درآمد افزونه نویسی وردپرس| چقدر می‌توان از پلاگین نویسی کسب درآمد کرد؟

تا حالا راجع‌ به شغل افزونه نویسی وردپرس و یا هر پلتفرم دیگه شنیدی؟ در این شغل قراره تا از مهارت‌های کد نویسی برای طراحی یه افزونه جدید استفاده کنید. اما فکر میکنی که درآمد افزونه نویسی چقدره؟ و یا اینکه چنین شغلی ارزش سرمایه‌گذاری داره؟ و اگه قراره تا وارد چنین شغلی شوید، چگونه دوره جامع wordpress رو تهیه می کنید؟

درآمد افزونه نویسی وردپرس| چقدر می‌توان از پلاگین نویسی کسب درآمد کرد؟

پلاگین‌ها یا همان افزونه تقریباً همه چیز وردپرس هستند. بدون افزونه‌ها سایت‌های وردپرس خیلی ساده و غیرکاربردی هستند. وقتی بدونی که حداقل ۴۸ درصد از سایت‌های دنیا در وردپرس ساخته شدند و همگی به پلاگین (افزونه) نیاز دارند، قطعاً متوجه هستی که درباره چه شغل نان‌وآب داری صحبت می‌کنیم. اما فکر میکنی که درآمد افزونه نویسی وردپرس چقدره؟ طبق آمارها میانگی درآمد افزونه نویسی در آمریکا حدود 120 هزار دلار در هر سال هست. واقعا چه شغلی با این مقدار درآمد سراغ دارید؟ در این مقاله از گاتاکد قصد داریم تا وارد شغل محبوب و البته جذاب وردپرس کار شویم و درباره درآمدهای افزونه نویسی صحبت کنیم.

زمینه‌ های شغلی افزونه نویسی

به هیچ حالت نمی‌شه یک عدد مشخص و یا یک فرمول معین و حتی یک بازه برای درآمد پلاگین نویسی وردپرس معرفی کنیم. ممکنه وردپرس کار تحت استخدام یه شرکت فعالیت کنه که در این ‌صورت فقط حقوق پلاگین نویسی دریافت می‌کنه که قطعاً در سطح خوب کارمندی هست. از طرفی ممکنه برای خودش و به شکل فرایلنسری کار کنه که در این ‌صورت قراره تا یه افزونه رو از صفر تا صد کد نویسی کنه و در مخزن وردپرس بفروشه. با سپری شدن دوره طراحی افزونه وردپرس عملا پتانسل کافی برای ورود به این شغل و آغاز درآمد زایی رو دارید. برای همین درآمد افزونه نویسی برای وردپرس یا هر پلتفرم دیگه بسته به نوع شغل کاملاً متفاوت هست. در کل درآمد افزونه نویسی وردپرس رو در چند مدل شغلی تفکیک می‌کنیم:

1.     در کدام پلتفرم افزونه نویسی می‌کنید؟

2.     مدل درآمدی شما چگونه است؟

3.     درباره چه قابلیت و امکاناتی افزونه نویسی کرده‌اید؟

4.     چگونه بازاریابی می‌کنید؟

در کدام پلتفرم افزونه نویسی می‌کنید؟

افزونه نویسی در وردپرس خیلی معروف و محبوب هست، اما همه‌ی ماجرا نیست. چون چندین مدل پلتفرم برای افزونه نویسی وجود دارد. در کل هر پلتفرم ساخت سایت به افزونه نویسی هم نیاز دارد. مثل وردپرس و یا مرورگرهای کروم، فایرفاکس و حتی VS Code که هر کدام پلتفرم مستقل برای افزونه نویسی هستند.

