آموزش برنامه نویسی موبایل

مگه میشه که در دنیای برنامه نویسی و کار با کامپیوتر سررشته داشته باشی، اما برای برنامه نویسی موبایل اقدام نکنی؟ برنامه ‌نویس‌های حرفه‌ای متوجه منظور من هستند. اینکه وقتی نصف و شاید بیشتر نرم‌افزارهای دنیای مدرن برای توسعه سیستم‌های موبایلی هستند، حیفه که این بازار کار پویا رو از دست بدهید. اما نگران نباش، چراکه ما در گاتاکد جامع‌ترین دوره آموزش برنامه نویسی موبایل رو برای شما تدارک دیدیم. قراره تا در همراهی با ما اصول کد نویسی در موبایل رو از صفر تا صد تجربه کنید.

آموزش برنامه نویسی موبایل خیلی گسترده نیست، ولی همون اول به دو شاخه تقریباً مستقل تقسیم میشه. چون هم باید آموزش برنامه نویسی اندروید یاد بگیری و هم برای آموزش برنامه نویسی IOS اقدام کنید. یه وقتایی لازمه تا برخی نرم‌افزارها رو در هر دو سیستم عامل ارائه کنی و در این ‌صورت به دوره جامع آموزش برنامه نویسی موبایل نیاز دارید. در ادامه هم قادر هستی تا برای آموزش فلاتر (Flutter) و حتی آموزش گیت هاب اقدام کنی و حسابی در این دنیای جدید و بزرگ جلو بروید. ولی همین حالا خیلی جلو نرو و با من به اول ماجرا برگرد. چون قراره بهت بگم که در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد چه خبره؟

فیلتر دوره ها
جستجو دوره

برنامه نویسی اندروید چیست؟

تقریباً ساختار برنامه نویسی موبایل بر پایه سیستم عامل اندروید شکل ‌گرفته. به ‌هر حال طیف بزرگی از برندهای گوشی ساز دنیا از سیستم عامل اندروید استفاده می‌کنند و همه‌ی کاربران این گوشی‌ها به اپلیکیشن‌های اندرویدی نیاز دارند. برای همین آموزش برنامه نویسی اندروید تقریباً کل ساختار کار با موبایل رو تشکیل داده.

برنامه نویسی اندروید بر بستر اندروید استودیو (IDE) انجام می‌شه و برای کار با این نرم‌افزار باید یه سیستم کامپیوتری قوی در اختیار داشته باشید. اما برای کد نویسی اپلیکیشن‌های اندرویدی باید اصول کار با زبان‌های مناسب و سازگار سیستم عامل اندروید رو یاد بگیرید. برای این کار از چند نوع زبان مثل زبان برنامه نویسی کاتلین، زبان برنامه نویسی جاوا و حتی زبان دارت و سی شارپ (C#) استفاده می‌کنند. در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد اصول کار با این زبان‌های اصلی کد نویسی اندروید رو یاد می‌گیرید.

آموزش برنامه نویسی نیتیو در اندروید

تمرکز دوره آموزش برنامه نویسی موبایل بر روی زبان‌های نیتیو هست که توسط خود شرکت سازنده اندروید به ‌عنوان زبان برنامه نویسی استاندارد موبایلی معرفی شده. کار با نیتیو خیلی ساده هست و اصلاً پیچیدگی‌های دارت و C# رو نداره و اتفاقا کاملاً سازگار با محیط اندروید طراحی ‌شده و قراره تا در دوره آموزش برنامه نویسی اندروید روی همین زبان‌های ساده اما تعاملی کار کنیم. زبان کاتلین یکی از همین زبان‌های نیتیو هست که توسط شرکت سازنده اندروید معرفی شده و برای کد نویسی هر نوع اپلیکیشن موبایلی کارایی خوبی داره. در کل تمرکز ما برای آموزش برنامه نویسی موبایل برای یادگیری اصول کد نویسی داخل همین زبان کاتلین از دسته‌بندی زبان‌های برنامه نویسی نیتیو هست. آموزش زبان نیتیو در برنامه نویسی موبایل مزایایی هم داره. مثل:

  1. قادر هستی اپلیکیشن‌های توسعه پذیر رو بسازی
  2. قادر هستی در همون فضای کد نویسی اپلیکیشن‌ها رو تست و اجرا کنی
  3. از کلی کتابخانه برای توسعه اپلیکیشن برخوردار هستی
  4. کاملاً سازگار با سیستم‌ عامل اندروید هست

آموزش برنامه نویسی موبایل با زبان کاتلین

کاتلین زبان اصلی برنامه نویسی اندروید و از زبان‌های نیتیو هست. در واقع خود شرکت جت برنیز که مجری توسعه اندروید هست، این زبان رو به ‌عنوان زبان اصلی توسعه اپلیکیشن‌های اندرویدی معرفی کرده. کاتلین به نسبت از دیگر زبان‌های برنامه نویسی مخصوص اندروید از همه جوان‌تر اما قدرتمند و سازگارتر هست. البته کاتلین بر روی ماشین مجازی جاوا اجرا شده و یه جورایی ساختار کد نویسی شبیه به همون جاوا داره، اما خیلی بهتر و روان‌تر طراحی‌ شده و به نسبت از جاوا امکانات خیلی بهتری داره و گزینه اول و دم دست برای آغاز آموزش برنامه نویسی موبایل هست. خصوصاً که هم به شکل شیء گرا و هم به شکل فانکشنال (Functional) قابل ‌برنامه نویسی هست. تقریباً اساس ساختار آموزش برنامه نویسی موبایل دوره گاتاکد روی همین زبان کاتلین شکل گرفته.

آموزش برنامه نویسی موبایل با جاوا

قبل ‌از معرفی کاتلین تقریباً همه برنامه‌های موبایلی از نوع اندروید رو با زبان جاوا می‌نوشتند. اما از زمانی ‌که کاتلین معرفی شده، جاوا در حاشیه قرار گرفته و حالا کمتر استفاده می‌شه. ولی به‌ هر حال هنوز زبان اول و کاملاً سازگار با اندروید از خانواده زبان‌های نیتیو هست که برای کد نویسی خیلی از فضاها در برنامه نویسی موبایل کارایی داره و در دوره آموزش برنامه نویسی اندروید بهش توجه کردیم.

زبان جاوا هم از گروه زبان‌های نیتیو هست و هم‌ردیف کاتلین اما در یه سطح پایین‌تر قرار داره. به ‌هر حال تا همین چند سال پیش همه‌ی اپلیکیشن‌های اندروید رو با جاوا نوشتند و هنوز هم خیلی از همون اپلیکیشن‌ها محبوب و کاربردی هستند. از طرفی کد نویسی با جاوا اصلاً پیچیده نیست. خصوصاً که به دنیای بزرگی از کتابخانه‌های معروف و کاربردی دسترسی داری که روش برنامه نویسی رو ساده‌تر می‌کنه. به ‌هر حال در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد روی مفاهیم جاوا کار می‌کنیم و قراره تا اصول درست استفاده از این زبان در خلق اپلیکیشن‌های موبایلی رو یاد بگیری.

آموزش زبان دارت و فریم ورک فلاتر

روش‌های توسعه اپلیکیشن‌های موبایلی زیاده و فلاتر (Flutter) یکی از همین فریم ورک‌های قدرتمند و کاربردی هست. فلاتر در واقع نوعی فریم ورک هست که بر پایه زبان دارت کد نویسی شده و برای خیلی از فضاها در برنامه نویسی موبایل کارایی داره. حتی خود گوگل هم روی فلاتر سرمایه‌گذاری کرده و این فریم ورک رو به عنوان ابزار محبوب برنامه نویسی اندروید معرفی کرده و قراره تا برای خیلی کارها استفاده بشه.

