زمینه کار با پایتون یاد گرفتهاید. بهتره مهارتهای خودتان رو در بخشهای جداگانه تفکیک کنید. مثل:
· مهارت کار با زبانها مانند Python، SQL و یا Java Script و...
· مهارت کار با فریم ورکها مثل Django، Flask، Pandas و...
· مهارت کار با پایگاه داده مثل My SQL و یا Postgre SQL
· مهارت کار با ابزارها مثل Git، Docher، Linux و...
· سایر مهارتها
قدم پنجم: در جستجوی فرصت های شغلی با پایتون باشید
حالا که پورتفولیوی قدرتمند خودت رو ساختی و یه رزومه کامل تهیه کردی، وقت آن شده که سر از بازار کار پایتون درآورید. اگه برات سوال هست که چگونه با پایتون شغل پیدا کنم؟ قطعاً لازمه که از بسترهای آنلاین معرفی شغلهای وابسته به پایتون مطلع باشید. به راحتی میتوانید در پلتفرمهای آنلاین مثل جابینجا، ایران تلنت، آی استخدام، ریسمون و حتی Linkedin در جستجوی فرصت های شغلی با پایتون باشید.
عناوین شغلی برای جذب متخصص پایتون متفاوته و گاهاً دو عنوان شغلی قراره که وظایف یکسانی داشته باشند. عناوین مثل Junior Python Developer، Data Analyst و یا Automation Engineer هم برای انواع فرصت شغلی پایتون هستند. پس یادت باشه که در بررسی موقعیت شغلی صرفاً دنبال کلمه پایتون نباشید و همه گزینههای ذکر شده در آگهی رو بررسی کنید.
قدم ششم: برای مصاحبه شغلی آماده شوید
قطعاً در آغاز کار برای مصاحبه شغلی دعوت میشوید. در این صورت قراره تا با یه متخصص پایتون و یا در کل با یه فرد آگاه در زمینه برنامه نویسی صحبت کنید. پس خودتان رو برای مصاحبه آماده کنید. بهتره با تمرین در مسائل الگوریتمی سطح مهارت خودتان در کد نویسی رو بهروز نگه دارید. از طرفی بهتره که راجع به سوالات فنی در زمینه تخصصی مورد نظر موقعیت شغلی قبل از مصاحبه اندکی مطالعه کنید. همچنین بهتره روی پروژههای خودتان کاملاً متمرکز شده و مسلط باشید. به شکلی که بتوانید پروژه رو به فرد مصاحبه کننده کامل توضیح دهید. هرچه دسته پر در مصاحبه حاضر شوید، قطعاً نتایج بهتری میگیرید.
سطوح مختلف کار با پایتون در توسعه وب
از ساخت وب سایتهای پویا تا توسعه API در اپلیکیشنهای موبایلی و حتی ایجاد سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) میتونی با زبان برنامهنویسی پایتون کار کنید. ولی در سطوح مختلف به مهارتهای متفاوتی نیاز دارید:
· سطح مبتدی: لازمه که آشنایی پایه با Python داشته باشید و کار با فریم ورکها مثل Flask و Django رو بدانید.
· سطح متوسط: در این سطح علاوه بر مهارت کامل در Django و Flask به اصول API نویسی پیشرفته نیاز دارید.
· سطح پیشرفته: در سطوح پیشرفته توسعه وب با پایتون باید از معماری مقیاس پذیر و کار با ابزارها مانند Docker و یا کوبرنیتز، Git و... مطلع باشید.
روشهای ورود به بازار کار پایتون
انتظار نداشته باش که پس از یادگیری زبان برنامهنویسی پایتون خیلی سریع در پروژههای بزرگ و بین المللی بدرخشید. بازار کار پایتون مناسب آدمهای صبور است. آدمهایی که میدانند باید قدم به قدم این مسیر طولانی رو سپری کنند. یادگیری پایتون تازه آغاز راه طولانی شما هست. برای ورود به بازار کار پایتون بهتر است شرایط زیر رو تجربه کنید:
کار در فضای کارآموزی
میتوانید به عنوان کارآموز در پروژههای مختلف وارد شوید و تجربیات خودتان را هر چه بیشتر کنید. شرکتها به جذب کارآموز علاقه دارند و یه سری کارهای پایه رو بر عهده آنها میگذارند. کارآموزی پایان کار شما نیست، اما میتونه آغاز خیلی قدرتمند و فرصت ایدهآل برای یادگیری عمیقتر مهارتهای کار با پایتون باشد.
دستیار برنامه نویس
خیلی از پایتون کارهای حرفهای که به شکل فرایلنسری کار میکنند، وقت اجرای کارهای مقدماتی و پایه پروژههای مختلف رو ندارند. آنها به حضور یک دستیار کنار خودشون علاقه دارند. پس شما هم میتونی برای مدتی به عنوان دستیار کنار آنها باشی و کاملاً عملیاتی تجربه کسب کنید.