در حال ‌حاضر افزونه نویسی وردپرس از دیگر پلتفرم‌ها محبوب‌تر هست و درآمد بهتری هم دارد. کافیه آموزش برنامه نویسی وردپرس رو آغاز کنید تا خیلی سریع در این محیط مسلط شده و افزونه نویسی کنید. البته پلاگین نویسی برای دیگر سیستم‌های توسعه سایت سازی مثل سیستم کروم و یا VS Code هم محبوبیت خوبی داره و می‌توانید با یه افزونه خوب در کل دنیا بفروشید. البته از آنجا که افزونه نویسی برای وردپرس خیلی محبوب و کاربردی هست، لذا ادامه این مقاله رو برای تفکیک درآمد افزونه نویسی وردپرس قرار داده‌ایم. حالا فرض کنید که در سطح وردپرس کار می‌کنید. در این ‌صورت قراره که چطوری درآمدزایی کنید؟

مدل درآمدی شما چگونه است؟

برای پاسخ به این سوال که درآمد افزونه ‌نویسی چقدره باید درباره مدل درآمدی این شغل صحبت کنیم. ماجرا خیلی ساده هست، چون درآمد یه افزونه نویس از اینکه برای شرکت کار کنه و یا برای خودش کار کنه، خیلی متفاوت هست. در واقع چندین مدل درآمدی برای افزونه نویسی وجود دارد. مثل:

درآمد به ‌عنوان کارمند برنامه‌نویس یه شرکت

در ساده‌ترین حالت با مهارت افزونه نویسی می‌توانید به‌ عنوان متخصص جذب شرکت‌های فعال در این زمینه شوید. در این ‌صورت مثل هر کارمند دیگری قراره که روی پروژه‌های شرکت کار کنید و یا پروژه‌های قبلی شرکت رو توسعه داده و کارآمدتر کنید. اما در نهایت قراره که حقوق پلاگین نویسی بگیرید. البته شرکت‌ها برای پلاگین نویس‌های خوب و حرفه‌ای حقوق‌های بالا در حد ۳۰ میلیون تومان و بیشتر در نظر می‌گیرند. ولی به‌ هر حال تو یه حقوق بگیر هستی و همیشه پایه درآمدت در سطح ثابتی باقی می‌ماند. کافیه تا آموزش ساخت سایت وردپرس رو دنبال کنید تا به‌ راحتی وارد چنین شغل خوب و محبوبی شوید. البته خیلی‌ها کار کارمندی رو از جمله اشتباهات رایج برنامه نویسان پلاگین می‌دونند.

درآمد به‌ عنوان افزونه نویس فرایلنسری

دنیای افزونه نویسی تازه از لحظه فرایلنسری آغاز می‌ شود. زمانی ‌که تصمیم گرفتی تا برای خودتان کار کنید. در این ‌صورت باید روزها و شاید ماه‌ها پشت سیستم بشینی و یک یا چند افزونه‌ی خوب و کاربردی کد نویسی کنید. حالا این شما هستید که مالکیت یه افزونه‌ی محبوب رو در اختیار دارید و می‌توانید آن رو در پلتفرم‌ های مختلف مثل مخزن رسمی وردپرس بفروشید. می‌پرسید چطوری؟

حقوق پلاگین نویس

1.     می‌ توانید فروش مستقیم داشته باشید. در این ‌صورت قراره که خود افزونه رو بفروشید.

2.     می‌ توانید از اشتراک ماهانه و یا سالیانه استفاده کنید. در این ‌صورت پشتیبانی افزونه رو دست گرفتید و مدام آپدیت می‌کنید. اما هر کسی که بخواد از افزونه‌ی شما استفاده کنه، باید یه مبلغ مختصر به ‌عنوان حق اشتراک بپردازد.

3.     می‌ توانید از تبلیغات داخل افزونه برای درآمدزایی استفاده کنید.

4.     می‌ توانید با شرکت‌ها قرارداد ببندید و افزونه‌های تخصصی رو برای آنها توسعه دهید.