آموزش فلاتر (Flutter) بخشی از برنامه جامع دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد هست. به ‌هر حال از سال 2015 که فریم ورک فلاتر معرفی شده، این ابزار به محیط جذابی برای توسعه‌ دهندگان موبایل تبدیل شده و خیلی‌ها از همین فریم ورک قدرتمند برای طراحی اپلیکیشن‌های اندرویدی، IOS و حتی تحت ویندوز و لینوکس استفاده می‌کنند. خصوصاً که قادر هستی تا از فلاتر برای تولید اپلیکیشن‌های تحت وب هم استفاده کنید. برای همینه که باید آموزش و یادگیری این فریم ورک رو جدی بگیرید. البته اگه با دوره آموزش برنامه نویسی اندروید گاتاکد همراه بشی، اصول کار با این فریم ورک رو در اختیار دارید.

آموزش جاوا اسکریپت و فریم ورک ری اکت نیتیو

برنامه نویس‌های حرفه‌ای خیلی خوب میدونند که جاوا اسکریپت چه زبان قدرتمند و دست باز و همه کاره‌ای هست. یه زبان چند سکویی و اپن سورس با قدرت مانور بالا که برای خیلی فضاها خصوصاً توسعه فرانت اند در وب استفاده می‌شه. البته این زبان جاوا اسکریپت آنقدر خوب هست که شرایط استفاده برای خیلی فضاهای دیگه مثل برنامه نویسی موبایل رو داشته باشه. یادت باشه که جاوا اسکریپت با جاوا فرق داره و برای اجرای اون در اندروید باید از فریم ورک ری اکت نیتیو استفاده کنید.

فریم ورک ری اکت نیتیو هم مثل فلاتر محیط توسعه زبان‌های وب برای کد نویسی موبایل هست. در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد قراره تا روی مهارت‌های این فریم ورک هم کار کنیم و اصول استفاده زبان قدرتمند جاوا اسکریپت در اندروید آن‌هم از طریق ری اکت نیتیو صحبت کنیم.

آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد

توصیه برای آغاز برنامه نویسی موبایل

مسیرهای برنامه نویسی موبایل زیاده و عملاً قرار نیست تا همه‌ی این مسیرهارو طی کنید. مثلاً حتی می‌تونی از طریق زبان C# و فریم ورک زامارین هم اپلیکیشن اندرویدی بسازید. اما این کار در سطح بالا و کاملاً حرفه‌ای هست. ولی در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد روی اصول پایه کد نویسی و خلق اپلیکیشن‌های موبایلی جلو می‌ریم. در واقع قراره تا اصول طراحی اپلیکیشن اندرویدی رو از پایه یعنی همین زبان جاوا شروع کنید و به سمت کاتلین بروید.

اگه تازه‌کاری و اصلاً با محیط برنامه نویسی موبایل آشنا نیستی، بهترین مسیر یادگیری و آموزش برنامه نویسی موبایل بر پایه زبان جاوا هست. وقتی در این زبان به ‌اندازه کافی قوی شدی، قادر هستی به سمت کاتلین مهاجرت کنید. چون یادگیری جاوا هم ساده و هم پایه‌ای هست و وقتی‌ که به سمت کاتلین حرکت می‌کنی، خیلی ساده‌تر و راحت‌تر با مفاهیم کاتلین در کد نویسی موبایل آشنا میشوید. ما در دوره جامع آموزش برنامه نویسی اندروید همین مسیر رو در نظر گرفتیم تا هر کارآموز با تسلط و آشنایی پایه‌ای وارد مسیر بشه و به ‌راحتی در انتهای دوره از پس طراحی اپلیکیشن‌های موبایل در هر دو فضای جاوا و کاتلین بر بیاد.

دوره آموزش برنامه نویسی اندروید چقدر طول می‌کشه؟

ممکنه همین اول ماجرا با مسیر به‌ ظاهر سخت آموزش برنامه نویسی موبایل روبه‌رو باشی. به ‌هر حال قراره تا یه پروسه از جاوا تا کاتلین رو طی کنی و سرآخر لازمه تا چند تا فریم ورک مثل فلاتر رو یاد بگیرید. با این ‌حال اصلاً نگران نباش، چون تمام این زبان‌ها و فریم ورک‌ها زنجیره‌وار در امتداد هم هستند. کافیه تا اصول کار با جاوا رو یاد بگیری که در این صورت وارد شدن به کاتلین و سپس رفتن به سمت فریم ورک‌ها خیلی سریع انجام می‌شه. البته سرعت یادگیری به خودت بستگی داره، اما در کل یه بازه ۶ ماهه طول می‌کشه تا بر تمام این محیط مسلط بشی و قادر به کد نویسی موبایل کامل و جامع باشید. با گاتاکد در تمام این مسیر همراه شما هستیم.