استخدام آموزشی
بعضی شرکتها از روش استخدام آموزشی نیروی مورد نظر خودشان رو جذب میکنند. این روش هم فرصت مناسبی هست تا در هنگام کار مهارتهای پایه و حرفهای پایتون رو یاد بگیرید و البته از تکنیک یادگیری پایتون در کار بهرمند شوید.
ورود به موقعیتهای شغلی حرفهای
پس از کسب تجربه آماده هستی که در دنیای بزرگ فرصت شغلی پایتون وارد شوید.
آغاز کار فراینسری
وقتی آن اندازه ماهر شدی که اصطلاحا گلیم خودت رو از آب بیرون بکشی، وقت آن هست که برای کسب پروژههای مستقل و فرایلنسری دست به کار شوید.
نکته هایی برای موفقیت در مصاحبه شغلی و استخدام کارشناس پایتون
در اینکه خیلی چیزها بلدی و یا در حال یادگیری مهارتهای تکمیلی هستید، شکی نیست. حتی ممکنه که پورتفولیوی قدرتمند و کارهای عملی خیلی سطح بالا انجام داده باشید. ولی هیچ وقت یه مصاحبه شغلی رو دست کم نگیرید. در هر مصاحبه ممکنه که با شرایط پیچیده و یا سوالات گمراه کننده روبهرو شوید. البته نمیشه روند هر نوع مصاحبه شغلی برای بازار کار پایتون رو به طور کامل پیش بینی کرد. ولی چند تا توصیه برات دارم.
در مورد مهارتهای فنی سوال میپرسند
بدون تردید مصاحبه کننده از شما درباره خیلی از موارد فنی در برنامه نویسی پایتون سوال میپرسه و ممکنه هر سوال زمینه متفاوتی داشته باشد. ولی تجربه نشون داده که مصاحبه کنندهها به سمت مفاهیم کلی و اینکه تا چه اندازه در مفاهیم پایه پایتون مسلط هستید، سوال میپرسند. مواردی مانند:
- تا چه اندازه بر مفاهیم شیگرایی (Oop) در پایتون مثل وراثت مسلط هستید؟
- آیا توان کافی تحلیل ساختارهای داده مثل لیستها، تاپلها و یا دیکشنری پایتون رو دارید؟
- آیا از مدیریت استثناها (Exception Handling) چیزی میدانید؟
- تا چه اندازه از ماژولها و کتابخانههای استاندارد پایتون مطلع هستید؟
در مورد مهارتهای فنی حوزههای تخصصی پایتون سوال میپرسند
قطعاً هر شرکت به نیروی تخصصی در برنامه نویسی پایتون نیاز داره و براش مهمه که فرد متقاضی علاوه بر اصول پایه از مفاهیم تخصصی هم اطلاع داشته باشه. فرصت شغلی پایتون در زمینههای تخصصی گوناگون هست، ولی بهتره که با توجه به تخصصی که دارید، روی این موارد در مصاحبه متمرکز شوید.
عمده سوالات تخصصی توسعه دهندگان وب
بدون تردید فرد مصاحبه کننده از شما انتظار داره که اطلاعات کافی از فریم ورکها مثل Django و یا Flask داشته باشید. اما ممکنه درباره Fast API هم سوالاتی بپرسد، از طرفی توصیه میکنیم که حتماً اطلاعات خودتان درباره پایگاه داده SQL و یا Postgre SQL رو مرور کنید.
عمده سوالات تخصصی داده کاوی و هوش مصنوعی
اگه قراره تا در مجموعهای به عنوان مهندس داده بر پایه زبان پایتون استخدام شوید، فرد مصاحبه کننده قطعاً سراغ بخشهای تخصصی مثل توانایی کار با Numpy و یا Pandas میره و انتظار داره تا حداقل اطلاعات از Scikit و یا مفاهیم پردازش دادههای بزرگ (Pyspark) داشته باشید.
عمده سوالات تخصصی اتوماسیون و اسکریپت نویسی
ابزارها مثل Selenium و یا Beautifulsoup آچار فرانسه در دنیای اتوماسیون سازی با پایتون هستند و قطعاً مصاحبه کننده برای ارزیابی شما سراغ این ابزارها میرود. البته ممکنه که درباره مهارت کار و یا حداقل آشنایی با Json هم سوالاتی رو آماده کرده باشه.
عمده سوالات تخصصی در زمینه Devops
Devops مهارت نسبتا جدیدی هست. با این حال از بهترین مشاغل در بازار کار پایتون محسوب میشه و فرصتهای شغلی پولساز در انتظارش هست. اما اگه میخوای تا از مرحله مصاحبه شغلی Devops موفق بیرون بیای، بهتره که اطلاعاتت در زمینه کار با Docker و یا Kubernetes رو آپدیت کنی و در عین حال آشنایی کافی از مفاهیم CI/CD داشته باشید.
