پایتون یا PHP؟ مقایسه کامل دو زبان محبوب برنامه نویسی

به ‌عنوان یک توسعه ‌دهنده بک اند کدامیک از زبان‌های برنامه نویسی سمت سرور رو انتخاب می‌کنید؟ تعداد این زبان‌ها زیاد هست و قطعاً نمی‌توانید که همگی آنها رو کاملاً جامع و سطح بالا یاد بگیرید. از طرفی باید نگاه کاربردی داشته باشید و بهتر هست به سراغ زبان‌هایی بروید که قابلیت همه منظوره داشته باشند. با این پیش‌فرض برخی زبان‌ها مانند پایتون یا PHP در اولویت قرار می‌گیرند. چراکه هر دو زبان از قابلیت‌های همه منظوره برخوردار هستند و در فهرست بهترین‌ها برای کاربردهای زبان های بک اند  در سمت سرور قرار دارند. اما از میان پایتون یا PHP کدامیک رو انتخاب می‌کنید؟

پایتون یا PHP؟ مقایسه کامل دو زبان محبوب برنامه نویسی

پایتون زبان شی گرا، اپن سورس و البته چند پلتفرمی از نوع همه منظوره هست که حالا خیلی بیشتر از هر زبان دیگری مورد استفاده عموم برنامه نویس‌ها در سراسر جهان قرار می‌گیره. در آن سمت، رقیب دست بازی مثل زبان برنامه نویسی PHP قرار گرفته که از زبان‌های اسکریپت نویسی سمت سرور هست. در این مقاله از گاتاکد قصد داریم که این دو زبان خیلی محبوب و کاربردی رو با هم مقایسه کنیم و بگیم که در چه شرایطی بهتر هست تا کدامیک از آنها استفاده کنید.

زبان برنامه نویسی پایتون (Python) چیست؟

پایتون یه زبان برنامه نویسی شی گرا و بسیار محبوب و کاربردی هست که در هر نوع پلتفرم اجرا می‌شه و برای خیلی فضاهای کد نویسی کارایی دارد. این زبان از نوع تفسیری، سطح بالا و البته همه منظوره هست و برای اولین ‌بار توسط یه مهندس هلندی در سال ۱۹۹۱ معرفی شده و حالا شناخته ‌شده‌ترین زبان برنامه نویسی سمت سرور هست.

ساختار شی گرایی پایتون به شکلی هست که می‌توانید کدهای منطقی و کاملاً واضح با خوانایی خوب در هر نوع پروژه کوچک و یا بزرگ بنویسید. پایتون کتابخانه‌ها و فریم ورک‌های زیادی داره که فریم ورک جنگو ( Django) و فلسک ( Flask) از بهترین آنها هستند. از این زبان قدرتمند و همه منظوره می‌توانید در زمینه‌های گوناگون مانند خودکارسازی، آنالیز داده، طراحی پایگاه داده، پردازش تصویر، یادگیری ماشین، تهیه اپلیکیشن‌های موبایلی، توسعه بک اند وب‌سایت ها، مدیریت سیستم، محاسبه علمی، پردازش متن، علوم رباتیک و خیلی فضاهای دیگه استفاده کنید. جالبه بدونید که چندین نوع زبان برنامه نویسی معروف مثل سوئیفت، روبی، جولیا و کبرا متأثر از زبان برنامه نویسی پایتون طراحی شده‌اند.

مزایای استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون

یادگیری پایتون برای هر کسی ساده هست و بدون در نظر گرفتن پیش‌ نیازی خاص می‌توانید وارد دنیای بزرگ و بسیار جذاب و البته کاربردی این زبان شوید. از طرفی اگه در محیط پایتون مسلط باشید، به ‌راحتی قادر هستی که در هر نوع فضای کد نویسی کار کنی و عملاً یه برنامه نویس جونیور و دست باز هستید. یادگیری پایتون مزایای خیلی زیادی دارد. مثل:

1.     پایتون زبان ساده‌ای هست که حتی مبتدی‌ها به ‌راحتی با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

2.     کد نویسی با پایتون خوانایی خوبی داره و به ‌راحتی می‌توانید منطق برنامه‌های نوشته ‌شده با پایتون رو تحلیل کنید.

3.     پایتون زبان چند سکویی هست که با واسط یکسان، قابلیت اجرا در پلتفرم‌های مختلف سخت‌افزاری رو دارد.