خلاصه در دنیای فرایلنسری شغل افزونه نویسی به یک مهارت کاملاً متغیر تبدیل می‌شه. چون ممکنه ماه‌ها تلاش کنید و هیچ افزونه محبوبی نسازید. اما ممکنه فقط یک افزونه‌ ی شما در کل دنیا محبوب باشه و در این ‌صورت درآمد بالایی خواهید داشت. طبق آمارها افزون نویس‌های وردپرس در آمریکا سالانه بالای ۱۲۰ هزار دلار درآمد دارند. این مقدار خیلی بیشتر از دیگر مهارت‌های برنامه‌نویسی هست. همین درآمد بالا می‌تونه از دلایل یادگیری افزونه نویسی باشد. خلاصه درآمد افزونه نویسی وردپرس آنقدر جذاب و نان‌آور هست که خیلی‌ها حتی با وجود تسلط به زبان برنامه‌نویسی PHP علاقه به فعالیت در این زمینه دارند.

مدل‌ های درآمد زایی با افزونه نویسی


درآمد افزونه نویسی چقدره؟

فرض را بر این می‌ گذاریم که برنامه‌نویس کاملاً مسلطی هستید و به شکل فرایلنسری فعالیت می‌کنید و حالا یه افزونه وردپرس و یا افزونه برای هر مدل پلتفرم دیگه طراحی کرده‌اید. یادت باشه که برای ورود به این شغل باید مهارت کافی برنامه نویسی PHP رو داشته باشید. ولی خیلی نگران نباش. چون دوره PHP گاتاکد بر پایه یادگیری مفاهیم پایه تا پیشرفته رو در اختیار دارید. در این ‌صورت به روش‌های مختلف می‌توانید از افزونه خودتان درآمد داشته باشید. مانند:

1.     افزونه را مستقیم بفروشید

ساده‌ترین راه کسب درآمد افزونه نویسی وردپرس، فروش مستقیم آن است. در این ‌صورت باید افزونه خودتان رو در پلتفرم مشهور و البته تخصصی مثل مخزن خود وردپرس و یا مارکت‌هایی مثل Code Canyon بارگذاری کنید. حالا هر کسی که به افزونه‌ی شما نیاز داره، باید آن رو خریداری کنه و به‌ همین سادگی از افزونه نویسی پول در می‌آورید. ولی مشکل این روش راضی کردن خریدار برای افزونه هست.

2.    فروش افزونه به سبک Freemium (طراحی نسخه رایگان و پولی)

از بهترین تکنیک‌ های فروش و درآمد افزونه نویسی وردپرس هست. تمام کاربران باید ببینند که داخل نرم‌افزار شما چه خبر هست تا در ادامه خریداری کنند. برای همین تکنیک Freemium رو ابداع کردند.

در این روش باید افزونه‌ ی خودتان رو به دو نسخه رایگان و پولی تبدیل کنید. نسخه رایگان، همه‌ی قابلیت‌های افزونه رو نداره، اما زمینه کافی هست تا کارفرماها حداقل بخشی از قابلیت‌های افزونه‌ی شما رو ببینند. این بخش مقدماتی رو آنقدر جذاب و کاربردی می‌سازند که افراد رو تشویق کنه تا بخش‌های پولی نرم‌ افزار رو تهیه کرده و استفاده کنند. این شکلی افراد زیادی رو ترغیب می‌کنید که حداقل برای یکبار بخش مقدماتی افزونه‌ی شما رو تست کنند. در این ‌صورت شانس شما برای فروش بخش حرفه‌ای افزونه افزایش پیدا کرده ‌است.

3.    درآمد بر پایه پرداخت حق اشتراک (Sub Scription)

شما می‌ توانید درآمد از افزونه‌ها رو پایدار و دائمی کنید. تکنیک فروش بر پایه حق اشتراک برای همین کار طراحی ‌شده که برای درآمدزایی پایدار و خوبی هست.

حق اشتراک می‌تواند مبلغی مختصر ماهیانه و یا سالیانه باشد. البته به ‌عنوان طراح افزونه نیز مسئولیت‌هایی دارد، چون باید افزونه‌ی خودتان رو آپدیت و به‌روز نگه دارید. اگه افزونه رو به‌روز نکنید، قاعدتاً کاربران دیگر دلیلی برای پرداخت حق اشتراک ندارند. مزیت افزونه نویسی به شکل حق اشتراک فقط یه چیزه و آن درآمد پایدار هست. در واقع زحمت اجرای این تکنیک رو از ابتدا و هنگام افزونه نویسی کشیده‌اید و حالا قراره که مشتریان با پرداخت حق اشتراک از آن استفاده کنند. در این ‌صورت با کمترین زحمت به درآمد بالا رسیده‌اید. البته تا زمانی ‌که افزوده خودتان رو به‌روز نگه دارید.