پیش ‌نیاز آموزش برنامه نویسی موبایل چی هست؟

حوزه برنامه نویسی موبایل در کل مستقل از دیگر فضاهای برنامه نویسی هست و چندان ارتباطاتی با هم ندارند. مگر اینکه بخوای از دانش خود در کد نویسی کامپیوتر برای برنامه‌سازی در موبایل استفاده کنی که در این ‌صورت مسیرهای مختلفی وجود داره. به ‌عنوان مثال کسانی که با زبان جاوا اسکریپت کار می‌کنند و بخوان از همین مهارت برای کار در موبایل استفاده کنند، باید فریم ورک ری اکت نیتیو رو یاد بگیرند. اگه هم برنامه نویس حرفه‌ای زبان C و یا C# هستی، می‌تونی از طریق فریم ورک زامارین برای برنامه نویسی موبایل کار کنید.

اما اگه قراره تا از همان مفاهیم پایه جاوا و کاتلین شروع کنی، به پیش ‌نیاز خاصی از مهارت کد نویسی دیگر زبان‌های برنامه نویسی نیاز ندارید. فقط کافیه مفاهیم پایه کامپیوتر رو بلد باشی و از اصول کار با اینترنت سر در بیاری و به ‌اندازه کافی در زبان انگلیسی قدرتمند باشی تا آموزش برنامه نویسی موبایل با جاوا و سپس کاتلین رو آغاز کنید. در این میان بهتره که حتماً به این محیط علاقمند باشی و به ‌راحتی خسته نشی.

نقشه راه آموزش برنامه نویسی موبایل

اگه علاقه داری تا یه برنامه‌نویس موبایل حرفه‌ای و کاربلد باشی و در آینده خیلی پروژه‌ها رو به ‌راحتی و با تسلط کامل کد نویسی کنی، بهتره که از همین حالا مسیر یادگیری و آموزش برنامه نویسی اندروید رو قدم به قدم جلو بروید. کاری که ما در گروه آموزشی گاتاکد و برای یادگیری متکی بر نقشه راه بهش توصیه کردیم. نقشه راه آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد کاملاً جامع اما قدم به قدم هست تا این مسیر بزرگ رو خیلی ساده و عملیاتی یاد بگیرید.

گام اول؛ یادگیری مقدمات برنامه نویسی موبایل

در اولین قدم باید زبان مورد نظر خودت رو انتخاب کنید. ما در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل شروع کار رو برای بیان مفاهیم پایه جاوا و سپس کاتلین قرار دادیم. البته یادت باشه که روش نوشتن برنامه اندرویدی در کاتلین با نوشتن برنامه غیر اندرویدی فرق می‌کنه. برای همین مفاهیم پایه رو با رویکرد کد نویسی کاتلین در فضای اندروید شروع می‌کنیم.

گام دوم؛ آموزش مفاهیم برنامه نویسی از قبیل متغیرها و توابع

برنامه نویسی برای موبایل در هر دو زبان جاوا و یا کاتلین مثل هر محیط کد نویسی دیگه‌ای در دنیا با مفاهیم پایه برنامه نویسی شروع می‌شه و ادامه پیدا می‌کنه. به ‌هر حال لازمه تا تمام این مفاهیم پایه رو مثل انواع متغیرها، آرایه‌ها، توابع، کلاس‌ها و شی‌ها، شرط‌ها، حلقه‌ها و… رو بشناسید. تمام این مفاهیم در دیگر زبان‌های برنامه نویسی هم کارایی داره و ساختار کلی و اساس شکل‌گیری محیط‌های کد نویسی موبایل ‌رو تشکیل دادند.