4.     می‌توانید از ماژول‌های سطح پایین در ساختار مفسری پایتون استفاده کنید.

5.     پایتون زبانی مناسب برای هر نوع پروژه بزرگ و کوچک هست.

6.     از قابلیت تعاملی مناسب در تست و دیباگ کردن برخوردار هست.

7.     می‌توانید از پایتون برای ادغام شدن با زبان‌های برنامه نویسی مانند جاوا، C و یا C++ استفاده کنید.

8.     پایتون تعداد زیادی فریم ورک و کتابخانه جامع با قابلیت‌های کاربردی گسترده دارد.

9.  تعداد زیادی برنامه نویس همه ‌روزه در سراسر دنیا انواع پروژه‌ها رو با پایتون کد نویسی می‌کنند.

10.با پایتون قادر به کد نویسی در هر نوع پروژه هستید.

زبان برنامه نویسی PHP چیست؟

زبان برنامه نویسی PHP چیست؟

عبارت Hyper text Pre Processor به‌ معنای پیش پردازشگر ابر متن است. همین عبارت تمام ماهیت زبان برنامه نویسی PHP رو شکل داده که نشان می‌ده با چه زبان دست باز و البته قدرتمندی در حوزه کد نویسی‌های پردازش محور روبرو هستیم.

PHP نوعی زبان اسکریپت نویسی با ساختار ساده اما قدرت مانور بالا برای کد نویسی سمت سرور هست. اگرچه زبان برنامه نویسی PHP از نوع همه منظوره هست، اما در اصل زبانی هست که با هدف توسعه وب‌سایت های داینامیک و یا وب اپلیکیشن‌ها توسعه پیدا کرده و در کل زبان بسیار محبوب و کاربردی در حوزه وب سرور هست. اگه قراره تا در پروژه‌های طراحی وب و اجرای عملیات‌ها روی سرور کار کنید، قطعاً یادگیری این زبان از بهترین گزینه‌ها هست. برای این منظور هم می‌تونید از دوره PHP در گروه آموزشی گاتاکد استفاده کنید. زبان برنامه نویسی PHP تعداد زیادی فریم ورک و کتابخانه داره که فریم ورک لاراول از بهترین آنها هست. تا جاییکه همه کد نویس‌های حرفه‌ای سمت سرور قطعاً آموزش لاراول رو برای کد نویسی‌های ساده و دست باز جدی می‌گیرند.

مزایای استفاده از زبان برنامه نویسی PHP

یادگیری PHP ساده هست و کار با آن چندان پیچیده نیست. اما این سادگی دلیل نمی‌شه که با یه زبان دست ‌و پا بسته و ابتدایی روبرو باشید. بدون تردید باید PHP رو از قوی‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در حوزه‌های مختلف خصوصاً کد نویسی سمت سرور و طراحی وب سرویس‌ها معرفی کنیم. اگه قراره تا برنامه نویس حرفه‌ای داستان ما باشید و برای یادگیری و مهارت کار با زبان PHP دست ‌به ‌کار شوید، از مزایای قابل ‌توجه این زبان برخوردار هستید. قابلیت‌هایی مانند:

1.     با PHP می‌توانید از تعداد زیادی پایگاه داده مثل اوراکل، My SQL و خیلی موارد دیگه پشتیبانی کنید.

2.     برای توسعه سمت سرور و در کل تمام کارهای مربوط به بک اند دست باز و توانمند هستید.

3.     با یه زبان متن باز روبه‌رو هستید که بهت اجازه می‌ده تا بدون هزینه از تمام قابلیت‌های آن استفاده کنید.

4.     زبان اسکریپت نویسی ساده و قابل فهمی هست.

5.     یک زبان سریع هست که بهت اجازه می‌ده تا فضای بزرگ توسعه وب و داده‌های سنگین رو با سرعت بالا پردازش کنید.

6.     می‌توانید از ثابت‌های گزارش‌گیری خطاها و هشدارها و ردیابی مشکلات از طریق این زبان استفاده کنید.

7.     تعداد زیادی کتابخانه و فریم ورک داره که برای ساده‌تر شدن کد نویسی‌ها و هر چه کاربردی شدن برنامه‌ها استفاده می‌شوند.