4.    درآمد افزونه نویسی وردپرس از راه تبلیغات

اینترنت، عرصه‌ی بزرگ برای همه نوع تبلیغات هست. البته همین تبلیغات می‌تونه به شکل تمام صفحه و یا بخش‌های کوچک بدون دخالت در نرم‌افزار نمایش داده شود. قطعاً تا حالا با روش تبلیغات محیطی اینترنت آشنا هستید. در این تکنیک احتمالا افزونه وردپرس رو رایگان عرضه می‌کنند، اما خود افزونه آوردگاه انواع تبلیغات می‌شود. در این ‌صورت درآمد افزونه نویسی وردپرس شما از طریق درج آگهی قابل‌ توجه هست.

5.    افزونه‌ های سفارشی برای مشتریان

بعضی افزونه‌ها صرفاً فقط برای یه شرکت خاص و یا در کل یه عده خاص طراحی می‌شوند و قاعدتاً دستمزد آن نیز از طرف همان شرکت پرداخت می‌شود. به‌ عنوان مثال ممکنه که شرکتی نوعی سایت خاصی با فعالیت تخصصی داره و به یه سری خدمات متفاوت نیاز پیدا کرده است. البته هیچ افزونه‌ای در مخزن وردپرس هم برای نیاز آن شرکت طراحی نشده است. در این ‌صورت باید یه افزونه تخصصی متناسب با فعالیت آن شرکت کد نویسی کنید. درآمد افزونه نویسی هم از طریق همان شرکت پرداخت می‌شه. حالا ممکنه طبق قرارداد کل افزونه رو از شما بخره و یا یه قرارداد بلند مدت با شما تنظیم کنه که از این به بعد کارهای به‌روزرسانی افزونه تا مدیریت آن در شرکت رو در دست بگیرید. خلاصه این نوع افزونه نویسی‌ها یه مقدار سخت اما کاملاً پول‌ساز هست.

فاکتور های تأثیرگذار درآمد افزونه نویسی وردپرس

درآمد افزونه نویسی وردپرس وقتی خوبه که کاملاً هدفمند و با برنامه باشید. خیلی ساده باید بدونید که چه‌ کار می‌کنید. چشم بسته نمی‌ شه در این بازار کد نویسی کنید و انتظار درآمد بالا هم داشته باشید. همه‌ی افزونه‌ها کاربردی و یا محبوب نیستند. افزونه‌ای که به ‌کار کسی نیاد، قطعاً درآمدی هم ندارد. در این شکی نیست که برای آغاز این شغل باید در کار با وردپرس مهارت کامل داشته باشید. البته شاید بهتره که شرکت در دوره متخصص وردپرس رو جدی‌تر دنبال کنید. پس فراتر از مهارت‌های کد نویسی باید شم اقتصادی داشته باشید و نیاز امروز وب‌سایت ها رو بشناسید. یه افزونه وقتی پول‌ساز هست که:

1.     برای پلتفرم محبوبی مثل وردپرس نوشته ‌شده باشد.

2.     محبوب باشه و بخشی از نیاز بازار رو پوشش بدهد. خیلی ساده باید افزونه‌ای بنویسید که مشکلی رو حل کنه.

3.     افزونه‌ی قدرتمند، سریع و با کیفیتی باشد.

4.     از پشتیبانی خوبی برخوردار باشه، تا جاییکه دائماً آن را به‌روز کرده و قابلیت‌های جدید اضافه کنید.

5.     تبلیغ خوب برای معرفی افزونه و قابلیت‌های آن کرده باشید.