گام سوم؛ آموزش عملیاتی برنامه نویسی موبایل

در این مرحله از آموزش برنامه نویسی اندروید وارد فاز عملیاتی می‌شیم و قراره تا زبان‌های برنامه نویسی نیتیو مثل جاوا و یا کاتلین رو در محیط‌های واقعی کار کنیم. در همین مرحله بهت یاد می‌دم که چطور با محیط اندروید استودیو کار کنی و چگونه از فریم ورک‌ها برای شرایط مختلف برنامه نویسی موبایلی استفاده کنید. البته در همین مرحله فاز عملیاتی رو در پیش داری و قراره تا یه سری از اپلیکیشن‌های ساده و مقدماتی اما کارآمد رو تمرین کنی تا حسابی در کارهای پایه پیشرفت کنی.

گام چهارم؛ تعریف پروژه و ورود به دنیای بزرگ برنامه نویسی موبایل

با تمرین کردن و ساخت اپلیکیشن‌ها در حالت‌های مختلف، قدم به قدم مفاهیم پیشرفته‌تر رو یاد می‌گیرید. البته قرار نیست تا خیلی سریع سراغ یه پروژه بزرگ و پیچیده بری و همه چیز رو گم کنید. من در تدوین دوره آموزش برنامه نویسی موبایل، فکر این مرحله رو کردم و قراره تا یه سری پروژه رو با هم طی کنیم و در هر تمرین یک یا چند مهارت پیشرفته کد نویسی اندروید رو یاد می‌گیرید.

قدم بعدی پس‌ از آموزش برنامه نویسی اندروید چی هست؟

آموزش برنامه نویسی موبایل به شکل پیش‌فرض با یادگیری زبان‌های برنامه نویسی اندروید آغاز می‌شه و در این مسیر مقدماتی قراره تا روش کد نویسی در جاوا و یا کاتلین رو یاد بگیرید. اما به موازات اندروید سیستم‌ عامل قدرتمند و محبوب IOS هم قرار داره که در خیلی جاها و خیلی قواعد و رعایت خیلی اصول شبیه به اندروید هست. اما به ‌هر حال در قدم بعدی پس ‌از یادگیری زبان‌های برنامه نویسی اندروید بهتره تا روی آموزش برنامه نویسی IOS کار کنید. برای این کار هم باید از زبان برنامه نویسی تخصصی آیفون یعنی سوئیفت (Suift) استفاده کنید. همچنین بهتره که اصول کار با فلاتر ( Flutter ) رو یاد بگیرید. اما اگه بخوای در همین مسیر آموزش برنامه نویسی اندروید ادامه بدی، همچنان مسیر طولانی در پیش داری و باید جمع کاملی از انواع مهارت‌هارو یاد بگیری. مثل:

  1. آموزش سمت سرور اندروید با کاتلین: در این مباحث روش پیاده‌سازی بک اند اپلیکیشن‌های موبایلی رو از طریق سیستم عامل اندروید یاد می‌گیری.
  2. آموزش ساخت اپلیکیشن با PHP و یا MySQL: در قدم بعدی پس ‌از آموزش برنامه نویسی موبایل می‌تونی خیلی دست باز به سمت زبان‌های سمت سرور مثل PHP بری و حتی با MySQL و از طریق تبادل داده با پایگاه داده کار کنی.
  3. آموزش معماری MVP در برنامه نویسی اندروید: در قدم بعدی پس‌ از آموزش برنامه نویسی اندروید حتی می‌تونی به سمت معماری MVP حرکت کنی و از یه سری قوانین و اصول معماری MVC در طراحی اپلیکیشن‌های موبایلی استفاده کنی.

برنامه نویسی موبایل چند پلتفرمی چی هست؟

آموزش برنامه نویسی موبایل صرفاً برای تهیه اپلیکیشن‌های اندرویدی نیست و قراره تا برای طیف بزرگی از گوشی‌های IOS هم کاری کنیم. اصول آموزش برنامه نویسی موبایل متکی بر ساختارهای بومی در سیستم ‌عامل اندروید و یا IOS هست. اینکه اپلیکیشن شما خیلی راحت در سیستم عامل بومی خودش اجرا بشه. اما همین اپلیکیشن نمی‌تونه داخل یه سیستم عامل دیگه اجرا بشه. مشکلی که برای اپلیکیشن‌های اندرویدی داخل IOS و برعکس قرار داره. اما با تکنیک‌های برنامه نویسی موبایل چند پلتفرمی می‌تونیم اپلیکیشن‌ها رو در چند سیستم‌عامل مجزا داشته باشیم.