8.     از محبوب‌ترین زبان‌ها سمت سرور هست و به تعداد زیادی برنامه نویس فعال با این زبان برای مشورت و یادگیری دسترسی دارید.

پایتون بهتر است یا PHP؟

ناخودآگاه در دنیای بزرگ برنامه نویسی پایتون و PHP مقابل هم قرار می‌گیرند. نه اینکه این دو زبان رقیب یکدیگر باشند، بلکه می‌تونند وظایف مشترک و قابلیت‌های یکسانی داشته باشند. هر دو زبان از نوع شیء گرایی، سطح بالا با قابلیت‌های چند پلتفرمی هستند که برای خیلی کارها استفاده می‌شوند. همین شرایط کافی هست تا در نهایت آنها رو در مقابل هم قرار دهیم. البته عموماً حوزه وب و کد نویسی سمت سرور محدوده فعالیت مشترک این دو زبان هست. برای همین در ادامه هر چه بگوییم از مقایسه پایتون با PHP در پروژه‌های وب سرویس و کد نویسی بک اند هست و قراره تا بررسی کنیم که اگه قراره تا برنامه نویس بک اند باشید، با چه زبان‌هایی روبرو هستید.

تفاوت پایتون با PHP

تفاوت پایتون با PHP در چند نکته کلی

در توسعه بک اند به‌ راحتی می‌توانید از هر دو زبان پایتون یا PHP استفاده کنید. هر دو زبان مسیر کد نویسی ساده، قابل فهم با قابلیت‌های شی گرایی دارند و برای اجرا در انواع پلتفرم‌ها آماده هستند. انتخاب هر دو زبان برای آغاز مهارت‌های توسعه بک اند مفید و کاربردی هست. هر دو زبان در دوران اوج خود هستند و حالا جامعه فعال بزرگی در سراسر دنیا دارند. با این ‌حال پایتون یا PHP یه سری تفاوت‌ها هم دارند. مثل:

اهداف طراحی

اولین نکته در مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP در اهداف طراحی و استفاده از آنها هست. اگرچه هر دو زبان همه منظوره هستند و در خیلی جاها کارایی دارند، اما در کل پایتون یه زبان سطح بالای شی گرایی هست که برای توسعه سرور و بک اند و یا توسعه سریع اپلیکیشن‌ها کارایی داره و با هدف همه‌کاره بودن طراحی شده است. در مقابل PHP یه زبان دست باز با هدف توسعه دینامیک وب‌سایت های اینترنتی هست که ازش در طراحی وب اپلیکیشن‌ها هم استفاده می‌کنند.

زمینه‌های کاربردی

برای پاسخ به این سوال که پایتون بهتر است یا PHP باید قابلیت‌های کاربردی این دو زبان رو با هم مقایسه کنید. چون پایتون یه زبان همه کاره برای استفاده در انواع فضاهای کد نویسی از توسعه وب تا هوش مصنوعی و حتی علوم رباتیک و خیلی کاربردهای دیگه هست. در مقابل زبان PHP قرار داره که عموماً برای توسعه وب خصوصاً سمت سرور و فعالیت‌های بک اند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اجرا در توسعه وب

توسعه وب نقطه مشترک هر دو زبان پایتون و PHP هست. اما می‌تونه نکته برجسته در مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP هم باشد. چون پایتون ساختار کد نویسی کاملاً روشن و خیلی واضح و البته سر راستی داره و به ‌راحتی می‌توانید جریان کد نویسی توسعه وب توسط پایتون رو تحلیل کنید. اما در کد نویسی توسعه وب PHP تا حدودی در جریان روش‌های مختلف نام‌گذاری قرار دارید و احتمالا در ساختارهای متنوع این زبان اندکی دستپاچه شوید.

تفاوت در توسعه

با پایتون خودت رو برای توسعه سریع و کد نویسی تمیز آماده کن و کارهای بزرگ رو در مدت زمان کوتاه تمام‌ و کمال انجام بده. اما اگه سمت PHP می‌روید، می‌توانید از قابلیت‌های متن باز بودن با توسعه آسان استفاده کنید. در این ‌صورت اگه مبتدی باشید و بخواهی تا مسیر کد نویسی نسبتاً ساده و بدون دردسر رو سپری کنی، این زبان PHP هست که جایگاه بهتری به نسبت از پایتون دارد.

مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP در فاکتورهای کلیدی

فکر میکنی یه زبان خوب چه ویژگی‌های کلیدی داره؟ و یا در کل یه زبان کامل با قابلیت‌های کاربردی گسترده رو با در نظر گرفتن چه فاکتورهایی بررسی می‌کنند؟ پاسخ خیلی ساده هست، چون زبان‌های خوب باید:

1.     از محبوبیت بالایی برخوردار باشند.

2.     مسیر یادگیری و به‌کارگیری ساده‌ای داشته باشند.

3.     به ‌خوبی پشتیبانی شوند.

4.     ارزان ‌قیمت باشند و هزینه استفاده از آنها زیاد نشود.

5.     سریع باشند.

6.     از فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های قدرتمند استفاده کنند.

7.     تکنیک‌های خطایابی و رفع اشکال سرراست و سریع داشته باشند.

یه زبان خوب، همه‌ی این فاکتورها رو کنار هم داره و در جبهه‌های گوناگون دست باز حاضر می‌شود. به ‌هر حال زبان‌های مختلف کم‌ و بیش این قابلیت‌ها رو دارند و نکته کاملتر بودن یه زبان نسبت ‌به زبان‌های دیگه هست. حالا در مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP ببینیم که کدامیک این قابلیت‌ها رو بهتر و البته حرفه‌ای‌تر در اختیار شما می‌گذارند.

پایتون یا PHP کدامیک محبوب تر هستند؟

پایتون یا PHP کدامیک محبوب تر هستند؟

محبوبیت یک زبان در بهتر بودن آن رو دست‌ کم نگیرید. برنامه نویس‌ها بالاخره به سمت زبان‌های قوی‌تر، ساده‌تر، کاربردی‌تر و حرفه‌ای‌تر می‌روند و قطعاً محبوبیت یه زبان دلیل کافی هست تا آن زبان جایگاه فنی بهتری داشته باشد. از طرفی جامعه فعال بزرگتر باعث شکل‌گیری کتابخانه‌های قوی‌تر می‌شه که مسیر کد نویسی همه‌ی برنامه نویس‌ها در آن زبان رو ساده‌تر می‌کند. با این پیش ‌فرض پایتون به ‌مراتب بهتر از PHP هست، چون محبوبیت پایتون خیلی بالاتر از PHP هست و برنامه نویس‌های خیلی بیشتری در سراسر دنیا با زبان پایتون کد نویسی می‌کنند. در حال ‌حاضر پایتون سومین زبان و PHP هشتمین زبان محبوب در سراسر جهان هستند.

محبوبیت می‌تواند فاکتور اصلی در پاسخ به این سوال باشه که پایتون بهتر است یا PHP ؟ ولی همه‌ی ماجرا نیست. چون پایتون یه زبان همه‌کاره هست و غیر از حوزه وب در خیلی از فضاهای دیگه استفاده ‌شده و دستی بر آتش همه فعالیت‌های کد نویسی دارد. این در حالی است که عموماً از PHP در حوزه وب استفاده می‌کنند. از آنجا که قراره مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP رو در حوزه وب انجام دهیم، پس بهتره که دیگر فاکتورها رو هم بررسی کنیم.

پایتون یا PHP کدامیک ساده تر هستند؟

همه‌ی برنامه نویس‌ها حتی حرفه‌ای ترین آنها از کد نویسی با یه زبان ساده و قابل ‌فهم استقبال می‌کنند. خصوصاً تازه‌کارها که در همان ابتدای ماجرای برنامه نویس شدن به ‌دنبال یادگیری زبان‌های ساده‌تری هستند. در این ‌صورت اگه تازه‌کار هستید و دغدغه کد نویسی با یه زبان ساده رو دارید، بهتر هست تا یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون رو آغاز کنید. چون کد نویسی با پایتون به ‌مراتب ساده‌تر از کد نویسی با PHP هست.

کد نویسی با پایتون آنقدر ساده هست که انگار در حال صحبت کردن با کامپیوتر هستید و کافیه به زبان انگلیسی تسلط کافی داشته باشید تا مثل انشا دستورات رو به کامپیوتر منتقل کنید. در مقابل PHP هم زبان ساده‌ای هست و روش کد نویسی با آن در مقایسه با زبان‌هایی مثل C و حتی جاوا خیلی پیش‌ و پا افتاده هست. اما همین زبان PHP در مقایسه با سادگی پایتون کم میاره و در کل مسیر یادگیری تا کد نویسی دشوارتری دارد.