سوال درباره مهارتهای تکمیلی
سوال پرسیدن درباره مهارتهای تکمیلی به نوع شغل و در کل سطح انتظارات کارفرما بستگی داره و ممکنه که در خیلی از فرصتهای شغلی اصلاً به چنین مهارتهایی نیاز نباشه. اما به هر حال ممکنه که مصاحبه کننده بخواد تا تستی از سطح بالای مهارتی شما بزنه و در این صورت سراغ یه سری مهارتهای تکمیلی میره. مثلاً ممکنه ازت دربارهی موضوعات خیلی تخصصی سوال کنه. مانند:
1- چقدر در مفاهیم Git و یا Github مسلط هستید؟
2- چقدر با ساختار لینوکس و Bash در زمینه توسعه سرور آشنا هستید؟
3- آیا اطلاعاتی در زمینه الگوریتمها و ساختار دادهها دارید؟
4- و خیلی سوالات دیگر
توصیههایی برای تهیه رزومه
رزومه برای موفقیت در مصاحبه شغلی بازار کار پایتون خیلی مهمه و ترجیحاً توصیه میکنیم که یک رزومه قوی و همهجانبه داشته باشید. در تهیه رزومه برای پیدا کردن شغل با زبان پایتون چند توصیه رو جدی بگیرید:
1- حتماً لینک پروژههای عملی رو در رزومه بزار. بهتره که نمونه کدها رو در محیط Gitlab و یا Github قرار دهید.
2- به تمام مهارتهای خودت کاملاً شفاف و بدون حاشیه اشاره کن. البته بگو که هر ابزار رو تا چه سطح میشناسید. مثلاً بنویس «تسلط بر فریم ورک Django برای ساخت API» و یا «تجربه کار با Pandas در تحلیل دادههای مالی» و موارد اینچنینی. سعی کن به آخرین سطح و مهارتی که از آن ابزار دارید، اشاره کنید.
3- تمام دورهها و گواهینامههایی که گذروندی رو قید کن ولی دروغ ننویس. دروغ در رزومه خیلی زود هنگام مصاحبه لو میره و تمام کار رو خراب میکنه. فقط چیزی که حالا بلد هستی رو در رزومه بیار.
توصیه هایی برای ورود به بازار کار پایتون
آیا هنوز هم به این فکر میکنی که چگونه با پایتون شغل پیدا کنیم؟ آیا یه فرد کم حوصله که علاقهای به یادگیری مستمر نداره، میتونه در این زمینه وارد شود؟ قطعاً اینطور نیست و برای موفقیت در پایتون از حالا خودتان رو برای تبدیل شدن به یک دانشجوی دائمی آماده کنید. کسی که قراره هر روز چیزهای جدید یاد بگیره و مهارتهای کاملتری رو تجربه کند.
مدت زمان یادگیری پایه پایتون تقریباً ۳ الی ۶ ماه است. اما برای حرفهای شدن به حداقل یک سال فعالیت مستمر در زمینههای تخصصی پایتون نیاز دارید. بهتره که در فضای آزمایشی و یا کارآموزی برای خلق پورتفولیو دست به کار بشی و تا آنجا که میتونی در یک زمینه تخصصی توسعه پیدا کنید. برای یادگیری تمام مهارتهای پایه تا پیشرفته پایتون میتوانید از خدمات آموزش آنلاین گروه گاتاکد بهرهمند شوید.
سوالات متداول چگونه با یادگیری پایتون شغل پیدا کنیم؟
درآمد متخصص پایتون در ایران چقدر است؟
درآمد مشاغل وابسته به پایتون به نوع، سطح توانمندی و پیچیدگی کار و همچنین تخصص بستگی دارد. ولی در حال حاضر یه فرد مبتدی پتانسیل درآمد تا حداکثر ۱۵ میلیون تومان و یه فرد کاملاً حرفهای پتانسیل حقوق تا سقف ۵۰ میلیون تومان و حتی بالاتر رو داره.
بازار کار کدام حوزه پایتون در ایران بهتر هست؟
پایتون یه زبان همهکاره هست؛ ولی در همه تخصصها به یک اندازه بازار کار ایدهآل ندارد. بازار کار پایتون در زمینه توسعه وب و یا علوم داده خیلی خوب و پولساز هست.
چطور پروژه هایی کار کردم رو به کارفرماها نشون بدم؟
بهترین روش نمایش پورتفولیو، تهیه پروژههای واقعی و نمایش آن در Github هست. از این طریق خیلی ساده میتونید هر کارفرما رو تحت تأثیر قرار دهید.
برای ورود به بازار کار پایتون آیا لازمه که HTML و یا CSS هم بلد باشیم؟
لزوماً خیر، تنها در حوزه تخصصی وب آنهم نه برای همه شرایط بلکه در موارد خاص بهتره که سطح آگاهی کافی از HTML و CSS داشته باشید.