فریم ورک فلاتر (Flutter) یکی از همین فضاهای قدرتمند چند پلتفرمی هست که برای کد نویسی در هر دو نوع سیستم عامل اندروید و IOS کارایی داره. در همین دوره آموزش برنامه نویسی موبایل راجع ‌به همین فریم ورک و اصول آموزش فلاتر صحبت می‌کنیم. البته یه سری فریم ورک چند سکویی دیگه هم وجود دارد، مثل Xamarin و یا Nod.js و حتی React Native که همه‌شون برای کد نویسی چند پلتفرمی هستند و بهت کمک می‌کنند تا اپلیکیشن‌های کاربردی رو برای چند سیستم عامل مثل اندروید و یا IOS هم‌زمان بسازید. البته در دوره آموزش برنامه نویسی موبایل وارد این مباحث میشی و مهارت‌های پایه رو یاد می‌گیری.

آموزش برنامه نویسی IOS

بخش بزرگی از نیاز بازار برنامه نویسی موبایل مربوط به اپلیکیشن‌های IOS هست. تعداد زیادی از کاربران موبایل با گوشی‌های سیستم عامل IOS کار می‌کنند و مهمه که توان تولید نرم‌افزارهای کاربردی برای اون‌ها رو داشته باشید. مبانی آموزش برنامه نویسی IOS تقریباً شبیه به آموزش برنامه نویسی اندروید هست و در نوع زبان و یه سری ساختارهای کد نویسی بخش رابط کاربری و در کل تعریف ساختار تفاوت‌هایی دارند. اما اگه بیس کار یعنی آموزش برنامه نویسی با اندروید رو گذرونده باشی، قطعاً در مرحله یادگیری و اصول برنامه نویسی IOS خیلی سریع و هدفمند پیشرفت می‌کنید.

برای برنامه نویسی IOS دو زبان متفاوت Objective-C و Swift وجود داره. در دوره جامع برنامه نویسی موبایل گروه گاتاکد مسیر برنامه نویسی IOS رو از طریق زبان معروف و کاربردی و خیلی ساده Swift دنبال می‌کنیم. اما اگه قصد داری تا در پروژه‌های بزرگ توسعه نرم‌افزار متکی بر IOS وارد بشی، بهتره که در قدم بعدی کار با زبان Objective-C رو یاد بگیرید.

چرا آموزش برنامه نویسی موبایل در گاتاکد

برنامه نویسی موبایل ماجرایی نیست که خیلی بی‌هوا وارد بشی و بخوای با نگاه تجربی و جسته و گریخته چیزهایی یاد بگیرید. مسیر یادگیری تجربی این مهارت خیلی طولانی و سخت و گیج‌کننده هست. از طرفی قراره تا در دو دنیای متفاوت اندروید و IOS قدم بذاری و قطعاً در مسیر یادگیری به ‌یه نقشه راه نیاز داری. چیزی که من در گروه گاتاکد در اختیارت می‌ذارم.

دوره آموزش برنامه نویسی موبایل گاتاکد، متکی بر نقشه راه تهیه شده و قدم به قدم شمارو وارد این دنیای بزرگ و تودرتو اما ساده و جذاب می‌کنه. من همراهی با دوره آموزش برنامه نویسی اندروید و یا IOS گروه گاتاکد رو بهت توصیه می‌کنم؛ چون اگه تازه‌کار باشی، می‌دونی که از کجا وارد شدی و در مسیر چه چیزهایی رو یاد می‌گیری و اگه از قبل با یه سری مفاهیم و زبان‌ها مثل جاوا اسکریپت و حتی C# آشنا باشی، می‌تونی از طریق دوره گاتاکد بقیه مسیر رو هدفمند و آگاهانه‌تر دنبال کنید. خصوصاً که دوره گاتاکد متکی بر مفاهیم عملی و در فضاهای پروژه‌ای شکل گرفته تا تمام مطالب علمی‌رو در شرایط عملیاتی یاد بگیری.