پایتون یا PHP کدامیک پشتیبانی قوی تری دارند؟

کار کردن با زبان‌های گمنام که جامعه‌ی کاربری کمی دارند، قطعاً سخت و چالش‌ برانگیز هست. در مقابل زبان‌های محبوب با جامعه فعال همیشه در حال آپدیت و پشتیبانی هستند. از این منظر هر دو زبان پایتون و PHP در جمع بهترین‌ها قرار دارند. تعداد زیادی برنامه نویس حرفه‌ای پشت هر دو زبان PHP و پایتون نشسته‌اند و در توسعه این دو زبان فعالیت می‌کنند. از طرفی شرکت‌های بزرگ نرم‌افزاری مثل گوگل و یا مایکروسافت از جایگاه و توسعه این زبان‌ها پشتیبانی می‌کنند. ولی در کل همه کاره بودن پایتون باعث شده تا ردپای آن در خیلی فضاها گسترده باشد و پشتیبانی چند وجهی از جاهای مختلف داشته باشد. اما در کار با پایتون یا PHP اصلاً نگران پشتیبانی از این زبان‌ها نباشید. هر دو زبان به ‌اندازه کافی محبوب و کاربردی هستند و خیلی از شرکت‌های بزرگ برای توسعه این زبان‌ها فعالیت می‌کنند.

پایتون یا PHP کدامیک کم هزینه تر هستند؟

وقتی برنامه نویس هستید، یعنی هر روز قراره تا از کلی سرویس و خدمات اینترنتی و نرم‌افزاری استفاده کنید. اما اگه قرار باشه تا برای هر کدام از این سرویس‌ها هزینه کنید، در این ‌صورت چه نوع خدماتی رو می‌پسندید؟ قطعاً علاقه دارید که از زبان‌های برنامه نویسی با خدمات کم‌هزینه و حتی رایگان مانند برنامه نویسی Node.js و ... استفاده کنید.

پایتون و PHP هر دو در این فاکتور کلیدی برنده میدان هستند. هر دو زبان پایتون و PHP به شکل اپن سورس و کاملاً رایگان عرضه شده‌اند و حتی برای استفاده از فریم ورک‌های این دو زبان مستلزم هیچ هزینه‌ای نیستید. کافیه مهارت کار با این دو زبان رو یاد بگیرید تا بدون محدودیت برای هر مقدار کد نویسی از آنها در هر نوع پروژه‌ای استفاده کنید. خلاصه کد نویسی با پایتون یا PHP بدون هزینه هست و هر چه بنویسید، مستقیم به پول تبدیل خواهد شد.

پایتون یا PHP کدامیک سریع تر هستند؟

پایتون یا PHP کدامیک سریع تر هستند؟

سرعت از آن دست فاکتورهای مهم و تأثیرگذار انتخاب زبان برنامه نویسی ایده‌آل هست و در این جبهه با اختلاف PHP برنده میدان است. PHP به ‌مراتب زبان سریع‌تری از پایتون هست و نسخه ۷ زبان PHP با سرعتی تا ۳ برابر زبان پایتون اجرا می‌شه و عملاً رشته کدهای بزرگ و ابر داده‌ها رو در مدت زمان خیلی کوتاه‌تری بررسی می‌کند. PHP ذاتاً برای توسعه وب در پروژه‌های بزرگ با میلیون‌ها کاربر طراحی ‌شده است. از طرفی برای برنامه نویس‌های بزرگ با کدهای طولانی مناسب هست. البته این دلیل نمی‌شه که در هر نوع فضا و هر نوع کاربردی از پایتون بهتر باشد.

خیلی ساده PHP برای طراحی وب‌سایت های بزرگ و برای تحلیل ابر داده‌ها مناسب هست و سرعت اجرای خیلی خوبی دارد. در این سطح هیچ زبانی به ‌اندازه PHP سریع نیست. اما برای طراحی بک اند وب‌سایت‌های کوچک که حجم داده کمی دارند، به ‌جهت سادگی در کد نویسی بهتره که از پایتون استفاده کنید. حالا این شما هستید که باید ابعاد پروژه رو در نظر بگیرید و زبان مناسب رو از میان پایتون یا PHP انتخاب کنید.