با رعایت همین چند نکته ساده اما کلیدی قراره تا افزونه خیلی محبوبی بنویسید که نیاز خاصی از کاربر رو برطرف کنه و حسابی پولساز باشد. اگه هم در این مهارت هنوز به اندازه ماهر نیستی بهتره که دوره آموزشی رو سپری کنی و یا کتاب های افزونه نویسی وردپرس رو بخونید. البته یادت باشه که باید هنر استفاده از ابزارهای توسعه دهندگان وردپرس رو یاد بگیرید. برای این کار هم باید کاملا جامع اما هدفمند انواع منابع پلاگین نویسی وردپرس رو بررسی کنید. اگه تازه در این مسیر آمدی اصلا نگران نباشید. چون دوره افزونه نویسی گاتاکد رو در اختیار داری و می‌تونی با تهیه این دوره خیلی سریع این مسیر رو سپری کنید و هر چه ماهرتر شوید.

درآمد افزونه نویسی وردپرس

سوال:

آیا فقط افزونه نویسی در وردپرس درآمد زایی دارد؟

پاسخ:

خیر وردپرس محبوب ترین پلتفرم تولید محتوا در جهان است. ولی شما می‌توانید برای دیگر پلتفرم‌ها نیز افزونه نویسی کنید و درآمد عالی و بین المللی داشته باشید.


سوال:

از طریق تبلیغات نیز می‌ توان در افزونه ها درآمد زایی کرد؟

پاسخ:

بله. برای اینکار باید افزونه با قابلیت های اجرا آنلاین در اختیار داشته باشید و آن را رایگان در اختیار کارفرما قرار بدهید. اما می‌توانید با پذیرش آگهی در افزونه درآمد زایی کنید.


سوال:

درآمد به روش Sub Scription چیست؟ و چگونه اجرا می‌ شود؟

پاسخ:

به تکنیک درآمد زایی از طریق فروش حق اشتراک اصطلاحا Sub Scription گفته می‌شود. در این روش باید افزونه با قابلیت خدمات آنلاین طراحی کنید و با قیمت نازل اما ماهیانه و یا سالیانه عرضه کنید. پشتیبانی و بروزرسانی از جمله مهمترین نکات در این تکنیک درآمدزایی از افزونه نویسی هستند.


سوال:

کدام روش درآمد زایی از افزونه نویسی بهتر است؟

پاسخ:

همه‌ی روش های درآمد زایی از طریق افزونه نویسی سودمند و کاربردی هستند. اما نوع روش درآمد زایی را باید با توجه به نوع افزونه انتخاب کنید. در کل ایده فروش رایگان نسخه پایه و فروش پولی نسخه حرفه‌ای بهترین تکنیک درآمد زایی از طریق افزونه نویسی است.


سوال:

برای شروع به افزونه نویسی وردپرس به چه مهارت‌ هایی نیاز داریم؟

پاسخ:

برای افزونه نویسی وردپرس باید با ساختار وردپرس آشنا باشید و از قوانین وردپرس در افزونه نویسی مطلع شوید. همچنین آشنایی کامل با زبان PHP الزامی است.


سوال:

میانگین درآمد افزونه نویسی وردپرس چقدر است؟

پاسخ:

شناسایی درآمد افزونه نویسی در ایران تقریبا ممکن نیست. اما افراد ماهر در این شغل از میاگین درآمد 120 هزار دلار در هر سال خصوصا در کشور آمریکا برخوردار هستند.


سوال:

آیا افزونه نویسی یک شغل فرایلنسری است؟

پاسخ:

بله. شما می‌توانید با کد نویسی یک افزونه و فروش آن در اینترنت و البته پشتیبانی دائمی کاملا فرایلنسری درآمد زایی کنید.


سوال:

آیا می‌ توانیم افزونه های نوشته شده خودمان را در سطح بین المللی بفروشیم؟

پاسخ:

بله. برای اینکار باید افزونه مطابق با استانداردهای وردپرس نوشته و در مخزن رسمی آن بارگذاری کنید. در این صورت شانس دیده شدن در سطح بین المللی را دارید.

دیدگاه و پرسش
ارسال دیدگاه یا پرسش