هزینه دوره آموزش برنامه نویسی موبایل

دوره آموزش برنامه نویسی موبایل تقریباً مستقل از دیگر دوره‌های آموزش برنامه نویسی هست و لزوماً کسانی که کارهای مختلف کد نویسی حوزه وب و یا هوش مصنوعی کار کردند هم در این محیط تازه‌کار محسوب می‌شن و باید مفاهیم کد نویسی رو با زبان‌های مخصوص واسه اندروید و یا IOS یاد بگیرند. فرق کلیدی، آشنایی با مفاهیم در برنامه نویسی هست که باعث می‌شه تا افراد باتجربه خصوصاً کسانی که تجربه کد نویسی با C# و یا جاوا اسکریپت دارند، مسیر یادگیری سریع‌تری در آموزش برنامه نویسی موبایل داشته باشند. اما در کل این دوره تا حدودی طولانی و شامل بخش‌های مختلفی می‌شه و باید برای یادگیری چند نوع زبان و فریم ورک کار کنید. با این ‌حال گاتاکد هوای شمارو داره و هزینه دوره آموزشی برنامه نویسی موبایل کاملاً اقتصادی و به صرفه تنظیم شده تا هر کسی با کمترین دغدغه مالی پا در این عرصه بذاره و مسیر تبدیل شدن به برنامه نویس حرفه‌ای موبایل رو تجربه کنه.

سوالات متداول آموزش برنامه نویسی موبایل

منظور از وب اپلیکیشن چیه؟ چه فرقی با توسعه بومی اپلیکیشن داره؟

به دو روش می‌تونی اپلیکیشن‌های موبایلی رو بسازید. اگه از قبل مهارت برنامه نویسی با زبان‌های تحت وب مثل C# و یا جاوا اسکریپت و… رو داشته باشی، می‌شه با کمک یه سری فریم ورک برای ساخت اپلیکیشن موبایل اقدام کرد. به این روش اصطلاحاً وب اپلیکیشن گفته می‌شه. اما اگه از زبان‌های تخصصی موبایل مثل کاتلین برای اندروید و یا سوئیفت برای IOS استفاده کنی، در این ‌صورت اپلیکیشن‌های بومی رو ساختید.

منظور از توسعه چند پلتفرمی چیه؟ چه فرقی با توسعه‌ی بومی داره؟

در شرایط کلی محیط کد نویسی اندروید با IOS متفاوته و اگه قراره تا اپلیکیشنی برای این دو سیستم‌عامل طراحی بشه، نیاز به توسعه بومی هست. یعنی از زبان‌های بومی مثل کاتلین و یا جاوا برای اندروید و Swift برای IOS استفاده کنید. ولی می‌تونید با استفاده از برخی فریم ورک‌ها مثل فلاتر و از طریق توسعه چند پلتفرمی، اپلیکیشن مورد نیاز رو بسازید. توسعه چند پلتفرمی برای ساخت اپلیکیشن به شکل هم‌زمان در هر دو سیستم‌عامل اندروید و IOS هست.

برنامه نویسی وب اپلیکیشن‌های پیش رونده چیه؟

اپلیکیشن‌های پیش رونده (PWA) چند سالی هست که بر سر زبان‌ها افتاده و محیط کاربری موبایل رو متحول کرده. البته یادگیری ساخت این نوع اپلیکیشن‌ها در سطوح پیشرفته آموزش برنامه نویسی موبایل هست. این اپلیکیشن‌هارو با فناوری تحت وب مثل React Native می‌سازند که می‌تونه از قابلیت‌های مرورگر و یا آفلاین برای پیاده‌سازی فرایند Ind ها در پس‌زمینه و افزودن پیوند به صفحه اصلی استفاده کنه. محتوای ویدیوهای یوتیوب از این دست فضاها هست و یه جور شبه اپلیکیشن‌هایی وابسته به دنیای وب محسوب می‌شوند.