پایتون یا PHP کدامیک فریمورک های بیشتری دارند؟

زبان‌های خوب دارای فریم ورک‌های قدرتمند هستند. با این فریم ورک‌ها و حتی کتابخانه‌ها می‌توانید کد نویسی‌های تمیزتر، سریع‌تر و البته حرفه‌ای‌تر انجام بدهید. در هر حال قرار نیست تا در هر بخش از پروژه یه بار دیگه چرخ رو اختراع کنید! چون قبل ‌از شما برنامه نویس‌های حرفه‌ای با شرایط مشابه روبه‌رو شده‌اند و حالا جامعه‌ی بزرگ کدهای از پیش تعریف ‌شده رو در اختیار دارید. البته هر دو زبان پایتون یا PHP دارای فریم ورک و حتی کتابخانه‌های خوب و قدرتمندی هستند.

فریم ورک‌های پایتون خیلی محبوب و کاربردی هستند. Flask، Django و یا Pylons فریم ورک‌های خیلی معروف و کار راه‌انداز پایتون هستند که دائماً در حال به‌روز شدن قرار می‌گیرند. حتی در زبان پایتون به تعداد قابل ‌توجه کتابخانه هم دسترسی دارید و این زبان در این بخش از بهترین‌های جهان هست. در مقابل زبان PHP شرایط خیلی بهتری داره و با تعداد زیادی فریم ورک مثل Laravel، Zend، Symfony و یا Codeigniter معرفی شده که همگی جایگاه خیلی خوبی دارند. مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP در زمینه فریم ورک‌ها تقریباً برابر هست. اما بهتره که با کامل‌ترین فریم ورک در هر دو زبان آشنا باشید:

فریم ورک جنگو (Django) محبوب و کاربردی در پایتون

اگه قراره تا برنامه نویس حرفه‌ای با پایتون باشید، بهتره که آموزش جنگو رو جدی بگیرید. جنگو (Django) یه فریم ورک خیلی انعطاف‌پذیر با سرعت بالا و امنیت کامل هست که حالا به یکی از محبوب‌ترین فریم ورک‌ها در دنیای برنامه نویسی تبدیل شده و مهمترین ابزار برای کد نویسی ساده در زبان برنامه نویسی پایتون هست.

فریم ورک لاراول (Laravel) برای برنامه نویسی حرفه ای در PHP

برای حرفه‌ای شدن در زبان برنامه نویسی PHP یادگیری فریم ورک لاراول (Laravel) ضروری هست و به تو کمک می‌کنه تا داده‌های بزرگ در پروژه‌های وسیع رو هر چه سریع‌تر کامل کنید. به ‌هر حال از زبان PHP برای تعریف ساختار بک اند وب‌سایت های بزرگ با سرعت بالا استفاده می‌کنند و در چنین فضاهایی مهارت کار با لاراول می‌تواند خیلی مفید و کاربردی باشد.

پایتون یا PHP

پایتون یا PHP در خطایابی (Debugging)

برنامه نویسی بدون دیباگ کردن اصلاً منطقی نیست و نمی‌توانید کد نویسی بدون چالش رو سپری کنید. حتی برنامه نویس‌های کاملاً حرفه‌ای هم می‌دانند که ممکنه در مسیر کد نویسی خطاهایی داشته باشند و لازمه تا این خطاها رو شناسایی کنند. دیباگ کردن در واقع فعالیت‌هایی برای شناسایی خطاها در برنامه نویسی هست و به شما کمک می‌کنه تا هرچه سریع‌تر خطاها رو شناسایی کنید و حرفه‌ای‌تر برای رفع آنها اقدام کنید. زبان‌های برنامه نویسی خوب از قابلیت دیباگ کردن حرفه‌ای با جزئیات کامل برخوردار هستند و پایتون یا PHP هر دو این قابلیت رو در سطح حرفه‌ای دارند.

پایتون برای دیباگ کردن برنامه‌ها از نرم‌افزار خیلی خوب و قدرتمند PPB استفاده می‌کنه که کارایی مناسبی برای شناسایی سریع هر نوع خطا داره و کار کردن باهاش تقریباً ساده هست. در زبان برنامه نویسی PHP هم به نرم‌افزار دیباگر Xdebug دسترسی داریی که قدرت خوبی برای شناسایی خطاها دارد. در کل برای دیباگ کردن در مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP هر دو عملکرد خوبی دارند.

چرا باید زبان برنامه نویسی پایتون رو انتخاب کنید؟

پایتون رقبای زیادی داره، اما کمتر زبانی هست که بتواند قابلیت‌ها و کاربردهای دست باز این زبان رو در اختیار شما قرار بدهد. با یادگیری پایتون مثل مهندسی هستید که قراره تا از هر نوع ابزاری آنهم در سطح حرفه‌ای استفاده کنید. بهت توصیه می‌کنم تا پایتون رو انتخاب کنی، چون:

1.     فرایند نوشتن، خواندن و درک کد و حتی دیباگ کردن در پایتون از خیلی زبان‌های دیگه ساده‌تر هست.

2.     این زبان پرتابل هست و خیلی ساده می‌توانید سورس کد نویسی رو از سیستم‌عاملی تا سیستم‌عامل دیگر و یا پلتفرمی‌تا پلتفرم دیگر جابجا کنید.

3.     به کتابخانه‌ها با کدهای پیش نوشته خیلی زیادی دسترسی دارید که مسیر توسعه رو ساده‌تر می‌کنه.

4.     با قابلیت مدیریت حافظه طراحی ‌شده که برای برنامه نویسی‌های پیچیده مناسب هست.

5.     در پایتون از پوسته تعاملی خوب برای پیاده‌سازی واقعی کدها برخوردار هستید.

چرا باید زبان برنامه نویسی PHP رو انتخاب کنید؟

همه‌ی زبان‌ها قدرت کافی مدیریت پروژه‌های بزرگ با میلیون‌ها کاربر و داده‌های کلان رو ندارند. قرار نیست تا وب‌سایت های بزرگ زیر بار داده‌های کلان کند شوند و کاربران خود را از دست بدهند. در پروژه‌های بزرگ بهتره که از زبان برنامه نویسی PHP استفاده کنید، چون:

1.     PHP روی هر نوع پلتفرم از ویندوز تا لینوکس اجرا می‌شود.

2.     PHP یه زبان خیلی ساده و تعاملی هست و از یادگیری تا به‌کارگیری مسیر آسانی دارد.

3.     PHP با انواع وب سرورها مثل FIS و یا Engine X و حتی آپاچی سازگار هست.

4.     PHP به ‌همراه تمام فریم ورک‌ها زبان رایگانی هست.

مقایسه زبان برنامه نویسی پایتون با PHP

ویژگی

PHP

پایتون

مقبولیت و محبوبیت جهانی

زبان محبوب در توسعه وب است

زبان محبوب در هوش مصنوعی، علوم داده و توسعه وب است

سازگاری با پایگاه داده

با انواع ساختارهای پایگاه داده سازگار است

از تعداد محدودی ساختارهای پایگاه داده پشتیبانی می‌کند

به‌کارگیری از فریم ورک‌ها

دارای تعداد زیادی فریم ورک است

از تعداد فریم ورک کمی پشتیبانی می‌کند

چشم‌انداز در آینده

سال‌های طولانی زبان مقبول توسعه وب است و آینده روشنی دارد

به ‌سرعت در حال محبوبیت و کاربردی برای توسعه در فضاهای مختلف است

مسیر یادگیری

زبانی ساده و مناسب آغاز کار برای مبتدیان است

اندکی سخت است و برای یادگیری اولین زبان برنامه نویسی توصیه نمی‌شود

قابلیت‌های کاربردی

همه‌کاره است؛ اما عموماً برای توسعه وب استفاده می‌شود

یک زبان قدرتمند همه کاره در تمام زمینه‌ها است

خوانایی و قابلیت کد نویسی تمیز

از امکانات مستندسازی برخوردار است؛ اما ساختار کلاسیکی دارد

به نسبت از زبان PHP قابلیت خوانایی بهتری دارد

درآمدزایی

از زبان‌های پول‌ساز با میانگین درآمد ۸۰ الی ۱۰۰ هزار دلار در هر سال

از پول‌سازترین زبان‌ها با میانگین درآمد فراتر از ۱۲۰ هزار دلار در هر سال

 

توصیه برای انتخاب از میان زبان های پایتون یا PHP

اگه شغل برنامه نویسی رو به ‌عنوان آینده حرفه‌ای خود انتخاب کرده‌اید، بهتر هست که از همین حالا به ‌دنبال یادگیری یه زبان پول‌ساز باشید و هر دو زبان پایتون یا PHP این قابلیت‌ها رو دارند. بازار کار هر دو زبان خوب و حتی از فرصت‌های ایده‌آل برای مهاجرت برخوردار هستند. در توصیه پایانی بهتره که هرگز این زبان‌ها رو رقیب هم در نظر نگیرید. از طرفی یادگیری یکی از این دو زبان مسیر توسعه و یادگیری زبان دیگر رو ساده‌تر می‌کند. برای همین هست که عموم برنامه نویس‌های حرفه‌ای در پایتون دیدگاه مناسبی نسبت‌ به PHP و یا بالعکس دارند. خلاصه فقط کافیه آگاهانه نوع زبان رو متناسب با نوع فعالیت خود انتخاب کنید. برای آموزش و یادگیری هر دو زبان پایتون یا PHP می‌توانید از دوره‌های آموزش جامع گاتاکد بهره‌مند شوید.قیمت  دوره پایتون و PHP تقریبا یکسان هست و هر دو زبان مسیر یادگیری نسبتا ساده‌ای دارند. در گاتاکد برای یادگیری این زبان‌ها به‌ همراه تمام فریم ورک‌های وابسته به آنها برنامه داریم.

سؤالات متداول پایتون یا PHP؟

سوال:

پایتون یا PHP کدامیک زبان مقیاس پذیرتری هستند؟

پاسخ:

در زمینه مقیاس پذیری، زبان برنامه نویسی پایتون عملکرد به ‌مراتب بهتری دارد. چون PHP یه زبان نسبتاً خشک با سازگاری کند به تکنولوژی‌های جدید هست.


سوال:

پایتون یا PHP کدامیک انعطاف‌ پذیرتر هستند؟

پاسخ:

در انعطاف‌پذیری، قطعاً پایتون برنده میدان هست. مشکل بزرگ PHP مسیر توسعه با رویکرد تخصصی توسعه وب هست. همین نکته باعث شده که به نسبت قابلیت‌های همه‌کاره پایتون، قدرت مانور کمتری داشته باشد.


سوال:

برای مهاجرت کدامیک از زبان‌های پایتون یا PHP رو یاد بگیریم؟

پاسخ:

هر دو زبان از محبوبیت کامل در عرصه جهانی برخوردار هستند و اگه قصد مهاجرت دارید، با تمرکز بر یادگیری هر کدوم می‌توانید فرصت‌های ایده‌آل شغلی رو در اختیار بگیرید.


سوال:

برای طراحی وب‌سایت ها با امنیت داده و حفاظت از اطلاعات کاربران پایتون بهتر هست یا PHP؟

پاسخ:

برای ایجاد وب‌سایت های کاملاً امن هر دو زبان قابلیت‌های مناسبی دارند؛ اما در کل پایتون به لطف فریم ورک جنگو از قابلیت‌های کد نویسی امن‌تری برخوردار هست.


سوال:

یادگیری کدام فریم ورک پایتون رو توصیه می‌کنید؟

پاسخ:

از میان فریم ورک‌های پایتون بهتر هست که برای آموزش جنگو (Django) اقدام کنید. با جنگو کد نویسی در پایتون به ‌مراتب سریع‌تر و البته امن‌تر هست.


سوال:

یادگیری کدام فریم ورک PHP رو توصیه می‌کنید؟

پاسخ:

برای کد نویسی ساده‌تر با قابلیت مدیریت ابر داده‌ها در زمان برنامه نویسی PHP بهتر هست که کار با فریم ورک لاراول رو یاد بگیرید.


سوال:

بازار کار پایتون بهتر هست یا PHP؟

پاسخ:

هر دو زبان پایتون یا PHP بازار کار خوبی دارند. با این ‌حال اگه یادگیری زبان پایتون رو آغاز کنید، این فرصت رو دارید که برای فعالیت‌های مختلف کد نویسی و در کارهای گوناگون مشغول به ‌کار شوید. ضریب اشتغال برنامه نویس مسلط به زبان پایتون بیشتر از PHP هست.

دیدگاه و پرسش
ارسال دیدگاه یا پرسش